REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ne plângem că apa mării are E. Coli, dar nu avem WC-uri unde să ne facem nevoile pe plajă! Video

Ne plângem că apa mării are E. Coli, dar nu avem WC-uri unde să ne facem nevoile pe plajă! Video

Victor ROTARU 19 iulie 2023 | 00:00 2991

Lipsa toaletelor publice pe plajele din Constanța continuă să fie o problemă majoră cu care se confruntă turiștii și locuitorii. Cei mai mulți sunt nevoiți să meargă la toaletele private, dacă sunt, sau mai grav, preferă să-și satisfacă nevoile fiziologice în mare. Acesta este unul dintre motivele pentru care s-au găsit E. coli în apa mării.

Ne plangem ca apa marii are E. Coli, dar nu avem WC-uri unde sa ne facem nevoile pe plaja! VideoPlaja Modern 

Problema WC-urilor publice în Constanța este una veche și a rezistat în timp. Dacă avem locuri precum parcul primăriei, acolo unde tronează 3 toalete publice în valoare 150.000 de euro, toalete de care nici turiștii, dar nici măcar constănțenii nu știu că există. La polul opus avem locuri unde necesitatea toaletelor publice este reală, zone precum parcuri intens frecventate, și, acum, că tot suntem în plin sezon estival, plaja, care duce mare lipsă de toalete publice, iar acolo unde acestea există, „antreprenorii” au văzut faptul că cererea este mai mare decât oferta și au pus taxă pentru accesul în toaletă. 

Ne plangem ca apa marii are E. Coli, dar nu avem WC-uri unde sa ne facem nevoile pe plaja! VideoToaletă dezafectată Mamaia 

Reporterii Replica au luat la pas stațiunea Mamaia pentru a vedea câți operatori economici pun la dispoziție, măcar din bun simț, un grup sanitar. Ei bine, toaletele pe plajă lipsesc cu desăvârșire. N-am găsit nici măcar un grup sanitar public.

Ne plangem ca apa marii are E. Coli, dar nu avem WC-uri unde sa ne facem nevoile pe plaja! Video

Pentru turiștii ajunși în stațiune, există 3 variante: fie fug până la cazare, pentru a folosi un grup sanitar decent, fie plătesc 2-3 lei autoservirilor de pe marginea falezei, care pun la dispoziție doar un vas de toaletă, în multe cazuri lipsind chiuveta și săpunul, fie, recurg la gesturi urâte, făcându-și nevoile în mare. 

Ne plangem ca apa marii are E. Coli, dar nu avem WC-uri unde sa ne facem nevoile pe plaja! VideoPlaja Mamaia 

Nici pe plaja Modern nu sunt WC-uri

Aceeași situație este și pe plaja Modern, toaletele publice lipsind cu desăvârșire, și, de asemenea, lipsesc și autoservirile, deci rămân doar 2 variante pentru ca turiștii să-și satisfacă nevoile fiziologice. 

Ne plangem ca apa marii are E. Coli, dar nu avem WC-uri unde sa ne facem nevoile pe plaja! Video

Potrivit informațiilor noastre, UAT-urile sunt obligate să aducă la zona limitrofă a plajei, între zona de promenadă și plajă, toate utilitățile necesare, însemnând apă, canalizare și curent electric. În stațiunea Mamaia exista aceste utilități în zonele limitrofe, iar potrivit legii, operatorii de plajă sunt obligați să asigure aceste toatele publice. De ce nu o fac?!

Video Modern:

