REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Neptun Olimp, executată silit de foștii șefi!

Neptun Olimp, executată silit de foștii șefi!

Mirela PASCAL 13 octombrie 2023 | 13:13 4002

Compania de stat Neptun Olimp SA a fost executată silit de foști șefi pentru plata cheltuielilor de judecată dintr-un dosar în care societatea a ieșit pierzătoare. Vorbim despre Horia Țuțuianu, Cătălin Mihail Caracostea și alții care au făcut parte din Consiliul de Administrație, în urmă cu mai bine de 10 ani. Aceștia au fost dați în judecată de Neptun Olimp, pentru un așa zis prejudiciu de peste 340.000 lei. Instanța a dovedit că prejudiciul nu a fost creat de cei de mai sus.

Neptun Olimp, executata silit de fostii sefi!
Societatea Neptun Olimp SA a solicit, în 2020, obligarea în solidar a foștilor șefi la plata sumei de 347.991 de lei, reprezentând așa zisa paguba cauzată patrimoniului societății, urmare a neachitării în termenul legal al dividentelor aprobate de adunarea generală ordinară a acționarilor, către Ministerul Turismului. Adevărat, banii nu au fost virați, însă au fost cheltuiți în dezvoltarea societății. Concret, reclamanții au fost Marius Horia Țuțuianu, deputat PSD și fost președinte al Consiliului Județean Constanța, la data așa ziselor fapte fiind președinte al Consiliului de Administrație al SC Neptun Olimp SA, Cătălin Mihail Caracostea, fost director general al operatorului economic, și membrii: Darius Georgel Vodă, Dragoș Călin, Anca Laura Ionescu, și Mihail Voicu.

Neptun Olimp, executata silit de fostii sefi! Cătălin Caracostea

Neptun Olimp a fost executată, după ce a pierdut procesul

Au câștigat în instanță, după ce acțiunea Neptun Olimp a fost respinsă definitiv, însă foștii șefi ai companiei de stat au executat-o în vederea recuperării cheltuielilor juridice. În septembrie a.c., a fost deschis un dosar de executare silită, Judecătoria Mangalia dispunând încuviințarea executării împotriva Neptun Olimp, pentru recuperarea sumei de peste 15.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Neptun Olimp, executata silit de fostii sefi!

Strânsă cu ușa, Neptun Olimp a plătit cheltuielile de judecată

În urma executării, Neptun Olimp și-a onorat obligațiile de plată, iar pe 10 octombrie a.c. a virat foștilor membri ai Consiliului de Administrație, pe care i-a târât în instanță, cheltuielile de judecată.

Instanța a făcut din nou dreptate! Am câștigat procesul intentat de Neptun Olimp SA. Povestea a ajuns la final, punându-se astfel capăt unui lung șir de acuzații nefondate, unei noi încercări disperate de a mă denigra. Dar, încă o dată se adeverește zicala „nu mor caii când vor câinii”.  În luna mai a anului trecut, societatea Neptun Olimp SA, în cadrul căreia fusesem președinte al Consiliului de Administrație, ne solicita în instanță, atât mie cât și altor persoane din fosta conducere a societății, plata unor sume cu care am fi păgubit patrimoniul companiei, aceasta fiind obligată să plătească dobânzi și penalități ca urmare a neachitării în termenul legal a unor dividende, către Ministerul Turismului. Total nefondat și nedrept ceea ce ni se imputa. Și nu am spus-o doar noi la vremea respectivă, ci iată o spune acum și instanța de judecată. Din păcate, energia consumată, timpul pierdut cu astfel de cauze fără fundament, pornite doar din încercarea de a face rău, nu le mai poți recupera. Rămâne în schimb mulțumirea că ți s-a făcut DREPTATE”, a declarat Horia Țuțuianu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Caracostea guitz
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510