REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
26.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Muzică: Starul scoţian Lewis Capaldi îşi suspendă turneul mondial din motive de sănătate

Muzică: Starul scoţian Lewis Capaldi îşi suspendă turneul mondial din motive de sănătate

A.F. 28 iunie 2023 | 00:00 684

Cântăreţul scoţian Lewis Capaldi a anunţat marţi că îşi suspendă turneul mondial din cauza problemelor sale de sănătate, care i-au afectat concertul din cadrul Festivalului Glastonbury de săptămâna trecută din Anglia, informează AFP.

Muzica: Starul scotian Lewis Capaldi isi suspenda turneul mondial din motive de sanatateLewis Capaldi

Cântăreţul şi compozitorul în vârstă de 26 de ani anunţase anul trecut că suferă de sindromul Tourette, o tulburare neurologică caracterizată prin ticuri motorii şi vocale.

La Glastonbury, unde a cântat sâmbăta trecută în faţa a mii de persoane, Capaldi a avut un atac de ticuri şi şi-a pierdut treptat vocea. El a chemat publicul în ajutor, cerându-şi scuze.

"Vreau doar ca voi toţi să cântaţi cu mine cât de tare puteţi", a spus el.

Miile de spectatori extaziaţi l-au susţinut, cântând pentru el pe melodia sa de succes "Someone You Loved", care a încheiat concertul vedetei.

"Voi lua o pauză în turneul meu în viitorul apropiat", a scris el marţi pe Instagram. "Adevărul este că încă învăţ să mă adaptez la impactul sindromului Tourette".

Înainte de Glastonbury, artistul îşi luase deja o pauză de trei săptămâni.

"Sâmbătă a devenit clar că trebuie să petrec mult mai mult timp având grijă de sănătatea mea mentală şi fizică, pentru a putea continua să fac ceea ce îmi place mult timp de acum înainte", a adăugat el, mulţumindu-le familiei sale, prietenilor, echipei sale şi medicilor şi cerându-le din nou scuze fanilor săi, citează Agerpres.

Lewis Capaldi urma să concerteze la Zurich pe 28 iunie, apoi în Australia şi Noua Zeelandă, înainte de Singapore şi Seul în iulie, şi de o serie de concerte în Marea Britanie şi Europa, în august şi septembrie. Cele mai multe au fost sold-out.

Albumul său de debut, "Divinely Uninspired To A Hellish Extend", a fost lansat în mai 2019, iar cel de-al doilea, "Broken By Desire To Be Heavenly Sent", în mai anul acesta.

Hitul "Someone You Loved" a ocupat primul loc în topurile britanice în 2019, apoi în cele americane.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768