REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
5.4° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Nicoleta Bercaru: Este o horă a penalilor în PSD Constanța și nu pot să joc în piesa asta! Video

Nicoleta Bercaru: Este o horă a penalilor în PSD Constanța și nu pot să joc în piesa asta! Video

Mirela PASCAL, Adela Cristina CARCEA 18 octombrie 2024 | 00:00 502

Dacă cineva credea că Nicoleta Bercaru, proaspăt demisionară din PSD, va rămâne pe tușă, după plecarea din partid, s-a înșelat amarnic. Iar dacă unii credeau că pentru Nicoleta Bercaru PSD Constanța este ultimul partid de pe pământ care i-a deschis o ușă, ei bine, să se pregătească, pentru că există viață și după PSD. În ziua demisiei a primit un telefon de la București cu o ofertă pe care nu a putut s-o refuze, iar acum se pregătește să candideze pentru un loc în Camera Deputaților. Cine credeți că o susține? Viorica Dăncilă, fostul premier al României și fost președinte al PSD... Cum a primit propunerea și ce a determinat-o să accepte ne-a povestit Nicoleta Bercaru într-un interviu pe care ni l-a acordat chiar în fața Biroului Electoral de Circumscripție Constanța. În cadrul interviului, Bercaru l-a făcut knockout pe fostul ei șef la nivel de partid, Felix Stroe.

Nicoleta Bercaru:  Este o hora a penalilor in PSD Constanta si nu pot sa joc in piesa asta! VideoNicoleta Bercaru, Mirela Pascal

Tocmai am încheiat ultima ședință a Consiliului Județean Constanța, deci îmi închei al doilea mandat de consilier județean, până aici a fost drumul cu PSD. Vreau să cred că am făcut treabă bună și n-am dezamăgit“, a declarat Nicoleta Bercaru. Consilierul județean a ținut să precizeze că acțiunile social democraților din ultimii ani și rezultatele dezastroase de la alegeri au dezamăgit-o, iar lista de candidați pentru alegerile parlamentare a umplut paharul. „A surprins pe toată lumea demisia mea. Sincer, mă țin de mult să fac pasul, deoarece am fost dezamăgită în ultimii ani de conducerea PSD Constanța, despre asta este vorba. Dezamăgirea cea mai mare a fost în momentul în care am văzut lista de candidați. Nu era vorba despre mine, nu s-a pus vreodată problema ca eu să fiu pusă pe vreo listă, nu am avut vreo așteptare, ci faptul că de la nivel central s-a transmis că pe aceste liste nu vor fi oameni care să ne facă de râs, respectiv oameni cu dosare penale, urmăriți penal, condamnați, etc, oameni cu probleme. Am ajuns la concluzia că la Constanța acesta a fost un criteriu de departajare. Este o horă a penalilor și nu pot să joc în hora aceasta, de aceea m-am retras”, a explicat Bercaru.

La Constanța, lucrurile sunt în derivă de foarte mulți ani

Ce rol a jucat Felix Stroe în toată povestea aceasta? „Eu nu știu foarte multe din bucătăria aceasta internă, însă știu că de la nivel central se permite și este firesc așa, ca oamenii dintr-un județ să hotărască, și când vorbim de oameni, vorbim despre capul de la partid. În speță, la noi, Felix Stroe. Și atunci, domnia sa a hotărât această listă. A venit și a spus că a fost democrație în BPJ. Acum, să mă ierte Dumnezeu, toată lumea știa ce democrație era în BPJ al PSD Constanța. Nu este treaba mea și e departe de a judeca lucrurile la nivel central, dar la Constanța lucrurile sunt în derivă de foarte mulți ani și eu nu mă mai regăsesc și nici nu simt că mai pot fi reprezentată de domnul Stroe de foarte mulți ani, din momentul în care a pierdut alegerile. Deci a hotărât un lucru în 2020; știți poziția mea din acel moment, am spus că «Hai, fie un lup mâncat de oaie», pentru că partidul și oamenii din el mi-au fost foarte dragi, dar eu știu că în politică e ca în fotbal - pierzi, pleci acasă! Domnul Stroe a rămas în continuare. Nu știu dacă domnul Stroe are sau nu are dosare, câte schelete are prin dulap. Dumnealui le știe, le îndeasă acolo, nu știu. Nu pot să vorbesc despre asta, însă lista de la deputați m-a determinat, atenție, în balanță cu spusele domnului Ciolacu, să-mi dau demisia

Nicoleta Bercaru:  Este o hora a penalilor in PSD Constanta si nu pot sa joc in piesa asta! Video

Bercaru: În ultimii patru ani, am mai avut de gând să plec, dar Horia Țuțuianu m-a convins să rămân

Nicoleta Bercaru a ținut să precizeze că a vrut să plece de mai multe ori din partid, însă și-a mai dat șanse... până astăzi. „În ultimii patru ani, când eu am mai avut de gând să plec, domnul Horia Țuțuianu m-a convins să rămân. De data aceasta, eu am plecat fără să mai vorbesc cu nimeni. Ăștia au fost pașii, tocmai pentru că nu am vrut să fac rău nimănui și nici domnului Țuțuianu, dar nici partidului sau organizației. Demisia este un act unilateral, asta a fost hotărârea mea și asta am făcut. Nu a fost o reacție de moment și am stat să mă gândesc două zile. Hotărârea a fost luată; întâi am considerat că trebuie să îmi dau demisia de la cabinetul domnului Țuțuianu, pentru că lucram la un cabinet PSD și ar fi fost lipsit de morală, de etică, de orice, să mai rămân acolo măcar o zi. Mi-am dat demisia de acolo și am considerat că această demisie poate fi considerată și demisie din partid, așa cum am anunțat pe rețelele sociale”, a adăugat Bercaru.

