REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
26.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina se vor relua joi

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina se vor relua joi

Replica API 2 martie 2022 | 21:19 2756

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina se vor relua joi dimineață, în Belarus, au confirmat astăzi cele două părți. Negociatorul rus Vladimir Medinski a spus ce anume se va discuta mâine, după ce negocierile de luni s-au încheiat fără niciun rezultat concret. Medinski a făcut anunțul în urmă cu puțin timp.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că Moscova rămâne decisă să obţină demilitarizarea Ucrainei şi că ar trebui să existe o listă precisă cu arme care să nu poată fi desfăşurate niciodată pe teritoriul ucrainean, transmite Reuters.

'Trebuie identificate tipuri specifice de arme de atac care nu vor fi desfăşurate niciodată în Ucraina şi nu vor fi create', a spus Lavrov într-un interviu pentru Al Jazeera, al cărui text a fost publicat pe site-ul MAE de la Moscova.

Lavrov a mai afirmat că Rusia îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi a salutat ca un 'pas pozitiv' faptul că Zelenski doreşte să primească garanţii de securitate.

'Negociatorii noştri sunt pregătiţi pentru a doua rundă să discute aceste garanţii cu reprezentanţii ucraineni', a spus Lavrov.

Volodimir Zelenski a afirmat marţi, într-un interviu, că Rusia trebuie să oprească bombardamentele înainte ca noi discuţii să aibă loc. El a cerut garanţii de securitate, însă din partea NATO, nu a Rusiei.

Kievul şi Moscova reiau discuțiile. Noi negocieri se vor defăşura joi

Delegaţia ucraineană este aşteptată joi în Belarus pentru noi negocieri ruso-ucrainene, a declarat miercuri negociatorul rus Vladimir Medinski, precizând că o încetare a focului va fi discutată la aceste noi tratative, după prima rundă de negocieri desfăşurată luni şi încheiată fără rezultat, anunță Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

''Delegaţia ucraineană a plecat deja de la Kiev. Aşteptăm să sosească aici mâine dimineaţă'', a declarat Medinski, potrivit AFP. Preşedinţia de la Kiev a confirmat între timp că delegaţia ucraineană se îndreaptă către locul negocierilor.

Potrivit negociatorului rus, cele două părţi au ales ''împreună'' pentru tratative un loc din Belarus situat ''nu departe de frontiera cu Polonia''.

Armata rusă va securiza un coridor pentru delegaţia rusă, a mai spus Vladimir Medinski, potrivit agenţiei TASS, citată de Reuters.

Agenţia ucraineană de presă UNIAN anunţase puţin mai devreme că Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia miercuri seară, menţionând o declaraţia a şefului delegaţiei ucrainene, parlamentarul David Arakamia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Negocieri ca Mutu cu surdu
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768