REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 8 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6876
12.4° Constanța Marți, 8 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6876
 

Niciun consilier județean, din cei 36, nu și-a depus raportul de activitate! La sfârșitul lunii li se termină mandatele

Niciun consilier județean, din cei 36, nu și-a depus raportul de activitate! La sfârșitul lunii li se termină mandatele

Andreea VLAICU 8 octombrie 2024 | 00:00 270

Consilierii județeni, ca și consilierii locali municipali, au obligația, prin lege, de a depune un raport de activitate pentru fiecare an al mandatului lor. Scopul acestei măsuri este de a promova transparența și responsabilitatea aleșilor locali față de comunitatea pe care o reprezintă. Totuși, până în acest moment, niciun consilier județean din totalul de 36 nu și-a depus raportul de activitate. Cu toate că mandatul acestora ajunge la final pe 1 noiembrie, niciun ales constănțean nu pare să se grăbească să își prezinte activitatea.

Niciun consilier judetean, din cei 36, nu si-a depus raportul de activitate! La sfarsitul lunii li se termina mandateleconsilieri județeni Constanța

Conform legii consilierii județeni sunt obligați să își depună raportul de activitate pentru fiecare an de mandat. „Fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale”. În ceea ce privește consilierii județeni constănțeni, această obligație pare să fie ignorată cu succes de către toți aleșii, cel puțin pentru anul în curs, având în vedere că mandatele consilierilor expiră la începutul lunii noiembrie.

În anul 2023, doar 5 consilieri județeni și-au depus raportul de activitate

Nici în anul trecut consilierii județeni nu au fost mai conștiincioși. În anul 2023, aleșii care și-au depus rapoartele de activitate pot fi numărați pe degete, fiind doar... cinci care și-au respectat obligația. Vorbim despre președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, Stelică Caprinciu, Stelian Gima și Vasile Rizea, de la PNL, dar și Răzvan Filipescu și Vasile Rizea de la PRO România. În ceea ce privește anul 2022, doar opt și-au prezentat raportul. Aceștia sunt Stelică Caprinciu, Leonard Drăgan, Petre Epure, Răzvan Filipescu, Stelian Gima, Gilda Lazăr, Florin Pîrvulescu și Vasile Rizea.

Niciun consilier judetean, din cei 36, nu si-a depus raportul de activitate! La sfarsitul lunii li se termina mandatelerapoarte consilieri județeni

Care sunt obligațiile aleșilor

Aleșii sunt obligați ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și să prezinte în consiliul local, respectiv în consiliul județean o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetățenii.

Fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale.

Fiecare primar prezintă anual, în fața autorității deliberative, un raport privind starea economică, socială și de mediu a unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale.

Fiecare președinte al Consiliului Județean prezintă anual în fața autorității deliberative un raport privind modul de îndeplinire a atribuțiilor sale.

În urma efectuării unor deplasări în străinătate pentru exercitarea unor atribuții stabilite prin lege, aleșii locali sunt obligați să prezinte la prima ședință ordinară a autorității deliberative o informare privind deplasările efectuate. Termenul maxim de prezentare a informării este de 45 de zile de la data încheierii deplasării. În cazul nerespectării prevederilor alin. (4), aleșii locali suportă cheltuielile deplasării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Închisoarea-i pe toți
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817