Video Mamaia:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar de ce nortii vostri de animale neanderthaliene tre sa va pisati, cacati, vomitati in public, oras, la plaja?????????? Va taie matul din 2 in 2,ore ti-ai dreaq de scarbe jegoase si imbuibate!! Aia in Japonia nu au cosui de gunoi pe strazi, voi vreti sa va deversati dejectiile si gunoaiele pretuttindeni, imputitilor din epoca de piatra!
9
1
E normal sa ai ecoli cand toata mamaia deverseaza in mare sau lac..verificati planurile dinainte de 89 cu mamaia ca se gasesc la arhive si o sa intelegeti de ce erau atatea lacuri, unde acum papu a facut cotetze....
11
1
Nu doar Chitac nu a vrut sa faca ce este bun pentru Constantza ci tozi primari de dupa 1990 care s-au uitat mereu la cat castiga ei daca fac ceva si au facut asha ceva pentru ca se poate,controalele sunt ca si inexistente iar daca ajung la tribunal cum a fost cazul lui Radu Mazare a fost el condamnat dar a ramas cu milioanele de euro furate pe numele clanului mafiot creat de Radu,pai daca R.Mazare sau Nicusor Constantinescu il suna din puscarie pe Stroe sau Fagadau astia iau pozitia de drepti cand vorbesc cu puscariasi astia la telefon.
8
0
Citiva indivizi cu rude la muntii pindu (Mircea, Mihnea, Cezar etc)incearca sa ne lamureasca cum ca la greci e nashpa .Am sa merga la greci chiar daca va ofticati voi ghertzoilor hrapareti.
9
1
Exista acum modele de statii moderne si eficiente de ape uzate de toate marimile, nu neaparat foarte scumpe si gramezi de bani europeni de vreo 16 ani, iar acum si pnrr; se puteau face pana acum vreo 100 sau mai multe in toate zonele din navodari pana la vama veche; lipsesc numai din incompetenta si nesimtirea primariilor
6
1
Toate consiliile municipale si primarii de 33 de ani sunt vinovati impreuna cu conducerile marilor partide locale; puteau sa faca sau sa ceara privatilor sa faca toalete si nu au facut nimic din obisnuita nesimtire si bataie de joc fata de cetateni; la fel in tot orasul; tot ei trebuiau sa gaseasca o solutie pentru deversarile cladirilor de langa mare; si nu trebuiau toalete germane de superlux; ar fi fost suficient modelul clasic cu 2 - 4 cabine si lavoare, bine facute si intretinute care este si foarte ieftin; se pot face rapid cu miile si zecile de mii; numai magaria si prejudecatile i-au oprit sa le faca peste tot
4
1
Eu numai in mare ma mictionez. E curat, doar ce l-am dus la analize.
5
2
Lipsa igienei este deja emblema pentru Romania. Ne asemanam cu zonele mai sarace si imputite din India.
12
2
De nernumarate ori i-am transmis domnului Primar Chitac sa urgenteze amplasarea wc-urilor ultra moderne pe care Primarul Clujului le-a instalat in judetul Cluj,moderne si de fabricatie Germania, totul din inox. Nu s-a dorit si nici nu se doreste sa fim civilizati, vrem o tara ca afara este o poveste de adormit copiii la noi. Ne conduc niste analfabeti politici !
11
2
Nu cumva sa urinati sau altceva pe domeniul public al municipiului ! Ochiul vigilent al politistului local Olteanu Valeriu va ia in obiectiv si imediat ii sare in mana carnetul cu procese verbale de amenda ! Demersuri catre autoritatile locale nu stie sa faca acest individ ! Tranteste amenzi sa-si faca planul ! Rusine sa iti fie Olteanu Valeriu ! Dati demisia si pleaca la sapat santuri !
6
4
Până să intrați în UE nu erați puși pe panica, acum se fabrică panica din orice, sunteți niște pizzzde!
7
7
Ati preluat miciunile clasice ale DSPului care dau vina pe turisti. Dezinformare maxima, ca nu se spala aia pe maini inainte sa intre in mare sau se kk in apa. Cate hoteluri si blocuri construite pe plaja deverseaza canalizarea in mare? Controlati si Ghiolul Mare sa vedeti milionarii pluii ce devereseaza si respira acolo.
21
2
Am fost in Bulgaria la Sunny Beach si la Constantin si Elena.- all inclusiv, Toaletele de pe plaja execrabile. Plus ca mancarea de la micul dejun o regaseam sub o alta forma la cina. De ce nu spuneti toate astea ! De ce sa ne ascundem. La all inclusiv, unde ii place romanului, tot alcoolul este la ..butoaie. Berea este execrabila. Dar romanul nu spune cand ia teapa, Tace....
11
6
Pentru Cezar - sa nu mai aud ca in Grecia e mai ieftin !!! E mai ieftin sa dormi pe sezlong in Grecia. Mergeti acolo si o sa vedeti cat va costa sejurul dupa ce tragi linie (combustibil, cazare, taxe statiune, mancare, terase). Atunci sa vorbiti. Mergeti acolo si vorbiti.
9
6
Lipsaa toaletelor pe litoralul romanesc este o pb generala. ANPC doarme. Sin Bugaria anul trecut (Nisipurile de Aur) toaletele erau sub orice critica. Anul acesta am fost in Grecia. Din pacte si aici, toalete sub orice critica. Existau, dar sub orice critica. Si asta in conditiile in care, preturile in Grecia sunt mult peste Romania. Poate doar la 2 stele sunt sub Romania. Dar 2 stele in Grecia e ca si cum te-ai caza la o babuta in Romania.
6
2
Nu o mai dati in fasole, gunoiul vine de la ucraina.
5
8
Adevaratele wc-urii publice le-au transformat makedonii in hoteluri. Cine e de vina? Cei care au aprobat! Asa ca nu va mai plangeti, ati vazut cum se transforma si ati intors capul. Acum, pipi rapid in mare!
14
2
Veniti si in Eforie sud sa vedeti acolo....jale! O.P.C. ul ce face? Protectia consumatorului ce face? Pampersi si rahati aruncati si gunoaie in spatele teraselor unde merg oamenii sa manance! In apa mari cand se incalzeste apa.... ies la suprafata rahatii!
9
0
Pana sa va intrebati daca un pipi polueaza, mai bine verificati unde deverseaza hotelurile si blocurile de pe malul marii canalizarea.
21
0
In 1989 Constanta avea 30 (treizeci ) toalete publice perfect functionale ,ca pentru un oras turistic .Erau in patrimoniul Primariei .Oare unde au disparut ?Unele au fost ingropate in betoane (cea de langa Lupoaica),altele au devenit baruri (contracte dubioase) si altele nu mai sunt pur si simplu .Curtea de conturi nu-i verifica mijloacele fixe Primariei ,ANPC nu este interesat de protectia consumatorilor ,etc. Multumiti si DSP -ului care cu analfabetii lui functionali confunda toaletele( din cabinele telefonice ) cu WC-urile publice .
14
1
facem la ...comun ,asa se practica de anii buni la romani si nu numai!castiguri mari,rapide si fara prea multa cheltuiala ,in rest fiecare cum ..poate si unde poate !
8
0
Pe vremea lui Ceasca existau in fiecare statiune toalete pe plaja si dusuri.
13
2
Spaguța la baiatu, se rezolva toate neconformitățile
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510