REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
24.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Nelu Mincă: Nu mai vorbesc cu Cristian Radu din pricina unei poze publicată de Cozmin Gușă pe facebook. Video

Nelu Mincă: Nu mai vorbesc cu Cristian Radu din pricina unei poze publicată de Cozmin Gușă pe facebook. Video

Replica API 17 septembrie 2022 | 21:27 4451

Ion Mincă, sau Nelu Mincă, așa cum este cunoscut printre apropiați, este unul dintre veteranii din politica locală. A debutat în urmă cu peste 20 de ani în PRM, ulterior a ajuns în Partidul Conservator, iar astăzi conduce Organizația PSD din 23 August. Chiar dacă în politica locală apele sunt tulburi, se fac strategii și jocuri pentru alegerile din 2024, Mincă spune că este liniștit, își vede de treabă, mai ales că nu are în plan să mai candideze la Primăria Mangalia. Într-un interviul acordat ziarului Replica, Nelu Mincă a vorbit despre debutul său și traiectoria în politică, dar a vorbit și despre legătura ruptă dintre el și Cristian Radu, pe care l-a susținut în campaniile trecute. ”L-am considerat copilul meu”, spune Mincă. Astăzi, cei doi nu-și mai vorbesc deloc, iar totul a început de la o poză publicată de Cozmin Gușă pe facebook, în campania din 2020.

Pentru cei care au uitat traiectoria lui Nelu Mincă în politică, acesta a reamintit cum a început și prin ce partide l-a dus soarta, până în momentul actual. ”Am fost președinte în PRM din 1992. După aceea, în momentul când s-a transformat PUR în Partidul Conservator, condus de profesorul Voiculescu, s-a ales un nou președinte în persoana ei Danielei Popa, prima președinte femei în politica românească. După o perioadă de timp, am cunoscut-o pe actuala soție, era președinte, Liliana Mincă, fosta șefă a Loteriei Române. La insistențele lor și a profesorului Voiculescu am preluat Organizația Partidului Conservator Constanța. Am activat vreme de aproape 6 ani de zile, reușisem să fac ceva acolo. Liliana a plecat de la Partidul Conservator, s-a dus la UNPR, a intrat într-un nou guvern condus de Ungureanu, pentru o scurtă perioadă, guvern care a căzut după nici 3 luni de zile. Dacă Liliana a plecat la UNPR, am fost victimă colaterală, a trebuit să plec și eu, am stat o perioadă fără să mai cochetez cu alt partid. Am continuat să activăm în cadrul primăriei Mangalia, până acum 6 ani de zile când am revenit acum câțiva ani de zile, când am revenit și acum sunt președinte la 23 August. Sper că nu mi-am spus ultimul cuvânt, sper că mai pot face multe lucruri, cel puțin în zona unde sunt, în Mangalia, încă sunt cunoscut, nu duc lipsă de modestie – sunt apreciat. Am fost și viceprimarul Mangaliei, am fost și primar interimar, cu Tusac, atunci când a fost suspendat de 2 ori de fostul prefect Claudiu Palas, am preluat prerogativele ca primar interimar”, a spus Nelu Mincă.

Mincă: am avut o relație foarte bună cu Cristian Radu

Nu mai este o noutate faptul că Mincă a fost prieten și cu primarul actual al Mangaliei, Cristian Radu, pe care l-a sprijinit în campanii. Și spune ”a fost”, pentru că, în prezent, aceștia nu mai au nici un fel de relație.

”Am avut o relație foarte bună, nu ascund lucrul acesta. La un moment dat ajunsesem eu, în închipuirea mea, să îl consider ca pe propriul meu copil. Și acum îl consider, doar că nu am înțeles de ce s-a îndepărtat de persoana mea. Nu m-a mai căutat și nu am mai vorbit de la ultimele alegeri, de doi ani, doi ani și jumătate. Poate într-o bună zi, mă va găsi și-mi va explica care a fost motivul,a spus Mincă, precizând, totodată care sunt bănuielile sale privind îndepărtarea lui Radu. ” S-a întâmplat o chestie în timpul campaniei. Nu am ascuns nici atunci și nici acum că sunt foarte bun prieten cu Dan Diaconescu și Cozmin Gușă. Fiind în zonă, ocupându-se de campania domnului Murad, m-au sunat într-o zi și m-au invitat la o cafea. M-am dus la Olimp, la Panoramic, unde au făcut o chestie, după părerea mea destul de inteligentă. Au făcut o fotografie și au pus-o pe Facebook, dar nu să mă denigreze, a fost o chestie de campanie. În momentul în care am plecat acolo, către întâlnire am vorbit cu el la telefon (n red. cu Cristian Radu) și i-am zis: - Uite, merg acolo, m-au invitat prietenii mei. Nu neg lucrul ăsta și nu mă dezic de așa ceva, indiferent. Și el mi-a spus: ”Nici o problemă.” Eu nu am pierdut absolut nimic, și sunt convins de lucrul acesta, decât că am pierdut un prieten. Eu l-am considerat prietenul meu de suflet pentru toată viața, atât. Altceva, e alegerea lor”, a explicat Mincă.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea ”copilului” său, Mincă a declarat: ”De o grămadă de ani nu am mai pus piciorul în primărie, nici nu am mai pășit pe o treaptă. Nemulțumiri vor fi tot timpul. Eu am văzut câteva chestii pe care le-a făcut prin fonduri europene, prin stațiuni. Este adevărat, îi recomand ca de acum încolo să fie foarte atent cu lucrările care se fac, să fie un pic mai atent cu calitatea lucrărilor pe care le face. Pentru că, din dorința de a face cât mai multe, marea majoritate uită și de calitate”.

Mincă: nu mai candidez la primărie… îmi ajunge

În doi ani, urmează alegerile locale, însă Mincă spune că nu va candida, nici măcar dacă partidul i-ar propune. ”Nu aș accepta dacă PSD mi-ar propune să particip pentru primăria Mangalia. Este exclus. Am o vârstă, cred că îmi ajunge. Am vrut să fiu primar la Mangalia de vreo 2-3 ori, dar nu am reușit. Dacă aș fi reușit să fiu primar la Mangalia ar fi fost cu totul altă treabă, în bine. E adevărat că tot timpul se poate face mai mult.

Mincă, despre criza energetică: Realitatea va cruntă!

Schimbând registrul, l-am întrebat pe Mincă cum comentează criza energetică și ce crede că va urma. Ne întoarcem la Comunism? ”Înainte de 89 nu era același lucru? Noi când l-am împușcat am spus că ne-a lăsat în beznă, că ne-a lăsat fără mâncare, fără energie..., acum ce se întâmplă. Nu eu l-am împușcat, dacă ar fi după mine, și mâine l-aș aduce pe Ceaușescu, la ce se întâmplă în ziua de azi. Nu mi-e rușine să zic asta. În primul rând noi suntem de vină. Noi ca popor, pentru că ni s-a acceptat tot ce ni s-a propus de afară. Suntem o țară care ne-am vândut tot, și resurse, și pe noi ca oameni, la ce să ne așteptăm? Realitatea va fi foarte cruntă pentru noi”, a declarat Nelu Mincă.

Mai multe, puteți urmă în interviul integral de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513