REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.9° Constanța Lun., 14 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6882
18.9° Constanța Luni, 14 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6882
 

Nelu Tătaru: „Nu am atins niciun ban. Sunt nevinovat”

Nelu Tătaru: „Nu am atins niciun ban. Sunt nevinovat”

Andreea VLAICU 14 octombrie 2024 | 12:26 651

Fostul ministru PNL al Sănătății, Nelu Tătaru, acuzat de DNA de luare de mită de la pacienți, a declarat luni, înaintea ședinței Comisiei Juridice a Camerei Deputaților în care se va discuta solicitarea de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul său, că nu a pus niciodată mâna pe bani.

Nelu Tataru: „Nu am atins niciun ban. Sunt nevinovat”Nelu Tătaru

Deputaţii jurişti au termen până luni, la ora 13.00, să întocmească raportul în acest caz. 

Atunci când a ajuns la Parlamnet, Nelu Tătaru a susținut că este nevinovat. „N-am primit niciun ban, nu am atins niciun ban, au fost provocări. Nu am primit niciodată sume de bani. Sper să aflu cine e în spatele acestor provocări. Ieri am văzut prima dată dosarul. O să cer să facem expertize. Nu am avut nicio discuție cu nimic din conducerea PNL după aceste acuzații. Nu m-a sunat nimeni. Recomand Parlamentului să înlăture orice obstacol care stă în calea aflării adevărului. Știam că sunt urmărit de când se discuta despre dosarele în pandemie", a declarat Tătaru.

Avocata acestuia a spus că nu există imagini cu Nelu Tătaru care pune mâna pe bani, deși în cabinetul său au fost timp de 6 luni de zile instalate camere de supraveghere. De asemenea, Tătaru „știa că în spital sunt băieți cu ochi albaștri, știa că este urmărit. I s-au făcut oferte, dar le-a refuzat", a declarat avocata lui, care îl însoțește la Parlament.

„Sunt chirurg de 25 de ani, de 18 ani în Huși, dacă din cei peste 20.000 de pacienți, vreunul spune că Tătaru a cerut sau a condiționat actul medical... Recunoștinta mea e zâmbetul lor, faptul ca pot pleca pe picioarele lor acasă. O să vreau prin avocații mei să facem expertiza pe acele fotografii. Sunt nevinovat. Eu le recomand (deputaților care vor vota cererea DNA) să împiedice orice obstacol care stă în fața adevărului”, a mai spus acesta.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, vinerea trecută, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru.

Biroul permanent al Camerei a decis la sfârşitul săptămânii trecute, într-o şedinţă în format online, să trimită scrisoarea ministrului Justiţiei către Comisia juridică spre analiză. Aceasta are termen de depunere a raportului până luni, ora 13.00.

Nelu Tataru: „Nu am atins niciun ban. Sunt nevinovat”Imagini cu Nelu Tătaru când lua mită

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru.

„Vom vota pentru ridicarea imunităţii, nu a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, am înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale, are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă", a declarat Marcel Ciolacu.

Şi liberalii au reacţionat în cazul Tătaru. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al filialei PNL Vaslui şi de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

„Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de sănătate", a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spagasareala e boala grea , provoaca dependenta. Cine fura azi un ou maine v-a fura un Bou. Rusine chirurg fost ministru, ai facut tara de ras, rade UE cu curu de noi
2
1
ASTA NU MAI EXECUTA ORDINILE DATE DE GUSTEERUL CEL MARE SI IAU FACUT CHEIE. VA DATI SEAMA, AU MANCAT AMPREUNA,AU BAUT AMPREUNA,AU FURAT CANDVA,AMPREUNA SI ACUM I A TRASO.POLITICA E O CUURVA.
2
0
sa iei oua spaga. E ca ala care lua tuica si caltabosi. Rromani adevarati !
3
0
ai scapat ieftin Tataru!Sa multumesti si tu si familia,pentru ca v-am mai dat ceva timp!"Urmeste" Arahat si Fuc kin' Vela
3
2
La puscarie cu cioclu vaccinarii. Dupa puscarie sa fie expulzat din tara alogenul asta.
8
3

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445