REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.3° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
29.3° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Nicolae Noica, ministrul supranumit 'bulină roşie', face analiza seismelor în România

Nicolae Noica, ministrul supranumit 'bulină roşie', face analiza seismelor în România

Valentina CAMARA 12 februarie 2023 | 15:46 673

Profesorul Nicolae Noica, ministrul supranumit "bulină roşie" pentru că a fost cel care a dispus clasificarea clădirilor cu risc seismic, a prezentat, la News Magazine, o cercetare care arată intervalul de timp în care, în România, s-ar putea produce un cutremur major.

Nicolae Noica, ministrul supranumit 'bulina rosie', face analiza seismelor in Romania

"Toată lumea pune problema ca la 40 de ani se petrece un cutremur. Împreună cu câțiva colegi am zis să facem o cercetare.

În 10 noiembrie 1940 a fost cutremur, la 40 de ani, a avut loc cutremurul din 1977 și atunci ne-am întors și am observat că în cazul cutremurelor din 1818 și 1830 am avut același fenomen.

Grupe de două cutremure se petrec la un anumit interval

Grupe de două cutremure se petrec la un anumit interval. Din grafice rezultă că un cutremur posibil la noi ar fi după anul 2035 - 2040.

Dar asta nu înseamnă că administrația noastră să se culce pe o ureche și să nu ia măsuri. Am avea posibilitatea ca până atunci să aducem într-o stare corespunzătoare o bună parte din clădirile noastre.

Este o ilegalitate totală să fie scoase bulinele roșii de pe clădirile cu risc seismic. Nu poți să scoți bulinele în speranța că vor putea fi vândute apartamentele.

La ora actuală se petrec lucruri destul de grave, în diverse apartamente

La ora actuală se petrec lucruri destul de grave, în diverse apartamente, mai ales la clădirile construite între cele două războaie mondiale, unde cărămida era elementul principal, se fac tot felul de modificări în structură.

Fiecare proprietar spune că el este proprietarul apartamentului.

Ar trebui dată o legislație pentru ca lucrul astă să fie foarte bine clarificat. Proprietar ești pe spațiul util, nu pe zidurile care țin clădirea de sus în jos, a declarat Profesorul Nicolae Noica, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Înțeleg ca la noi se pot dărâma poduri și surpa autostrăzi fără picuț de cutremur,dar nu înțeleg de ce,la un eventual cutremur ar putea sucomba clădirile cu buline,dacă am avut noroc pana acum,de ce nu am avea și pe mai departe?
1
0
@popescu.... Haleșty kkt
1
0
Nu verifica nimeni. Nici ISC, nici primarie. Au spart pereti, dupa au facut cadastru si au zis ca asa s-a construit blocul. Au intrat in legalitate, dar blocul s-a subrezit, ca asa avrut el. Kretini
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712