REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Mucurile de țigară rămân cel mai des întâlnit tip de deșeu

Mucurile de țigară rămân cel mai des întâlnit tip de deșeu

Victor ROTARU 7 martie 2023 | 15:50 760

Sesiunea de iarnă a monitorizării porțiunilor de plajă de pe litoralul românesc s-a încheiat. În această sesiune, echipa ONG Mare Nostrum a monitorizat 4 porțiuni de plajă, numărul total de elemente identificate și eliminate fiind de 2176. Activitatea a fost susținută de Sustainable Ocean Alliance și acestea sunt concluziile!

Mucurile de tigara raman cel mai des intalnit tip de deseu

În urma monitorizării de iarnă a sesiunilor de plajă de pe litoralul românesc, concluzia este că, indiferent de anotimp, deșeurile continua să existe pe litoralul românesc.

Cele 4 sectoare de plajă monitorizate sunt Saturn, Constanța, Corbu și Edighiol, iar numărul total de deșeuri identificate este de 2176.

Constanța, cel mai murdar sector de plajă

Potrivit monitorizării, Constanța este cel mai murdar sector de plajă, cu 814 elemente identificate, dintre care cele mai multe au fost din material polimeric artificial. De asemenea, plasticul a predominat și în această sesiune, elementele din plastic ajungând la 1806 din totalul de 2176.

Mucurile de țigară rămân și ele într-un nedorit loc de cinste, mai exact pe primul loc. Acest tip de deșeuri este urmat de piesele de plastic cu dimensiuni cuprinse între 2.5 și 50 cm, pungile de plastic, textilele, precum și capacele de la sticlele de băuturi!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa scoata primaria ,politia locala amenzi la greu. Amenzi si munca in folosul comunitatii.Bei la coltul blocului si urinezi pe pomi si arbusti. Lucrezi la sectia .. platesti amenda,nu esti mai presus de lege.Are camera la et1 unde sta, i se poate verifica camera lui cu probe ,nu sunt aberatii. Vara consuma alcool,vorbesc urat cand se imbata, cu alt p******i,un antrenor fotbal,s.a boschetar cu master in fotbal la coltul blocului.Toata vara ii gasiti zi de zi pana la ora 22,cafele de la automat,bauturi,tigari,coji de seminte pe jos,ambalaje aruncate.Coji de seminte cu toata lumea si femeile arunca mucurile de tigari pe jos.Obligat sa mature 3 luni-6 luni din Constanta pana in Mamaia, plus amenda cateva sute de lei,facuti de ras in societate in ziare ,sa nu mai bea si sa urineze pe arbusti.Putorile nu urca in casa pana la et1- 4 si se ..... pe gardul viu.Sa nu arunce si nici sa scuipe pe trotuare,in parcuri,blocuri ca nu este tarlaua lui ma-sa.Nu faci abuz ca esti politist la sectia n ,R.D. ca tu poti sa bei bere vara la coltul blocului ca esti Garcea "jmecheru" cu antrenorul fotbal la bere F,I.alt paduche parvenit arogant dobitoc prostavan nesimtit plin de sine.Se cred buricul pamantului.Beau pana noaptea cu nevestele si copiii langa ei.Chipurile ies cu copii afara.Mai este un palet de lemn la bl 26 in spate,sa-l luati.Ei spun banca pt.copii.Nu! Este,pentru facut larma si zgomot si pentru stat la baut.Daca spui ca,chemi politia locala spun ca se.....pe ea. Astia sunt oamenii.Amenzi, pentru sarmele de la geamurile blocurilor.Sunt uscatorii amenajate in bloc.La bucatarie toate intind chiloti nespalati pe sarmele din fata geamurilor.trebuie sa le vada toata lumea izmenele intinse la geamuri.Nu vezi o jardiniera cu flori ca in alte tari la geamuri,in schimb,la noi vezi chiloti atarnati la geamuri.Resturi alimentare aruncate de la etaj in spatele blocului,cotete cu pisici,acum dupa ce au facut curat in cartiere cu detinuti. mergeti in cartiere si vedeti gunoaie menajere aruncate de la geamuri de cei cu animale.Proprietari de pisici necastrate la blocuri, ziua le dau drumul la pisici, libere la inmultire. Fara amenzi, nu se respecta legea.In unele tari doar daca scuipi pe jos primesti amenda de sute de dolari,euro etc.
3
0
Dar de excrementele caimilor si resturile ramase de la samsarii plajelor nu spun nimic.
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677