REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
31.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

NAVĂ ABANDONATĂ cu 12 navigatori SIRIENI la bord în Portul Constanța: Situația este foarte GRAVĂ

NAVĂ ABANDONATĂ cu 12 navigatori SIRIENI la bord în Portul Constanța: Situația este foarte GRAVĂ

Replica API 9 decembrie 2020 | 15:35 4565

Nava abandonată cu 12 navigatori sirieni la bord a fost abandonată de pavilion, armator, dar și de clubul de asigurare, în Portul Constanța. Inspectorul ITF, Adrian Mihălcioiu, dar și autoritățile portuare, caută soluții, însă situația este destul de gravă. Deși pavilionul și armatorul, cât și clubul de asigurare, au fost notificați cu privire la această problemă, nu au luat nicio măsură și nici nu mai pot fi contacțați, spune inspectorul ISF, Adrian Mihălcioiu.

Nava Ali Bey sub pavilion Panama și acoperită de clubul de asigurare The American Club este abandonată cu 12 navigatori sirieni la bord în portul Constanta. Armatorul A&D Ship Management Co. SA este înregistrat în Panama și are contacte în Turcia.

Mihălcioiu: Nu-i putem ține aici pe sirieni, căutăm soluții

Sirienii nu au căldură, nu au bani, și mai au mâncare pentru câteva zile. ”Este o situție destul de gravă. Nu au căldură, nu au mâncare, nici salarii. Am notificat armatorul, pavilionul și clubul de asigurare, mi-au transmis că au primit notificare, dar nu au făcut nimic. Nici nu mai răspund la telefon. O să mă întâlnesc cu autoritățile, să vedem ce facem cu ei. Nici nu putem vinde nava, nu putem demara nicio procedură. Noi nu putem să-i ținem aici pe sirieni, sunt mulți bani”, a spus, pentru Replica, Mihălcioiu.

Momentan, nava a fost legată la mal, în Dana 22. Singurul spirjin al navigatorilor, în acest moment, este Federația Internațională a Lucrătorilor din Transporturi (ITF ). ITF Romania si Administratia Porturilor Maritime Constanta au găsit o soluție temporară pentru alimentarea cu energie de la cheu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"erau peste sudul frantei sau coasta spaniei, la turism si nivel de trai." buna gluma!
0
2
In astfel de cazuri , nava vanduta sub orice forma, fier vechi ,achitate salariile ,bani pentru drum,si restul statului.
6
0
Pentru retarzii de mai jos. Siria si Liban au fost 2 state la este de Mediterana considerate occidentul din orientul mijlociu, erau peste sudul frantei sau coasta spaniei, la turism si nivel de trai. Apoi au venit americanii, in europa s-a format UE si in orient macel. Romania nu v-a fi niciodata precum Vest sau macar pe jumate cat t
4
1
A fost o tara bogata si frumoasa.
8
0
Marineeee ce p l m scrii acolooooo , lasa mesajele text , incearca vocal poate reusesti
3
2
Ce mai radeti?, ce mi-e Siria, ce mi-e Romania,,,!
11
2
Trei stiri in 24 ore. Cati angajati are ziarul Replica?!
6
0
De vina este PSD -ul
8
4
Nu mai chinui limba romana...Abecedarul se preda la pregatitoare...
10
4
ve pleasca ia cazut lu mihalcioiu si stici, intro luna vind nava tot la turci la ali aga, ca si alte nave , buna chiiftea ptr sefii din port
8
6

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620