REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
28.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Necazurile nu se mai opresc în cazul afaceristului condamnat pentru moartea unei fetițe

Necazurile nu se mai opresc în cazul afaceristului condamnat pentru moartea unei fetițe

Replica API 30 august 2022 | 21:56 3984

O curățătorie de haine care funcționa de doar trei ani a dat faliment, încărcată de pierderi și datorii. Firma este deținută de fiul omului de afaceri Mahir Iusuf, condamnat la aproape trei ani de închisoare cu executare pentru moartea fetiței de 12 ani care a căzut în gol de la etajul V al unui bloc pe care îl construia. Pe de altă parte, afaceristul a fost dat în judecată de propria firmă, cea care ridica ”blocul ucigaș” și aflată, de asemenea, în faliment.

Procesul de faliment al firmei familiei Iusuf se dovedește a fi unul agitat, dacă e să ne luăm după contestațiile care s-au strâns rapid la dosar.

Debitorul Zap Clean Premium SRL, prin administratorul special Zafer Iusuf, a contestat în instanță creanța solicitată de ANAF, prin Direcia Generală Regională a Finanțelor Publice Galați- AJFP Constanța, printr-un dosar înregistrat la Tribunalul Constanța pe 23 august 2022.

Firma fiului, execută de ANAF

Anterior, și Fiscul a dat în judecată firma al cărei lichidator judiciar este Dobrogea Insolvency IPURL. Zap Clean Premium SRL a intrat în procedura simplificată a insolvenței la cerere, prin decizia de pe 20 iunie 2022 a Tribunalul Constanța.

Tot atunci, instanța a dispus dizolvarea debitoarei și a suspendat toate procedurile de executare silită îndreptate asupra firmei. Este vorba despre acțiunile ANAF, care organizase deja o primă licitație pentru vânzarea mai multor bunuri ale firmei, pe care pusese sechestru în conturile datoriilor la stat.

Zap Clean Premium SRL funcționa de doar trei ani și a raportat pentru 2021 afaceri de numai 42.458 lei și pierderi de 346.088 lei, cu opt angajați, precum și datorii de 685.067 lei.

Iar problemele familiei Iusuf nu se opresc însă doar la spălătoria fiului Zafer. Tatăl Mahir Iusuf a fost, la rândul lui, dat în judecată de propria firmă, cea care construia blocul în care a murit fetița, deces din cauza căruia a și ajuns patronul la închisoare.

Mahir Iusuf, dat în judecată de propria firmă

Eucass SRL, odinioară unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Constanța, a dat faliment după ce, pe 30 noiembrie 2016, o fetiță de 12 ani a căzut de la etajul V a unui bloc pe care firma îl ridica pe strada Steagului și a murit.

Ulterior, firma și-a dat în judecată propriul patron, Mahir Iusuf, dar Judecătoria Costanța a respins, pe 17 decembrie 2020, cererea de chemare în judecată a debitorului Mahir Iusuf, având ca obiect validare poprire. În acest dosar, ca terț poprit apare și Zap Clean Premium SRL, spălătoria fiului Zafer Iusuf.

Omul de afaceri a fost condamnat în februarie 2022 la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, în timp ce Eucass SRL a fost obligată la plata unei amenzi penale de 22.000 de lei. Instanța a considerat că moartea fetiței de 12 ani putea fi evitată dacă firma și patronul acesteia ar fi respectat regulile de bun simți și legile privind siguranța în construcții. Decizia tribunalului nu este, însă, definitivă.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LA MULTI ANI, ZAFER! Ramai tare. Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia.
0
0
Parintii minorei decedate, nu au nicio vina? Cine sa mai inteleaga caile incurcate ale justitiei r*****.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513