REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

NATO condamnă ''activităţile rău intenţionate'' ale Moscovei pe teritoriul aliaţilor

NATO condamnă ''activităţile rău intenţionate'' ale Moscovei pe teritoriul aliaţilor

A.F. 4 mai 2024 | 00:00 204

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenÅ£ionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul AlianÅ£ei" ÅŸi care "constituie o ameninÅ£are la adresa securităţii lor", informează AFP.

NATO condamna ''activitatile rau intentionate'' ale Moscovei pe teritoriul aliatilor

Într-un comunicat, aliaÅ£ii denunţă "activităţile ostile ale statului (rus) care au lovit Cehia, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia ÅŸi Regatul Unit".

"Incidentele în cauză se înscriu în cadrul intensificării activităţilor pe care Rusia le întreprinde în tot spaÅ£iul euroatlantic ÅŸi mai ales pe teritoriul AlianÅ£ei, făcând apel la intermediari", se subliniază în comunicat.

"Este vorba de acte de sabotaj, acte de violenţă, de activităţi cibernetice, de perturbări electronice, de campanii de dezinformare ÅŸi de alte activităţi hibride", precizează ei, adăugând că aceste "activităţi hibride (...) constituie o ameninÅ£are" la adresa securităţii lor.

"Vom acÅ£iona individual ÅŸi colectiv ca răspuns la aceste acÅ£iuni ÅŸi vom continua să ne concertăm în mod strâns. Vom face în aÅŸa fel încât AlianÅ£a ÅŸi aliaÅ£ii să fie pregătiÅ£i pentru a asigura disuasiunea ÅŸi apărarea în faÅ£a activităţilor sau atacurilor hibride", adaugă ei.

"Condamnăm atitudinea Rusiei ÅŸi îi cerem acesteia să respecte obligaÅ£iile sale internaÅ£ionale, cum o fac aliaÅ£ii. AcÅ£iunile Rusiei nu ne vor descuraja să continuăm să susÅ£inem Ucraina", conchid statele membre ale NATO.

La sfârÅŸitul lui martie, Praga a dezvăluit descoperirea de către serviciile de informaÅ£ii cehe a unei reÅ£ele orchestrate de Moscova ce răspândea propagandă prorusă asupra Ucrainei via site-ul de internet Voice of Europe ÅŸi care este suspectată că a corupt europarlamentari.

În Regatul Unit, autorităţile au informat la sfârÅŸitul lui martie că un britanic de 20 de ani fusese inculpat la Londra în virtutea legii asupra securităţii naÅ£ionale, pentru presupusă organizare de atacuri împotriva unor "companii legate de Ucraina".

Ministrul francez delegat pentru Europa, Jean-Noel Barrot, a declarat recent că FranÅ£a ÅŸi ale ţări europene sunt "bombardate de propaganda Rusiei" odată cu apropierea alegerilor europene, care vor avea loc între 6 ÅŸi 9 iunie în UE, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510