REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Mulți deținuți au râvnit la camera conjugală, doar doi au fost norocoși..

Mulți deținuți au râvnit la camera conjugală, doar doi au fost norocoși..

Victor ROTARU 17 aprilie 2023 | 00:00 6536

Și deținuții au dreptul la o viață intimă... Pentru pușcăriașii de la Poarta Albă nu există noțiunea de ”sărbători în familie”, dat fiind contextul, așa că cei mai mulți dintre ei au avut grijă ca, măcar consoartele să le fie alături în această perioadă din an... La camera conjugală a penitenciarului, în perioada sărbătorilor pascale, mulți au râvnit, puțini au avut noroc... de Paște. Doar doi.

Multi detinuti au ravnit la camera conjugala, doar doi au fost norocosi..

Deținuții de la Poarta Albă au beneficiat în perioada Paștelui de câteva clipe alături de concubinele sau nevestele, după caz, în camera conjugală. Potrivit legii, persoanele private de libertate pot beneficia de o recompensă, în funcție de comportamentul lor, o dată pe lună. Cu toate că doritori au fost mulți, doar doi au reușit să obțină acces în camera conjugală a penitenciarului în această perioadă.

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Constanța – Poarta Albă, Subcomisar de poliție penitenciară Nicoleta Baraitaru a declarat: „În Sistemul Administrației  Penitenciare recompensarea persoanelor private de libertate se face ținând cont de rezultatele aplicării Sistemului de creditare care urmărește asigurarea unui sistem unitar, obiectiv, previzibil, care responsabilizează persoanele private de libertate, în raport cu pedeapsa sau măsură privativă de libertate și conferă acestora o dimensiune recuperativă, prin implicarea în activități educative, de asistență psihologică și asistență socială, în activități lucrative, precum și la prevenirea situațiilor de risc. O recompensă poate fi acordată unui deținut o singură dată în cursul unei luni calendaristice stabilită în cadrul comisiei pentru acordarea recompenselor. În ceea ce privește numărul solicitărilor de accesare a dreptului la vizită intimă, în următoarele 5 zile sunt programate 2 vizite intime. Nu se acordă suplimentări ale drepturilor în perioada sărbătorilor.

Multi detinuti au ravnit la camera conjugala, doar doi au fost norocosi..

Ce spune legea!

Permisiunea de ieșire din penitenciar se acordă  persoanelor private de libertate conform Art.213 din H.G.157/2016 PENTRU APROBAREA REGULAMENTULUI DE APLICARE A LEGII 254/2013 PRIVIND EXECUTAREA PEDEPSELOR ȘI A MĂSURILOR  PRIVATIVE DE LIBERTATE DISPUSE DE ORGANELE JUDICIARE ÎN CURSUL PROCESULUI PENAL.:

(1) La analizarea propunerilor, în vederea acordării recompensei cu permisiunea de ieşire din penitenciar, se are în vedere în ce măsură deţinuţii: au o conduită constant pozitivă; sunt stăruitori în muncă; participă activ în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, de instruire şcolară şi formare profesională.

(2) Permisiunea de ieşire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deţinuţii se află în una dintre următoarele situaţii: nu prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracţiuni; sunt cercetaţi sau urmăriţi penal în alte cauze; au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influenţa conduita şi comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieşire din penitenciar; sunt clasificaţi în categoria celor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului.

(3) La verificarea întrunirii condiţiilor de acordare a recompensei prevăzute la alin. (1) se au în vedere şi următoarele aspecte: natura infracţiunii săvârşite; durata pedepsei; regimul de executare; numărul şi tipul recompenselor acordate anterior; perioada executată, raportat la durata din pedeapsă ce mai trebuie executată până la analizarea în comisia pentru liberare condiţionată; istoricul infracţional; apartenenţa la grupări de criminalitate organizată; conduita la revenirea în penitenciar, dintr-o permisiune de ieşire din penitenciar acordată anterior; comportamentul avut înainte de arestare şi modul în care deţinutul este cunoscut în comunitate; vor fi avute în vedere, cu precădere, datele din dosarul individual al deţinutului; menţinerea legăturilor cu membrii de familie, cu persoanele cu care au stabilite relaţii asemănătoare relaţiilor de familie, precum şi cu comunitatea; existenţa suspiciunilor cu privire la deţinere, consum sau trafic de obiecte şi substanţe interzise.

(4) De regulă, recompensa cu permisiunea de ieşire din penitenciar se acordă numai după o perioadă de cunoaştere şi evaluare în cadrul aceluiaşi loc de deţinere de cel puţin 4 luni înaintea analizării propunerii de recompensă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
După cum observați, legea îmi permite să stabilesc cine iese și cine nu. Să interpretez adică. Deci ... veniți pregătiți dacă vreți păsărună, telefoane, jointuri și alte chestii , am și eu vilă de construit, nevastă și amantă și copii de întreținut și multe altele.
3
2
Cei 2 norocosi au fost mazare si PORCstantinescu, care nu se mai iubisera inca din libertate !!!
3
1
Nu m a lamurit nimeni
0
2
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
5
3
mazare si colegul de celula!
6
2
CARDANUL MAGIC FARA NUMAR
2
2
Mult mai multă M U I E CU LAMAIE SA NU AI GRETURI CAND INGHITI s****a TOIZII MEI
3
2
CEDO si ONU sunt organizatii pro-infractori/criminali. Mue CEDO si moarte INFRACTORILOR ..!..
2
4
Mai lasa-i sa se futa si intre ei, homosexuali imputiti.
4
1
De ce nu le a dat învoire cum spune legea ?.Gardienii din puscarii mai BANDITI decât BANDITII din puscarii
2
5
Restul s-au ars in bostan unii cu altii
6
0
stire de investigatie a lui replica
4
1
Stie cineva ca e timpul acordat.....minute...?
2
6
Au dat la b**i doar ăia care au prezentat lovelele... fraierii au recurs la clasica MANIVELĂ!
7
3
Îl vreau pe Nicu Porcalaul să-l penetrez în gaoz și să-i sug coiul ala mort, sunt un larg în gaoz, aștept pușcăriașii să mi bage bile n ghiot, cu drag gheimazare
2
7
Stefancu Silviu si cu Nas de la Medgidia sau intalnit amandoi la conjugal
8
1
Pușcăriile din Ro asemenea evului mediu.Puscaria din Guyana parfum fata de pușcăriile din Ro
8
12

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016