REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Muntmark, aviz pozitiv de la Mediu pentru investiția din Nicolae Bălcescu, cu banii din PNRR

Muntmark, aviz pozitiv de la Mediu pentru investiția din Nicolae Bălcescu, cu banii din PNRR

Andreea CONDURACHE 27 noiembrie 2023 | 00:00 1868

Cel mai mare investitor în eoliene din România intenționează să construiască la Nicolae Bălcescu o  nouă capacitate pentru producția de hydrogen verde în instalație de electroliză. Este vorba despre proiectul societății Monsson SRL, fosta Monsson Alma SRL, deținută de familia Muntmark. Vă reamintim că proiectul este finanțat prin fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Recent, societatea a obținut și avizul din partea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.

Muntmark, aviz pozitiv de la Mediu pentru investitia din Nicolae Balcescu, cu banii din PNRRfoto cu rol ilustrativ

Societatea Monsson SRL, fosta Monsson Alma SRL, compania deținută de ”regele eolienelor” Emanuel Muntmark, cel mai mare investitor în eoliene din România, cu proiecte energetice de miliarde de euro derulate în toată lumea, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța proiectul privind ,,Construcție capacitate nouă pentru producția de hydrogen verde în instalațe de electroliză – Nicolae Bălcescu”. Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanţa a publicat, recent, un document prin care anunţă că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în ceea ce priveşte proiectul familiei Muntmark.

Muntmark, aviz pozitiv de la Mediu pentru investitia din Nicolae Balcescu, cu banii din PNRRfoto cu rol ilustrativ

Familia Muntmark a obținut bani prin PNRR

Ministerul Energiei a semnat contracte de finanțare prin fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru 7 proiecte de construire de capacități de producție de hidrogen verde, potrivit datelor publicate minister. Este vorba despre componenta PNNR ”Sprijinirea investițiilor în construirea de capacități pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză”, cu un buget total de 148,75 milioane euro, din care 114,42 milioane euro de la UE și 34,32 milioane euro cofinanțare de la bugetul de stat al României. Din cele 35 de proiecte depuse, doar 7 au fost declarate câștigătoare. Prima pe listă este Monsson Alma SRL, compania deținută de ”regele eolienelor” Emanuel Muntmark, cel mai mare investitor în eoliene din România, cu proiecte energetice de miliarde de euro derulate în toată lumea.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016