REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Muntmark, cel mai puternic om din regenerabile, își extinde parcul fotovoltaic

Muntmark, cel mai puternic om din regenerabile, își extinde parcul fotovoltaic

Andreea VREJOIU 17 decembrie 2022 | 00:00 2523

Emanuel Muntmark, proprietarul grupului Monsson, cel mai puternic dezvoltator de energie verde din România, își extinde parcul fotovoltaic, amplasat în extravilanul comunei Siliștea. Societatea Monsson Alma SRL a depus la Agenția pentru Protecție Mediului Constanța o solicitare în vederea emiterii acordului de mediu.

Emanuel Muntmark este un om de afaceri roman, cu cetățenie suedeză. Este considerat ca fiind unul dintre cei mai puternici dezvoltatori de proiecte eoliene din România, vânzându-și parcurile eoliene către companii precum CEZ, Petrom sau ButanGas. Cea mai cunoscută afacere a lui Emanuel Muntmark este Monsson Alma. Monsson Alma este compania-mamă a Monsson Group și deține acțiuni în 33 de companii.

Societatea Monsson Alma SRL a depus recent la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța o solicitare în vederea extinderii parcului fotovoltaic din extravilanul comunei Siliștea. Vă reamintim că, în luna iunie a anului curent, societatea a primit undă verde pentru noul parc fotovoltaic.  Terenul pe care va fi edificat parcul a fost achiziționat în anul 2019 de către societatea Monsson Trading.

parc eoliene Monsson

Grupul Monsson, cel mai puternic dezvoltator de energie verde din România

Cel mai mare parc eolian pe care Muntmark l-a vândut până în prezent a fost cel care în cele din urmă a fost preluat de compania cehă CEZ. În total sunt 600 MW, amplasați în două localități dobrogene, Fântânele și Cogealac, investiția totală ridicându-se la 1,1 miliarde de euro.

Andrei Muntmark

Andrei Muntmark este cunoscut în lumea afacerilor pe bani mulți, fiind supranumit “Prințul vânturilor”, fiind fiul lui Emanuel Muntmark. Acesta din urmă a intrat, în 2004, în afaceri cu eoliene, iar în anul 2009, presa națională a fost declarat cel mai puternic jucător“ de pe piața parcurilor eoliene din România. Muntmark deține în toată Dobrogea parcuri eoliene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Printul vanturilor? Ha, ha, ha! Printul flatulentelor.
2
0
"Energia verde" promovata este, de fapt, "energia galbena" (desertificare)! De aceea s-a interzis în multe zone din lume, admitandu-se doar în zone de stanca și deserturi! Rromanicca te prostesc!
7
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436