REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
22.2° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor. ”Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare”

Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor. ”Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare”

Ana Maria LIPAN 30 august 2023 | 08:33 627

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, sare în apărarea fermierilor români și spune că este inadmisibil să importe produse alimentare într-o proporţie de 70-80%, în condițiile în care România are un potenţial uriaş de producție.

Nicolae Ciuca sare in apararea fermierilor. ”Este inadmisibil ca o tara ca Romania sa importe produse alimentare”

Nicolae Ciucă sare în apărarea fermierilor. Mai mult, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei, care a avut loc marți, Nicolae Ciucă a declarat că România are un potențial uriaș în tot ceea ce înseamnă domeniul IT.

„România are un potenţial uriaş în domeniul energetic, în domeniul industriei alimentare. Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare, într-o proporţie de 70-80%. Avem potenţial în tot ceea ce înseamnă domeniul IT. Avem companii private care au avut curaj şi au dezvoltat o serie întreagă de ramuri tehnologice, care în momentul de faţă au curajul să concureze de la egal la egal cu alte companii străine. Am punctat doar trei domenii, pentru că pe acestea le văd foarte importante şi în aceste domenii putem să facem importanţă Ca atare, vă recomand, vă vog să aveţi componenta economică pe primul loc în activitatea dumneavoastră”, a declarat Nicolae Ciucă.

Mai mult, președintele PNL i-a încurajat pe ambasadori să vorbească despre tot ceea ce a făcut România pentru Ucraina şi Republica Moldova.

”De multe ori am împresia că nu se cunoasc foarte bine toate aceste eforturi pe care ţara noastră le-a făcut, poate nu ar strica, doamna ministru, ca împreună cu alte instituţii de suport, să avem o campanie prin care să dăm lumii de ştire depsre tot ceea ce a făcut România şi, de sigur, pentru că am vorbit de potenţial şi oportunităţi, să-i convingem că tot ceea ce va însemna procesul de reconstrucţie pot să aibă un HUB, nu neapărat la Suceava, dar oriunde în România pentru procesul de reconstruire a Ucrainei”, a mai spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a salutat reuşitele României în plan european, cum este cazul demersurilor de sprijin acordat Republicii Moldova, în actualul context sau promovarea eficientă a obiectivelor României în materie de securitate energetică. ”Sunt doar câteva exemple că România este un actor vizibil şi relevant în plan european”, a subliniat fostul premier. 

Preşedintele PNL a ținut să precizeze că aderarea României la Spaţiul Schengen rămâne prioritatea noastră principală în plan european, pentru perioada următoare, scrie romaniatv.net. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
3
0
aici este greseala in capul guvernantilor. cei ce fac agricultura, trebuie pusi la munca, nu sa faca cor de milogi. ma uitam aseara la o fabrica de tractoare din franta si ma gindeam de ce nu facem si noi. cite firme nu au trimis oamenii acasa, fara nici un ban. dar minerii, otelarii, armata(pensionati la 45 de ani),sume compensatorii, etc. au furat din cap, ias, sma, tot si acum tot asteapta pomana(ciuca voturi, sau cizelat oamenii politici).
2
0
Multa mwe cu kkt pnl si tuturor sustinatorilor sai
2
0
Bila de seu, nu tu ai dat atatea drepturi invadatorilor ucraineni ? Nu tu ne faci sa ne simtim sinistrati in propria tara? Le-ai platit chirie dezertorilor, le-ai dat liber la mers fara asigurari, la parazitat sistemul medical, la umblat beti pe sosele, la tranzitat tara cu camioane grele, la sapat canalul bastroe. I-ai lasat sa se cace in capul nostru si acum comentezi.
3
1
Tari in gură slabi in rulă Uite un extraterestru Bună dimineața
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699