REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
22.5° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Netanyahu afirmă că atacul Hamas din 7 octombrie a vizat să distrugă extinderea păcii israeliano-arabe

Netanyahu afirmă că atacul Hamas din 7 octombrie a vizat să distrugă extinderea păcii israeliano-arabe

A.F. 20 octombrie 2023 | 00:00 272

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat joi că şocul provocat de atacul comis pe 7 octombrie de mişcarea islamistă Hamas împotriva Israelului a vizat împiedicarea extinderii relaţiilor paşnice în Orientul Mijlociu şi i-a cerut Londrei să sprijine în continuare contraofensiva israeliană, transmite Reuters.

Netanyahu afirma ca atacul Hamas din 7 octombrie a vizat sa distruga extinderea pacii israeliano-arabeBenjamin Netanyahu

''Am fost pe punctul de extindere a acelei păci şi distrugerea acestei extinderi este unul dintre motivele pentru care a fost făcută această acţiune'', i-a spus Netanyahu premierului britanic Rishi Sunak, aflat în vizită în Israel.

''Aceasta este cea mai întunecată oră. Asta înseamnă că acesta este un război lung şi vom avea nevoie de sprijinul dumneavoastră continuu'', a adăugat şeful executivului israelian adresându-se omologului britanic.

De partea sa, Rishi Sunak a promis că Londra va fi alături de Israel, salutând decizia de a se permite intrarea ajutoarelor umanitare în Fâşia Gaza.

El a spus că Israelul face tot ce poate pentru a limita decesele în rândul civililor. ''Ştiu că luaţi toate măsurile de precauţie pentru a evita rănirea civililor, în contrast direct cu teroriştii Hamas'', a spus Sunak.

''Salut decizia de ieri a dumneavoastră de a asigura că rutele către Gaza vor fi deschise pentru intrarea ajutorului umanitar. Sunt mândru că stau aici alături de dumneavoastră. Vom fi alături de dumneavoastră, solidari. Vom fi alături de poporul dumneavoastră şi vrem de asemenea să câştigaţi'', a adăugat premierul britanic.

Rishi Sunak se va îndrepta joi către Arabia Saudită, unde se va întâlni cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, a anunţat un purtător de cuvânt al şefului guvernului de la Londra, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699