REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.3° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
17.3° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Nava-școală „Mircea” pleacă în marșul internațional de instrucție. Video

Nava-școală „Mircea” pleacă în marșul internațional de instrucție. Video

Andreea VLAICU 26 iunie 2024 | 09:57 1398

Nava-școală „Mircea” a plecat miercuri, 26 iunie, din portul militar Constanța, în marșul internațional de instrucție din acest an al studenților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Nava-scoala „Mircea” pleaca in marsul international de instructie. Videonava-școală „Mircea”

Pe parcursul celor peste 40 de zile de marș, velierul va parcurge aproximativ 3.400 de mile marine și va acosta în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franța), Palermo (Italia) și Bodrum (Turcia).

Nava-scoala „Mircea” pleaca in marsul international de instructie. Videostudenții

La bordul navei simbol a Forțelor Navale Române se vor pregăti 86 de studenți din anul al II-lea de la Academia Navală, precum și opt studenți străini de la academii partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania și Turcia.

Nava-scoala „Mircea” pleaca in marsul international de instructie. Videopărinții studenților 

Tinerii cadeți se vor instrui sub supravegherea cadrelor didactice din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și a instructorilor de la bordul navei.

Nava-scoala „Mircea” pleaca in marsul international de instructie. Video

Pe lângă misiunea de a îi pregăti pe viitorii ofițeri de Marină și inspectori din structurile Poliției de Frontieră, nava-școală „Mircea” are și un rol important de reprezentare, velierul fiind Ambasadorul Onorific al României pe mările și oceanele lumii, precum și Ambasador al României sustenabile. 

Video 1:

 

Slujba este oficiată de IPS Teodosie.

Nava-scoala „Mircea” pleaca in marsul international de instructie. VideoIPS Teodosie

Video 2:

 

Video 3:

 

„Asistăm la o nouă plecare într-o nouă instrucție. Nava-școală „Mircea” este locul unde tinerii își șlefuiesc caracterele și își fac pregătirea marinărească. Convocările nu vor fi puține în cele 43 zile de marș, dar cu siguranță îi va ajuta să își pună bazele carierei. Provocările se vor transforma în oportunități de a performa. Vor fi escale precum Palermo, Italia și Bodrum, Turcia. În acest marș vor fi îmbarcați 86 de studenți români și 5 studenți străini. La comanda navei se află căpitanul comandor Silviu Moraru, care acum 20 de ani se găsea în calitate de student. Cea mai importantă misiune va fi cea de a insufla cadeților dragostea pentru meseria ce și-au ales-o. În încheiere, urez navei-școală „Mircea” să îndeplinească cu succes misiunile îndeplinite”, a transmis contraamiralul Eugen Cojocaru. 

Video 4:

 

Nava-scoala „Mircea” pleaca in marsul international de instructie. Videonava-școală „Mircea” a plecat

 

Video 5:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FARA SA TE APLECI ?.
1
0
Vânt bun din pupa.Doar întrebam câți sunt cu marinaria aplicată și câți sunt cu marinaria artistică, gen parada de 15 August.
0
2
MARINAR DE MARE, SAU DE SES SA O IEI DIN MERS
4
0
VANT BUN DIN PUPA SE TRANSMITE MARINARILOR...NU POTI DORMI DE GRIJA ALTORA.MACAR SA AI VRE O DATA OCAZIA SA URCI PANA LA RANDUNICA LA 44 METRI INALTIME.
7
2
ar fi fost mai interesant ce mai face mircea geoana cosmarul lui ciolacu pe care il imping ai lui la prezidentiale in bazinul fara apa cum spune consigliere ponta al inca capo di tutti capi ciolacu caruia i se zgaltaie scaunul
5
2
Câți dintre ei vor deveni marinari de mare și câți vor deveni marinari de cheu,adică bugetari?
7
5

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279