REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
27.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

NĂSTASE de la VOX MARIS și-a IPOTECAT bunuri de peste un MILION de EURO, la BĂNCI

NĂSTASE de la VOX MARIS și-a IPOTECAT bunuri de peste un MILION de EURO, la BĂNCI

Replica API 25 martie 2021 | 00:32 13215

Criza financiară l-a lovit, se pare, pe celebrul Nicușor Năstase, patronul ansamblului turistic Vox Maris din Costinești, care a fost nevoit să contracteze credite de peste 1 milion de euro pentru a-și salva afacerile. Și, nu oricum: și-a pus la bătaie proprietățile, asupra cărora s-a instituit ipotecă.

Nicușor Năstase

Vox Maris Grand Resort este una dintre cele mai exclusiviste locații de pe litoral. Patronul este același cu cel care păstorea legendara discotecă Vox Maris, Nicușor (Nicolae) Năstase, un afacerist din Constanța care a pornit de jos și ajuns să facă o avere de milioane de euro. Complexul este operat de societatea Vox SA, aceasta din urmă fiind controlată de Vox International SRL, unde unic acționar este Năstase.

Năstase a luat credit de 1 milion de euro anul trecut

La jumătatea anului trecut, asociații Vox SA, firmă care deține complexul Vox Maris Grand Resort din Costinești, au aprobat contractarea unei linii de credit in suma 1 milion de euro, echivalent în lei, de la CEC BANK. Năstase și-a pus, astfel, bunurile la bătaie în favoarea băncii. Vorbim despre instituirea ipotecii imobiliare asupra unui terenul intravilan în suprafață de 8.841 mp din București, proprietar Năstase Nicolae, ipoteca mobiliară asupra soldurilor creditoare ale conturilor bancare deschise la CEC Bank de către S.C. VOX - S.A.; ipoteca imobiliară asupra spațiului cu destinație de birouri, proprietatea S.C. Societatea de Transporturi Auto Berceni - S.A, Vox Fortuna, aceasta din urmă fiind deținută de Monica Cruceru, Alexandrina Năstase și Vox Internațional, controlată de Nicolae Năstase.

Contractul de credit și cele de garanție imobiliară și mobiliară au fost negociate și semnate de Năstase Nicolae și Cruceru Monica, și ea acționar la firmă.

În ianuarie 2020, a suplimentat linia de credit cu 1,5 milioane de lei

În ianuarie a.c., acționarii s-au decis să suplimenteze linia de credit. Au aprobat, astfel, suplimentarea cu suma de 1.500.000 lei a liniei de credit acordate de CEC BANK, pentru finanțarea activității. Totodată, acționarii au aprobat menținerea garanțiilor constituite si instituirea de ipoteci.

În decembrie 2019 și-a ipotecat patru vile din Costinești

Se pare că probleme financiare au început în urmă cu doi ani, atunci când acționarii societății care controlează complexul turistic din Costinești au decis să se îndatoreze la bănci. În decembrie 2019, au aprobat reactivarea unui contract de credit din 2015, încheiat cu Banca Comercială Feroviara S.A., pentru suma de 544.478,35 de euro. În contul acestei sume, s-a dispus instituirea ipotecii imobiliara asupra unui spațiu cu destinație de birouri, din București, dar și asupra a patru vile din Costinești, proprietatea SC VOX - S.A, cât și asupra soldurilor creditoare ale conturilor bancare deschise la bancă de către SC Vox SA.

Să fie oare începutul sfârșitului în afaceri pentru Nicolae Năstase?

Nicușor Năstase, implicat în scandaluri mondene

Nicușor Nastase a fost prieten cu Nicușor Ceaușescu, devenind cunoscut în anul 1983, pe vremea când era șeful discotecii Vox Maris. Ulterior, ajutat de prietenii cu dare de mână, a cumpărat complexul Vox Maris, care se întinde pe 7 hectare, pe care l-a transformat intr-un resort de lux. În urma cu câțiva ani, Năstase a fost acuzat de Vica Blochina că a fost bătută chiar de ziua ei. Nicușor Năstase este un apropiat al familiei Firea-Pandele.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
costinestiul este o tiganie mirlaneasca!vox marisul,la fel.boul ala a facut baji din furaciunile clasice,vermut vindut ca martini,vodca cola. u multa gheata si putina vodca,di aia romaneasca,etc,etc!faliment din inima!
0
1
Fraieru e pe topogan,adicalea e la vale.
0
0
Astept cu mare interes comentariile malitioase ale ruptilor in cur, care nu au dupa ce bea apa, dar sunt experti in afaceri.
4
3
tu esti inghititor de sabii la nasti in harem puisor, sterge-te la gura inainte de toate.
3
3
nasti este cam ciudatel....prietenii stiu de ce
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016