Nestle a descoperit o metodă de reducere a conținutului de zahăr în ciocolată cu 40%
Nestle a descoperit o metodă de reducere a conținutului de zahăr în ciocolată cu 40%
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestGrupul elvețian Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a anunțat joi că a descoperit o metodă de reducere a conținutului de zahăr în ciocolată cu până la 40%, o descoperire care oferă producătorului KitKat un avantaj față de rivali, în condițiile în care producătorii de alimente se confruntă cu presiuni crescute din partea guvernelor și consumatorilor pentru a face produse mai sănătoase, transmite Bloomberg.
Directorul de tehnologie de la Nestle, Stefan Catsicas, a precizat că grupul elvețian a dezvoltat o procedură care modifică structura zahărului astfel încât acesta are un gust mai dulce în cantități mai mici, dar a refuzat să ofere alte detalii. Catsicas a spus doar că la fel cum mâncarea neprocesată are o structură complexă, Nestle încearcă să reproducă acest model prin distribuirea zahărului într-un mod neuniform.
"Dacă te uiți cu un microscop la structura unui măr vei vedea exact asta. Mâncarea naturală nu este ceva omogen. Are cavități, creste și densități. Prin reproducerea acestei structuri suntem în măsură să restabilim aceiași senzație" a spus Stefan Catsicas.
Nestle va patenta noua sa metodă și începând din 2018 va produce dulciuri pe baza noii metode, urmând ca ulterior să reducă, în mod treptat, conținutul de zahăr. Grupul elvețian nu a spus dacă va utiliza noua metodă și la alte categorii de produse dar a subliniat că posibila reducere cu 40% a conținutul de zahăr nu este o țintă oficială.
Anunțul celor de la Nestle vine într-un moment în care epidemia globală de obezitate pune presiuni pe producătorii de alimente să își facă produsele mai sănătoase.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News