REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.6° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Neversea s-a terminat. Țeparii cu bilete s-au mutat la Beach, Please!

Neversea s-a terminat. Țeparii cu bilete s-au mutat la Beach, Please!

Andreea VLAICU 9 iulie 2024 | 00:00 3547

Festivalurile verii sunt cele mai așteptate evenimente de la malul mării. Totuși, odată cu acestea apar și țepele. Din ce în ce mai multe persoane se plâng că au fost păcăliți de anumiți indivizi care pretind, în funcție de metoda de țepuire, că vând sau că sunt interesați să cumpere bilete. Modalitățile șarlatanilor au ajuns atât de avansate încât falsifică tranzacții bancare pentru a primi biletele în regim electronic. 

Neversea s-a terminat. teparii cu bilete s-au mutat la Beach, Please!

Ediția cu numărul 6 a festivalului Neversea a luat sfârșit, iar acum, tinerii dornici de distracție așteaptă următorul festival de la malul mării, și anume Beach, Please!, care va avea loc la Costinești. Cu toate acestea sunt și mulți care, din varii motive, nu vor apuca să ia parte la festival, iar în acest sens își scot la vânzare abonamentele, încercând să-și recupereze banii, punând la vânzare abonamentele la un preț mult mai mic decât cel la care au cumpărat biletele. Și cum la fiecare eveniment de muzică țeparii sunt omniprezenți, nici acestea nu sunt ferite de acțiunile de jecmăneală pe față ale șarlatanilor. 

Neversea s-a terminat. teparii cu bilete s-au mutat la Beach, Please!conversația dintre vânzător și cumpărător

Cum acționează, mai nou, țeparii?!

De-a lungul timpului, țeparii au încercat tot felul de modalități de a fraieri „victimele” alese cu multă grijă de pe rețelele de socializare. În cazul de față, un constănțean care a își dorea cu ardoare să meargă la Beach, Please!, la care prețul biletelor a crescut în ultima perioadă, a mers până în pânzele albe pentru a procura bilete... fără să scoată un leu din buzunar. Mai exact, acesta a abordat vânzătorii de bilete prin intermediul internetului și cade de comun acord cu aceștia ca după ce le trimite în contul bancar personal contravaloarea, va primi biletele de intrare în festival.

Neversea s-a terminat. teparii cu bilete s-au mutat la Beach, Please!conversația dintre vânzător și cumpărător

A falsificat tranzacția bancară

Desigur, ca orice om care nu vrea să fie țepuit și să meargă pe încredere, femeia care i-a vândut cele 2 bilete escrocului, a cerut întâi dovada tranzacției bancare. Imediat ce bărbatul a trimis captura de ecran cu suma de 1.000 de lei „trimisă”, femeia s-a ținut de cuvânt și i-a trimis biletele electronice, cu gândul că tranzacția durează puțin până va fi efectuată și cu speranța că va primi banii în cel mai scurt timp. Însă, ceea ce aceasta nu a știut este faptul că dovada tranzacției primită era una... falsificată. 

Neversea s-a terminat. teparii cu bilete s-au mutat la Beach, Please!tranzacția falsificată

„N-au intrat? Stai că sun la ei”

Văzând că zilele trec iar banii nu i-au intrat în cont, femeia l-a contactat pe bărbat pentru a clarifica situația. Șarlatanul se face că nu știe ce s-a întâmplat și o întreabă dacă nu au intrat, venind cu soluția de a suna la banca de care aparține și... dus a fost. Femeia a fost blocată pentru a nu-l mai putea contacta. 

Din păcate, escrocii adoptă un comportament cât mai prietenos și care inspiră încredere pentru ca victimele să le cadă în plasă. De aceea, vânzătorii de bilete trebuie să fie foarte precauți și să nu trimită biletele până nu le intră banii în cont.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricum, sunt evenimnte pentru cheflii
0
0
in r*mânia sunt oameni ca asta !!! Dacă poate fi numit om … Citiți aici câtă lume a înșelat ..
0
0
In r*mânia nu există escroci! Doar oameni cinstiți și serioși!
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710