REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.3° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Nicolae Ciucă susține că există riscuri, dacă România trimite sistemul Patriot în Ucraina

Nicolae Ciucă susține că există riscuri, dacă România trimite sistemul Patriot în Ucraina

A.F. 14 mai 2024 | 00:00 975

Ucrainenii au cerut țărilor europene, inclusiv României, să trimită sistemul de apărare Patriot. Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că o astfel de decizie trebuie analizată în CSAT, pentru că implică riscuri și acestea trebuie luate în calcul.

Nicolae Ciuca sustine ca exista riscuri, daca Romania trimite sistemul Patriot in Ucraina Nicolae Ciucă

”Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea. Este o analiză extrem de complexă, este nevoie de o analiză dezvoltată care să ia în calcul toate riscurile”, a spus Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu nu ar vrea ca România să trimită sistemul Patriot

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are reţineri mari ca România să dea un sistem de apărare Patriot Ucrainei, menţionând că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă şi că decizia va fi luată în CSAT.

"Suntem trei state cu sistemul Patriot - este Polonia, România şi Germania. Ştim poziţia Germaniei. Domnul Tusk este prim-ministru al Poloniei. La noi, conform Constituţiei, comandantul suprem al armatei este domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu nu am avut o discuţie încă după vizita preşedintelui în Statele Unite. Am avut discuţii cu ministrul Apărării. Domnul ministru al Apărării are reţineri mari să dăm acest sistem, unul dintre sisteme să-l dăm în Ucraina", a afirmat Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

El a spus că decizia se va lua în CSAT, împreună cu preşedintele României, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sper ca stiu sa tina o arma in mana dl. parlamentarii ca suntem tara NATO cu granita direct la razboi. Fofilati-va voi mult ca toata neamurile voastre vor fi in prima linie , poporul tace dar nu uita gunoaielor sugative de bani
0
0
cine stabileste sa-i ajute pe ucrainieni. Niste neica nimeni analfabeti si fara nici un fel de educatie si scoala. Aserviti bolsevicilor. Fratii ucigasului ilici iliescu !!! Mmmwie cu mult kkkt !!!
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620