REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Nepotul șefului ISU, suspendat după tragedia de la Colectiv, rămâne fără un teren pe litoral!

Nepotul șefului ISU, suspendat după tragedia de la Colectiv, rămâne fără un teren pe litoral!

Ana Maria LIPAN 6 iunie 2023 | 00:00 3081

Mai multe bunuri imobile ale Detect System Solution SRL, o firmă din Călărași care a intrat în faliment în 2021 și care a avut legături cu tragedia de la Colectiv, au fost scoase la licitație. Este vorba despre mai multe terenuri intravilane arabile, printre care și unul cu o suprafață de 494 de mp, situate în Vama Veche. Patron este nepotul unuia din șefii ISU suspendați după tragedie, pentru că ar fi trebuit să știe de existența clubului și de ce se întâmplă acolo. Inițial, în firmă apărea asociat și sora șefului ISU, dar s-a retras ulterior.

Nepotul sefului ISU, suspendat dupa tragedia de la Colectiv, ramane fara un teren pe litoral!Giani Aldoiu

Lichidatorii judiciari ai societății Detect System Solution SRL, din Călărași, organizează o procedură de licitație publică în cursul zilei de luni, 12 iunie a.c., în vederea vânzării mai multor bunuri ale firmei. Este vorba despre mai multe terenuri intravilane arabile, printre care și unul cu o suprafață de 494 și drum de acces, situate în localitatea Vama Veche. Prețul de pornire al acestui imobil este de 93.954 de lei. 

Nepotul sefului ISU, suspendat dupa tragedia de la Colectiv, ramane fara un teren pe litoral!

Celelalte bunuri sunt un teren intravilan arabil, cu o suprafață de 372mp, la care se adaugă și drum de acces, în valoare de 56.685 de lei, un teren intravilan arabil de 499 mp, plus drum de acces, la prețul de 77.506 de lei și unul de 494 mp, în valoare de 73.633 de lei. Licitația va avea loc în ziua de luni, 12 iunie a.c., începând cu ora 14, la sediul la sediul lichidatorului din Ploiești. În cazul neadjudecării, vânzarea va fi reluată în ziua de 19 iunie a.c., respectiv 26 iunie a.c. 

Legături cu tragedia de la Colectiv

Societatea este deținută de Octavian Flavian Babă, nepotul lui Giani Aldoiu, unul din șefii ISU suspendați după tragedia de la Colectiv, pentru că ar fi trebuit să știe de existența clubului și de ce se întâmplă acolo. Inițial, în firmă apărea asociat și sora șefului ISU, dar s-a retras ulterior. În prezent, firma este controlată de Octavian Flavian Babă, care deține 99 % din acțiuni, și Mihai Negoițescu, cu 1 %.

Reamintim că în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în incinta unui club din București, într-o fostă hală a fabricii Pionierul, s-a declanșat un incendiu în timpul unui concert al unei trupe, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”. În urma incendiului, la clubul Colectiv au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane. După producerea tragediei, trei șefi ai ISU București-Ilfov au fost suspendați din funcții, la ordinul ministrului Afacerilor Interne. Este vorba despre Mihai Mirel Guta, Orlando Cătălin Șchiopu și Giani Aldoiu. Cel din urmă, locotenent-colonel, adjunctul comandantului ISU București-Ilfov, a venit la conducere de la Călărași, în luna iunie a anului 2015. Acesta a preluat șefia direcției Inspecției de Prevenire, cea însărcinată cu avizarea clubului Colectiv. Aldoiu activase anterior ca și șef al direcției de prevenire și apoi al ISU Călărași, în perioada 2004-2014.

A urmat apoi declanșarea unei anchete la nivelul IGSU. Ancheta a scos la iveală mai multe legături ale lui Aldoiu cu o anumită firmă din Călărași, Detect System Solution SRL, care era condusă la momentul respectiv de sora sa dar și nepotul lui Aldoiu, Octavian Flavian Babă. Societatea se ocupa de întocmirea dosarelor cu acte pentru avizarea anti-incendiu, pe care firmele trebuie să o obțină de la pompieri. Curios este faptul că, odată cu numirea unchiului său, Octavian Flavian Babă și-a mutat activitatea din Călărași la București, unde putea funcționa în voie, sub atenta supraveghere și înaltul patronaj al lui Aldoiu. La momentul respectiv, Aldoiu a declarat că nu poate considera acest fapt un conflict de interese.

Nepotul sefului ISU, suspendat dupa tragedia de la Colectiv, ramane fara un teren pe litoral!

Cert este faptul că, până în 2022, când Detect System Solution SRL a intrat în faliment, afacerile par să-i fi mers ca pe roate lui Octavian Flavian Babă, luând în considerare numărul de bunuri pe care acesta le deținea. Din 2017, profitul a început să scadă considerabil, singurul an în care a mai avut profit fiind 2020, de doar 11.614 lei. În același an, și-a cerut falimentul, iar pe 21 octombrie 2021 a fost admisă cererea, dispunându-se dizolvarea societății. În 2021, avea datorii de 1,13 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt deja promise terenurile, licitatia e la misto
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016