Nicoleta Bercaru vorbește despre mafia din PSD: E vârful PSD Constanța

Nicoleta Bercaru vorbește despre o mafie în PSD, despre mizerii mafiote făcute de liderul Felix Stroe și nu numai. „Vorbim despre oamenii care sunt în momentul acesta acolo, în vârful PSD Constanța. Și vreau să se înțeleagă că mă refer la PSD Constanța. Adică, Felix Stroe și Ion Dumitrache. Mai departe nu mai contează. Formează un duo. Cred că e de ajuns și unul. Dacă am spus Felix Stroe, am spus tot. Felix Stroe a pierdut alegerile. A pierdut județul, a pierdut orașul. Și pentru pierdere este recompensat. Nu știu să fi făcut nimic notabil ca senator, dar, poate este ceva și mi-a scăpat mie. Dar nu îmi amintesc să fi auzit: Uite! Aceasta este legea Felix Stroe! Nu“, a adăugat Bercaru.

În politică e ca în fotbal: pierzi, pleci acasă! Stroe a fost recompensat

„Având în vedere că domnul Stroe a pierdut două rânduri de alegeri al Constanța, cred ca și de această dată va fi la fel. Sunt convinsă că dacă Felix Stroe și-ar fi dat demisia, PSD ar fi avut alte șanse. Pierderea este evidentă, nu poți să spui că-i alb, dacă-i negru. PSD nu guvernează județul Constanța, și nici orașul, în mod clar. Nu ai câștigat nimic. Cât despre domnul președinte Marcel Ciolacu, nu mă pot exprima că-l ține în brațe pe Felix Stroe. Este hotărârea dumnealui, care a hotărât că aici e potrivit domnul Stroe. Ițele politicii sunt atât de încâlcite, încât noi gândim ceva și mai sus se gândește altceva. Hotărârea domnului Marcel Ciolacu probabil că a fost în beneficiul organizației la un moment dat, nu pot să îmi dau cu părerea, nu știu ce gândește”, a spus Bercaru precizând, totodată, că „din 2020 PSD este în cădere liberă. Dar e viață și după PSD iar colegii mei trebuie să-și ducă crucea mai departe, împreună cu Stroe. Suntem toți pe terenul de fotbal, luptăm pentru aceeași ming.

Video 1:

Nicoleta Bercaru face în ciudă dușmanilor: deschide lista la Camera Deputaților din partea PNCR

Așadar, cu demisia depusă la PSD și ca să moară de ciudă dușmanii, Nicoleta Bercaru își continuă activitatea politică departe de social democrații. Unde? Alături de Viorica Dăncilă, în Partidul Național Conservator Român. Bercaru a fost ofertată de Dăncilă chiar în ziua demisiei pentru a deschide lista de candidați la Camera Deputaților. Joi, 17 octombrie, a depus candidaturile la Biroul Electoral. „Este o oportunitate care mi s-a oferit. Sincer, în momentul în care mi-am dat demisia, am crezut că mă retrag, o vreme măcar, din politică. Recunosc, nu m-am gândit să mă retrag de tot. Odată ce-ți intră în sânge, nu mai iese. Asta pentru că îmi place să fiu în slujba omului, a cetățeanului, de profesie sunt dascăl, sunt în slujba elevului, a copilului și așa sunt construită. Demisia mea s-a văzut până la București. Am primit niște telefoane, pe unul din ele am simțit că nu pot să-l refuz, venind de la un om care a făcut foarte multe pentru România, de la o persoană pe care eu o apreciez foarte mult, cu care nu am rupt legăturile niciodată de când am cunoscut-o și vorbesc despre doamna Viorica Dăncilă, fost președinte PSD. Deci, sufletește nu mă rup. Nu o consider o trădare a partidului, nu asta am căutat. Mi-am dat demisia, s-a întâmplat, apoi a venit această oportunitate căreia am vrut să-i spun DA. Nu știu la ce s-a gândit când m-a sunat pe mine, dar nu pot decât să-i mulțumesc pentru că s-a gândit că pot reprezenta eu constănțenii”, a specificat Bercaru.

Nicoleta Bercaru:  Este o hora a penalilor in PSD Constanta si nu pot sa joc in piesa asta! VideoLiviu Marius Petre și Nicoleta Bercaru, al depunerea candidaturilor din partea PNCR

Voi deschide listele pentru Partidul Național Conservator Român cu o mare onoare, responsabilitate și mai ales răspundere. Răspundere, acesta este cuvântul potrivit. Sunt foarte multe de făcut pentru județul acesta, Constanța este un județ cu oportunități foarte mari, orașul, la fel, cred că de acolo putem ajuta mult“, a adăugat Bercaru.

Nicoleta Bercaru:  Este o hora a penalilor in PSD Constanta si nu pot sa joc in piesa asta! Video

De precizat că Nicoleta Bercaru nu a părăsit singură partidul. Și-a dat demisia din PSD și Marius Petre, consilier județean, care deschide lista la Senat din partea aceluiași partid.

Video 2:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677