REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.8° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Nelu MIREA se JUDECĂ cu ANAF, după ce NU și-a plătit IMPOZITELE

Nelu MIREA se JUDECĂ cu ANAF, după ce NU și-a plătit IMPOZITELE

Replica API 10 ianuarie 2022 | 00:36 5772

Ion Mirea, sau Nelu Mirea, este un nume cunoscut în lumea mondenă și în industria modei. La nivel local, s-a făcut remarcat prin spectacolele pe care le organiza în Mamaia pe vreme lui Radu Mazăre, prin societatea FTV (Fashion TV), respectiv Summer Festival. Apetitul turiştilor pentru industria gri a fotomodelelor s-a stins de tot după ce Mazăre a fost nevoit să părăsească şefia Constanţei, în 2016, motiv pentru care şi firmele lui Mirea din afacerea Fashion TV au intrat în colaps. Profitul lui Mirea a scăzut, la fel și cifra de afaceri, datoriile, în schimb, au crescut, în special la Stat. Astăzi, una din firmele lui Nelu Mirea se chinuie să scape de o impunere ANAF de vreo 60.000 de lei, reprezentând impozit pe profit. Dar nu prea reușește…

Prin 2017, societatea SC Fashion Luxury Events SRL, una din firmele lui Nelu Mirea, a fost supusă unei inspecții fiscale ce a vizat obligațiile fiscal-impozit pe profit, TVA și impozit pe veniturile microîntreprinderi. Prin Decizia de impunere din decembrie 2017 au fost individualizate obligații suplimentare fiscale totale în cuantum total de 116.491 lei.

Împotriva Deciziei de impunere și a Raportului de Inspecție Fiscală societatea a formulat contestație, în ianuarie 2018. A fost respinsă, așa că a mers în instanță, solicitând, pe de o parte, suspendarea măsurilor, iar pe de altă parte, anularea acestora, însă doar în ceea ce privește suma de 57.818 lei, reprezentând impozit pe profit, menținându-se celelalte dispoziții.

Contestație respinsă

Reprezentanții societății consideră ca fiind netemeinice și nelegale actele administrativ-fiscale a căror anulare o solicită, întrucât nu datorează TVA pentru perioada vizată de actele administrativ-fiscale contestate și nici impozit, în cuantumul stabilit prin aceste acte, actul emis fiind emis cu încălcarea prevederilor din Codul de Procedură Fiscală.

În octombrie anul trecut, contestația i-a fost respinsă, însă pe 7 ianuarie, Nelu Mirea a formulat recurs, la Curtea de Apel. Deocamdată, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Societatea SC Fashion Luxury Events SRL are din 2019 cifra de afaceri 0, profitul, iar din 2018 profitul este pe minus. În 2020, avea datorii de aproximativ 372.000 lei. În decursul anilor, numele lui Ion Mirea a fost legat atât de societăţi precum Autentic Art SRL şi FashionTV Ro SRL, dar a fost menţionat şi în rechizitoriului dosarului „Prostituate de lux”.

Mirea, alături de Steven Seagal, sursa foto: telegraf

Mirea, alături de Steven Seagal

Mirea a fost implicat și-n acțiuni de caritate. În 2016, după ce actorul Steven Seagal a filmat pentru lungmetrajul „Contract to Kill”, s-a întâlnit cu câteva persoane defavorizate, inclusiv copiii de la Centrul de plasament „Antonio” din Constanța. La eveniment a participat și Nelu Mirea, nu știm dacă în calitate de organizator sau… de observator.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cel ce a scris despre Nelu ca a furat cu el din buzunare este un mare mincinos era corect cu oameni ba chiar ajuta oamenii si pe cei care ii ajuta nu ii lasa pana nu ajungeau pe linia de plutire,de nenumarate ori am fost trimis deSf Paraschiva sa impart mancare la coada la credinciosi,am fost de nenumarate ori la case de copii am fost de inundatiile din 2005 in comuna Mircesti ,unde a fost si Stivan Segal,a muncit Nelu 2 saptamani sa stranga saltele,paturi,apa,conserve,zahar si ce a mai putut pentru sinistrati, iubea biserica si nu era sarbatoare sa nuearga la biserica,17 ani lam dus la Sf paraschiva,Sf Neculae, in 18 ani nu am vazut sau auzit sa dea fete la produs,ca se duceau ele era treaba lor,asta pentru cel care a spus ce era peste,departe de el ,DA CRED CA VATI DAT SEAMA ,AM FOST SOFERUL LUI 17 ANI,UN SEF MODEL
0
0
S.au dus la vale multi oameni de afaceri prosperi dupa ce a picat caracatitza mazarista. Astia il pling pe mazarE cu lacrimi de crocodil ca dee.... era bine cind le intrau banii in conturi cu dedicatie.
11
1
Un mare peste
12
0
Fost hot de buzunare. Furam cu el.
13
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303