REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Muncitor angajat să facă renovări într-o casă, săltat de poliție: i s-a lipit un telefon de mâini

Muncitor angajat să facă renovări într-o casă, săltat de poliție: i s-a lipit un telefon de mâini

Cristina BĂRBUCEANU 20 februarie 2023 | 00:00 4123

Se întâmplă uneori să primești un om în casa ta, fie el muncitor sau cunoștință, și să nu știi cu adevărat ce intenții are până la proba contrarie. Așa a pățit și o familie din Cernavodă, care a angajat un meșter pentru a executa lucrări de renovare în imobilul în care locuiește. După două săptămâni, în ultima zi de lucru, acesta nu a plecat cu mâna goală, ci cu un telefon mobil. Grație tehnologiei avansate și, bineînțeles, cu ajutorul oamenilor legii, telefonul a fost recuperat, iar hoțul identificat și tras la răspundere pentru fapta sa. 

Muncitor angajat sa faca renovari intr-o casa, saltat de politie: i s-a lipit un telefon de mainiFotografie cu rol ilustrativ

Când e vorba de a face modificări în propria locuință, oamenii aleg adesea persoane mai mult sau mai puțin capabile să execute lucrările respective. Însă, auzim tot mai des replica „Luăm pe cine putem! Ce să facem dacă nu mai sunt meșteri ca lumea care să facă o treabă bună?!”. Desigur, aici este vorba și de buget, nu doar de principii, dat fiind faptul că mulți oameni doresc să facă ”avioane” în casă cu bani puțini. 

Dar problema nu este neapărat a meșterilor tot mai puțini ca număr sau care execută lucrări de dragul de a fi executate, ci de cei care pleacă și cu un... cadou. Nu oferit de proprietari, ci însușit de la sine putere.
Din categoria „Aveți grijă pe cine primiți în casă!” face parte și o familie din Cernavodă care a rămas fără un bun personal, mai exact: fără un smartphone. Pentru că aveau nevoie de un meșter care să le renoveze casa, aceștia l-au angajat pe primul venit. Ce s-a întâmplat ulterior întrece orice imaginație.

Muncitor angajat sa faca renovari intr-o casa, saltat de politie: i s-a lipit un telefon de mainiZona în care se afla telefonul mobil furat

O familie din Cernavodă a angajat un meșter de origine străină să le renoveze casa. În ultima zi de muncă, familiei i-a dispărut un telefon inteligent din locuință. Proprietarii nu au stat cu mâinile în sân și au utilizat aplicația „find my phone”, pentru a identifica locul în care telefonul se află. Așa au realizat păgubiții că bunul lor personal este în zona Tabăra Columbia, acolo unde locuiește meșterul.  „Din lipsă de meșteri apelezi la persoane mai puțin cunoscute. Bărbatul respectiv, care e de naționalitate turcă avem impresia, el nevorbind foarte bine limba română, se afla în casa noastră pentru renovare. Cel mai probabil într-un moment în care noi nu am fost atenți, el a luat telefonul.”, ne-a declarat păgubitul.

Muncitor angajat sa faca renovari intr-o casa, saltat de politie: i s-a lipit un telefon de mainiÎn acest loc a fost găsit telefonul mobil, dar și hoțul

 „Noi știam că acestui bărbat i se spune Patală și că locuiește în tabăra Columbia, nu știam cu exactitate casa. Aici locuiesc cele mai sărace persoane.”, ne-a mai spus proprietarul.

Familia păgubită s-a adresat direct poliției, astfel că făptașul a fost săltat de oamenii legii, recunoscându-și ulterior fapta. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În Columbia sînt țigani, nu turci...
0
0
De ce cele patru fetițe care sunt la produs de la sensul giratoriu la ieșirea din Cernavodă spre Constanța și București nu le deranjează politia și jandarmeria orașului Cernavodă?.Exista o explicație?.Ne o poate da comandantul poliției Cernavodă CMS sef Adrian Sebastian Dumitrașcu.
2
3
Doar cei cu euroi nemunciți fac construcții cu firme...La Cernavodă 25 la sută din oraș sunt pestisori adică rechini,interlopi,etc.Au bani pentru inca 100 de ani fara munca.
6
0
Doamna " jurnalist"! Nu cunoasteti realitatea! "Oamenii vor sa-si faca avioane in casa cu bani putini! "Sunt firme autorizate care cer bani multi si fac lucrari proaste, nu vor sa lucreze legal ,cu factura.Nu accepta lucrari sub 4000 €, te mai lasa" balta"! Dati un exemplu de firma autorizata care lucreaza conform legii !
6
1
Asta ar trebui amendat ca a ales cel mai prhost meserias, nu stia saracu nici ca astazi cam toate telefoanele au in ele un cip sau o aplicatie de depistat locatia telefonului prin gps !, deci hotul are minime sanse sa valorifice furtul.
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016