REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.2° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.2° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Nici „Suveraniștii” nu o vor pe Șoșoacă. Ea și Luiz Lazarus nu sunt acceptați de AfD în grupul din PE

Nici „Suveraniștii” nu o vor pe Șoșoacă. Ea și Luiz Lazarus nu sunt acceptați de AfD în grupul din PE

Virgil STOIAN 28 iunie 2024 | 15:15 1773

Cei doi europarlamentari SOS România, Diana Șoșoacă și Luiz Lazarus, nu vor fi acceptați în grupul „Suveraniștilor” din Parlamentul European. Principalul partid care încearcă să formeze acest grup, AfD de extremă dreapta din Germania, nu este de acord cu primirea celor doi europarlamentari români, au declarat surse europene pentru Antena 3 CNN. Șoșoacă se lăuda în urmă cu câteva zile că a purtat discuții secrete în ultimul an cu AfD și că în aprilie a fost la Berlin, unde s-a concretizat colaborarea. Sursele citate, au precizat pentru Antena 3 CNN că Șoșoacă ar fi negociat cu Maximilian Krah, care a demisionat din consiliul executiv federal al partidului după afirmațiile controversate cu privire la fosta organizație paramilitară nazistă „SS”.

Nici „Suveranistii” nu o vor pe sosoaca. Ea si Luiz Lazarus nu sunt acceptati de AfD in grupul din PEDiana Șoșoacă

Cel mai probabil, AfD vrea să își limiteze problemele de imagine prin evitarea asocierii cu Șoșoacă și Lazarus, după ce în ultima perioadă partidul de extremă dreapta a fost zguduit de scandaluri. Chiar cel cu care ar fi negociat Diana Șoșoacă, Maximilian Krah, a tras partidul într-un scandal uriaș prin declarațiile făcute. Luna trecută, grupul ID Identitate şi Democraţie, din care făcea parte AfD în Parlamentul european, a exclus partidul de extremă dreapta din cauza scandalurilor în care a fost implicat Maximilian Krah, cu puţin timp înainte de alegerile din 6-9 iunie pentru Parlamentul European. Krah este, de asemenea, investigat pentru legături suspecte cu Rusia și China.

După ce a fost exclus din grupul de extremă-dreapta ID, dominat în prezent de gruparea franceză Rassemblement National, partidul german de extremă dreapta AfD încearcă să își formeze propriul grup în Parlamentul European.

Europarlamentarul AfD Cristine Andreson a confirmat pentru G4Media că Șoșoacă și Lazarus nu vor fi primiți în grupul Suveraniștii. „Am avut o discuție cu cei de la SOS și am luat decizia în unanimitate să nu îi primim în grup. Aș prefera să nu discut motivele respingerii”, a declarat Anderson.

Grupul „Suveraniștii” încă nu a fost înființat oficial, fiind deocamdată un proiect inițiat de către AfD. Pentru înființarea unui grup în Parlamentul European este nevoie de un număr minim de 23 de europarlamentari care să provină din cel puțin șapte state membre UE.

Potrivit publicației austriece Kronen Zeitung printre potențialii aliați ai AfD ar fi Se Acabó la Fiesta din Spania, NIKH din Grecia, Konfederacja din Polonia, Hnutie Republika din Slovacia și Mi Hazánk Mozgalom (Mișcarea Patriei Noastre) din Ungaria. Pe listă se afla și partidul Dianei Șoșoacă, SOS România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe viata beneficiile sunt imense si continua si dupa incetarea mandatului toata viata - pensie speciala babana si acoperirea de catre ue a diferentei de salariu dintre urmatorul loc de munca si salariul avut ca europarlamentar daca nu or mai fi si altele
2
0
Pai nu zicea SHOSHO ca a negociat în secret cu aia, fără sa știe barbat-su? Este f necesar ca toți cei din parlament sa aibă avizul neuropsihiatric la angajare. Noi nu avem nici o vina sa ii toleram și sa ne dicteze viata!
12
2
Acolo sunt acceptați doar oameni, nu scroafe, balene, etc.
15
8
Parintii lui Sosoaca sunt nascuti in Macedonia, aia vorbesc bulgareste. O cheama Ivanovici de fapt
9
4
Si asa se duceau acolo doar pentru bani si vor fi si ei chiulangii ca Manda sau Rares Bogdan . Se vor intoarce sa urle in tara ca aici sunt destui care pun botul la prosstiile lor .
19
5
Poate o linisteste cineva ca sa nu ne facem de ras rau de tot.
21
7
Shoshoaco ai greshit adresa,pai cum sa le ceri tu o Putinista astora care urasc comunismul cu toata puterea lor sa te primeasca langa ei,dute la tatuca Putin pe care il lauzi toata ziua acolo este adresa pe care o cautzi tu nu in Uniunea Europeana nici in NATO despre care se shtie ca ai o parerea foarte p*****a, vezi sa nu il uitzi pe aici pe Lazarush.
16
6
Lazarus a muncit vreo zi în viața lui mă întreabă un amic? în afară de a manca rahat pe la televiziuni
22
2
Haznaua mănâncă rahat
17
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016