REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Nehammer s-a sucit și acceptă România în spațiul Schengen

Nehammer s-a sucit și acceptă România în spațiul Schengen

Virgil STOIAN 2 decembrie 2023 | 17:24 50193

Canalele diplomatice între România și Austria s-au deschis aproape în totalitate, iar relația este mult mai caldă decât era în urmă cu un an, la precedentul Consiliu JAI, ne-au declarat surse politice familiarizate cu chestiunea.

Nehammer s-a sucit si accepta Romania in spatiul SchengenKarl Nehammer

România și Bulgaria au pus la cale o retragere strategică, iar aderarea celor două țări la spațiul Schengen nu va fi discutată la Consiliul JAI din 5 decembrie. Este nevoie de un vot în Parlamentul Olandei pentru aderarea Bulgariei, iar noul Parlament al Olandei se va reuni abia pe 7 decembrie.

Totuși, din partea Olandei și Austriei există semnale pozitive pentru România și Bulgaria. Conform surselor noastre, Austria nu se va mai opune aderării României la spațiul Schengen.

Se pare că firmele austriece care au afaceri în România s-au dus peste cancelarul Austriei și i-au explicat acestuia că pierd foarte mulți bani din cauza faptului că România nu este în Schengen.

Lobby-ul făcut de firmele austriece din România, cu vârful de lance OMV, l-au ”sucit” pe Nehammer. Pe diverse canale, austriecii au transmis faptul că nu se vor mai opune aderării României.

Finalul anului ar putea aduce aderarea la Schengen

Dacă Parlamentul Olandei va vota favorabil aderării Bulgariei la spațiul Schengen, atunci liderii europeni sunt deciși să convoace un Consiliu JAI extraordinar pentru 27-28 decembrie, iar aici să se dea un vot pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Conform surselor noastre, cel care a purtat negocierile pentru ca acest Consiliu JAI să aibă loc înainte de finalul anului este președintele Klaus Iohannis. Acesta ar fi argumentat faptul că românii au totul pregătit, iar de la 1 ianuarie am putea să ne bucurăm de beneficiile Schengen.

Este posibil ca, într-o primă fază, România și Bulgaria să intre în Schengen doar cu aeroporturile, iar la o dată ulterioară să intre și terestru, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum zicea celebrul Catavencu, până și Austria își are faliții săi! Noi, plini de gropi, fără autostrăzi, fără canalizări și apă curentă în multe localități rurale, cu mai mult de jumăt**e din populație trăind la limita sărăciei, și câte și mai câte alte nenorociri, vrem Shengen. Cum se spune "chelului tichia de mărgăritar îi lipsește". Ar trebui să ne mai țină câțiva ani la barieră, așa poate se mai rezolvă câte ceva și pe la noi.
0
0
Nu se poate da cu pumnul in masă ca se supără Mătușa TAMARA ca trebuie sa dea milionul înapoi .
0
0
Foarte. Bine.
0
0
De.ce nu și pentru transportatorii.de mărfuri și pentru cetățenii romani care sunt rezidenți în r*mânia ?
1
0
carnatari si berari, vorba lui Vadim, au primit pe tava Petromul, padurile Romaniei, banci, etc. In loc sa-ii dam afara in suturi iar pe tradatori sa-ii ridicam in tepe, stam in genunchi in fata lor? Bai lichelelor, aveti macar un dram de onoare si renuntati la milogeala, dati cu pumnul in masa!
25
2
Alta minciuna ?
1
0
Mă p-s pe el shenghen,prea târziu și politicienii r*mâni prea slabi!Acum când majoritatea țărilor și-au închis și impun controale severe la frontiera, mulțumesc nu mai avem nevoie de Schengen,ne-au umilit destul! S-a văzut din nou suntem un popor fara demnitate care nu știm să stăm decât în genunchi cu capul plecat.Dar ce facem cu marii politicieni de la Europa ? De ce-i mai plătim , dacă jocurile le fac marile firme la intervenția cărora se fac sau se desfac ! Păi haideți să terminăm cu politicienii și Europa să fie condusă de reprezentanții marilor firme și plătiți de marile firme.Oare nu am ieșii mai bine ?
15
5
Glumițe de sărbători...
5
1
Trebuie sa fim ottimisti,toate canale de diplomatie esterne trebuie utilizzate poate un miracolo se poate. sa fie mai ingaduitori la sfarsit de an 28 dicembre sa dea Dumnezeu cel sfant sa se intimple ca ne merita m sa nu mai fim umilti milioane de romani la vami
4
3
Nu cred în acești nepotenti politic, joaca la clasa mica diplomația de la București,nu cred ca vom întra prea c*rând în Schengen oricum ne a lăsat cu un gust amar episodul trecut!
5
5
Nu ne vor și cu asta basta....azi austria mâine Italia poimâine Olanda...așa se spune...dar Germania nici nu vrea să audă de portul Constanța...le dau friguri !!! Și dacă tot sunt controale la granița Ro. Trebuie toate tirurile din Eu ținute cite o săptămână în vamă să se sature de a ne mai uita de sus către r*mânia !!! AVIZ POLITICIENILOR !¡
14
4
Cred că am dat toată r*mânia să fim primiti.
7
3
Articol foarte slab din păcate :(
5
2
Hai sictir.
1
2
Da,bine.Ce facem cu Italia ,care prin prim ministrul Meloni a declarat că nu e momentul că Schengen sa se extindă? Ăștia ne joaca cum vor ei:dai tu vot favorabil,că de data asta voi fi eu împotriva șamd...
14
1
vedeti ca vizitele de lucru ale tov. iohanes, au dus la ceva bun?!
1
5
Vrăjeală de 2 bani
14
3
Ma kk in UE si Senghen. Daca se face referendum votez Roxit si pt refacerea economiei noastre furata de 30 ani de panaramele astea din ,,oCCIDENT"
19
14
Acum cand stiu ca ne blocheaza poponarii de olandezi, austriecii fac pe binevoitorii cu noi ca sa mangaiem pe crestet firmele lor imputite. Mars afara din Romania cu toate firmele austriece si olandeze cu nationalizarea activelor. Am ajuns bataia de joc a tuturor depravatilor lumii.
38
4
nu mai e Austria, dar este Olanda lui Wilders acu. si de la Wilders, nicio speranta.
17
1
Bravo PSD
8
16
o sa se opuna din nou olanda!!
18
2
Terminati odată pentru totdeauna cu propaganda asta . Nu vom intra in Schengen iar Hoha este doar un dulap turistic.
35
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510