REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Nicio instituție din Constanța nu este interesată să preia Spitalul CFR!

Nicio instituție din Constanța nu este interesată să preia Spitalul CFR!

Victor ROTARU 9 noiembrie 2023 | 00:00 3329

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, săptămâna aceasta, faptul că spitalele CFR nu se vor desființa, însă vor fi transferate, după caz, la alte autorități sau structuri. Contactată de către reporterii de la Replica, Iuliana Botezatu, managerul Spitalului CF Constanța, a transmis faptul că sunt discuții cu trei instituții care se arată interesate pentru a prelua toate cele 15 spitale însă, în ceea ce privește spitalul CF Constanța, nu există doritori.

Nicio institutie din Constanta nu este interesata sa preia Spitalul CFR!Iuliana Botezatu, Spitalul CFR

Sorin Grindeanu a făcut câteva afirmații în ceea ce privește soarta spitalelor CFR din întreaga țară, după ce în trecut se zvonea faptul că acestea ar urma să se desființeze: „Așa cum știți, în coordonarea Ministerului Transporturilor se află 15 spitale. Au rămas în coordonarea Ministerului Transporturilor dinainte de ’89. (…) N-a spus nimeni că desființează spitale, așa cum am văzut unele știri. Nimeni nu a spus acest lucru, ci că vor fi transferate, după caz, la autorități locale.

Nicio institutie din Constanta nu este interesata sa preia Spitalul CFR!Iuliana Botezatu

Că e vorba de Consiliul Județean, că e vorba de o primărie municipiu reședință, că e vorba de o asociere între cele două, că e vorba de universități sau că e vorba, cum e la București, de alt minister, Ministerul Apărării, astea sunt soluțiile. Nu desființează nimeni nimic. (…) În momentul când transferi, e cu preluare de atribuții, adică cei care vor lua aceste spitale – și să știți că s-a făcut acest proces, e foarte înaintat – vor prelua și acele lucruri care țin de specificul acelor spitale”, a declarat Ministrul Transporturilor.

Nicio institutie din Constanta nu este interesata sa preia Spitalul CFR!Sorin Grindeanu

Spitalul de la Constanța - nimeni nu a avut nici o solicitare de preluare

Contactată de către reporterii de la Replica, Iuliana Botezatu, Managerul Spitalului CF Constanța, a transmis faptul că pentru spitalul din Constanța nu există candidați pentru preluare, anul acesta Ministerul Transporturilor investind doar 225 de mii de lei în spital:

Nicio institutie din Constanta nu este interesata sa preia Spitalul CFR!spitalul CFR

S-ar putea să fie mai bine, s-ar putea să fie prost pentru toată lumea. Aici e vorba despre oportunități când zic că s-ar putea să fie mai bine, și despre bugetul alocat spitalelor când spun că s-ar putea să fie mai rău. La momentul actual, suntem într-un plan de austeritate bugetară. În aceste condiții, am mari dubii că cineva are buget excedentar astfel încât să poată să preia sarcina unor spitale în toate cele 15 locații unde se află spitalele CFR. Din informațiile mele, cu certitudine sunt eligibile 3 oferte de preluare din toate punctele de vedere. Mă refer la structuri mari, serioase. Din informațiile oficiale este vorba despre Centrul Universitar Iași, despre Consiliul Județean Galați și despre Witting. În ceea ce privește Spitalul de la Constanța, nimeni nu a avut nici o solicitare de preluare. Nimeni nu a întocmit un dosar de preluare, nu au fost candidați pentru preluare. Ministerul Transporturilor nu ne susține decât cu investiții de la bugetul de stat, atât, alte fonduri nu ne alocă. Anul acesta au venit 225.000 de lei de la Ministerul Transporturilor, iar noi, spitalul, am investit peste 2 milioane din venituri proprii. Ar fi de dorit să avem mai mult ajutor din partea unei autorități centrale, este evident faptul că sistemul sanitar a fost veșnic subfinanțat.” 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai ce porcarie de spital modular avem in plin centrul orasului . Parca ar fi Rafinarie . Halal constructie . Stati sa vedeti cum va fi la Doamne fereste un incendiu . In ceea ce priveste Spitalul CFR este un spital care poate fi luat de Primarie si sa investeasca . Ca doar nu suntem asa de bogati in spitale , omitandu-le pe cele private OCH,HEKA, ETC .ESTE NEVOIE SI DE SPITAL SI DE POLICLINICA CFR . DOAR INCHISE PENTRU A FI MODERNIZATE SI SA FUNCTIONEZE SUB TUTELA STATULUI . CA DOAR DE STAT AU FOST CONSTRUITE . ESTE MUNCA NOASTRA , A PENSIONARILOR . SE AUDE PRIMARE ????
2
0
impotentul primar al Constantei sta la el in birou in scaunul lui prea mare si isi balabane picioarele.Nu are nimic de facut el fiind marioneta megedonilor Hira si Rusu. Ce-i dau la semnat semneaza ca proostul. La puscarie el merge. Ce sa astepti de la hotzii care conduc primaria Constanta ca nu fac nimic daca nu fura ceva. Nici un proiect nu se faca daca nu pot fura.
2
0
Atat poate primaria cta. Containere. Vara cald,iarna frig, garantie mica. Chinezii au facut spitale modulare in 7 zile, primarului w c i-au trebuit 2 ani pt 3 cotete aliniate.
6
0
Sa il ia primaria Constanza sa il renoveze si sa mute acolo acei functzionari din directziile primariei Constanza care funczioneaza in cladiri private si pentru care constantzeni platesc zeci sau sute de mii de euro lunar,nu stiu exact cat dar oricum sunt bani mulzi pentru ca sunt cu paraindarat.
5
2
Ce vorbesti de partide la Constanta? Toti sunt megedoni. PMP meghedoni. AUR megedoni, Forta Dreptei megedoni, PNL megedoni, PSD megedoni. Toti sunt intelesi la furat si fac de ochii lumii opozitie si se prefac ca se cearta.Urmariti atent ce se intampla si nu va mai lasati pacaliti
8
1
Aici este o afacere de coruptie. Spitalul va fi preluat de o grupare interlopa-politica cu medici jmekeri de securitate. Totul este aranjat.Nici o institutie nu se baga ca au fost avertizati.Nu va bagati ca va calca tramvaiul. Si daca nici o institutie nu se baga atunci Grindeanu o sa il vanda la neamurile lui megedoni care au deja afacerea facuta. Asteptati si veti vedea.
4
2
Îl luam noi UOC-ul, sa cada clădirea pe noi cum cad și cele ale Universității. Reușește Iliescu dacă rămâne rector sa o pună pe butuci cum a pus și UOC.
5
0
Aici este mana STATULUI PARALEL! De ce sa se duca lumea la stat, mai bine la particular ! PRIMARIA sau PREFECTURA , sa ia in primire SPITALUL CFR si sa-l aranjeze atat cat se poate , pentru binele constantenilor! Acum sa vedem partidele politice , fac loby pentru rezolvarea acestei probleme!? PMP-ul , AUR-ul sa faca ceva si sa se remarce cumva! Caci de PNL si PSD ne-am saturat si lamurit cu ei!
6
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016