REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Nicoleta PLOSCARU: Trebuie să ne obișnuim că partidele MINT! VIDEO

Nicoleta PLOSCARU: Trebuie să ne obișnuim că partidele MINT! VIDEO

Replica API 17 februarie 2021 | 10:04 1959

Nicoleta Ploscaru, candidat la alegerile locale de anul trecut, continuă să se zbată pentru ca orașul Constanța să ajungă acolo unde îi este locul. Aceasta a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, prin intermediul căruia a discutat despre proiectele sale, dar și despre alte probleme.

Întrebată despre situația Dianei Șoșoacă, Nicoleta Ploscaru a declarat: ”Din ce am văzut eu, nu și-a dat demisia doamna Șoșoacă, a fost exclusă din partid. Nu am nici măcar o părere, nu-mi place să fac comentarii politice pentru că nu sunt comentator. Opinia mea este doar din ceea ce am văzut public. Este foarte neplăcut, dar ne-am cam obișnuit cu politicienii noștri, după ce își fac declarații de iubire, să se înjure ca la ușa cortului. Pe de altă parte, nu există divorț în condiții amiabile. Ce a fost acolo între ei doar ei știu și chiar nu pot să emit o părere pentru că nu am datele problemei. Ca la un divorț, fiecare dintre soți aruncă cu vorbe, iar după aceea le pare rău.”

Despre eliminarea pensiilor speciale

”Nu, pensiile speciale nu se vor elimina. Este o mare minciună. Face parte din propaganda fiecărui partid de a păcăli electoratul. Nici nu au curaj să le elimine”, a spus Ploscaru.

Tăierea sporurilor, amânarea creșterii pensiilor, eliminarea voucherelor de vacanță

”Cu faptul că nu măresc pensiile conform legii, asta am spus de un an de zile că nu vor face. Nu aveau cum să facă, ei mințeau, a fost o acțiune propagandistică. Trebuie să ne obișnuim că partidele mint, fac doar propagandă politică. Își bat joc de cetățeni. Dacă credeți că le pasă de pensionarii noștri, de părinții și de bunicii noștri, ne înșelăm. Dacă ne gândim că le pasă de copiii noștri și că vor să le mărească alocațiile, iar ne înșelăm. Nu au nici măcar o problemă să ne mintă în față și să nu facă nimic. Ei știu cel mai bine să arunce vina pe greaua moștenire, dar greaua moștenire de la cine este, că tot ei, acești politicieni, pe care îi vedem în diferite partide, tot ei au fost la guvernare în ultimii ani. Am spus de un an de zile că nu vor mări pensiile, poporul i-a crezut și tot au fost votați. Vizavi de voucherele de vacanță, contracandidatul meu la primărie, Stelian Ion, susținea tăierea acestor vouchere pentru că spune că este cumva o mită electorală. Și atunci m-am exprimat public și l-am învățat că asta nu este o mită, este un mod de a ajuta o ramură a economiei, și anume turismul. Voucherele acelea nu le ia nimeni acasă, acestea susțin o ramură a economiei. Și așa turismul este văduvit de regulile și măsurile exagerate din timpul pandemiei și vedem că sunt exagerate pentru că la școală nu avem voie, am făcut online un an de zile, la biserică nu am avut voie să mergem la Sfintele Paști, tot ei ne făceau pupători de moaște, la supermarket aveam voie, să dăm banii la străini avem voie, dar să mergem în piețe nu. Tot ce se întâmplă vizează capitalul românesc, chiar și micilor întreprinzători”, a spus Nicoleta Ploscaru.

Dezvoltarea Constanței: Castelul Reginei

”Am spus și în campania electorală, cum să ne dezvoltăm noi dacă avem cele mai mici salarii, cum să nu fie Constanța un oraș sărac dacă suntem cel mai îmbătrânit, cu o medie de vârstă de 44 de ani și în 2018, pe locul 19 la venitul mediu pe economie. Cum să nu fim săraci, cum să meargă treaba în sectorul HoReCa, cu ce să te duci la un restaurant, cu ce să te duci la o cafenea, cu ce să mergi la coafor? Ce să faci mai întâi, să plătești rata la casă, să mai plătești o meditație copilului, cu ce am greșit noi de suntem atât de asupriți de atâția ani? Castelul Reginei este proiectul meu, Constanța - oraș regal, și mă bat de peste doi ani de zile. Proiectul civil pe care eu l-am inițiat, „Constanța, dragostea mea”, vizează transformarea Constanței într-un pol de atractivitate regional. În acest sens am considerat că este necesar să ne promovăm valorile. Trebuie să avem propria identitate, trebuie să ne legăm de istorie, și astfel am gândit, Constanța - oraș regal, Constanța - oraș antic - Tomis, Constanța - orașul Sfântului Apostol Andrei, care a propovăduit în Dobrogea. De peste doi ani de zile duc o campanie pentru revenirea Castelului, la punerea lui în circuitul turistic. Castelul reginei s-a vândut în 2003, era în proprietatea Mamaia SA, a fost vândut către o firmă privată fără avizul Direcției județene de Cultură, fără avizul Ministerului Culturii. În urma campaniei pe care am dus-o, Ministrul Culturii din 2018, s-a adresat în instanță. Astă vară, instanța s-a pronunțat și a anulat contractul. M-am bucurat foarte tare. Bucuria mea a dispărut imediat pentru că ne-am trezit cu apel formulat de SC Mamaia SA, deci nu firma care a pierdut, nu acela a formulat apel, ci SC Mamaia SA care a spus că nu și-l doresc. Aici sunt manevre foarte dubioase și le-am acuzat. Adevărata bătălie este pentru terenul de 1,5 hectare de sub castel, teren în inima stațiunii Mamaia, valoare este incomensurabilă, teren care a fost vândut la 23 de euro/metrul pătrat, tot fără avizul Ministerului Culturii. Am acuzat aceste manevre și am adresat câteva întrebări Ministrului Economiei, mi-a promis că în cel mai scurt timp îmi va răspunde.

M-am trezit că foarte mulți parlamentari s-au gândit să facă propagandă de pe urma castelului reginei. Era bine, dacă plagiau, scopul meu este să atrag atenția asupra adevăratelor probleme și ei trebuie să le rezolve. Senatorul USR a înțeles să facă o dezbatere. La fel și liberalii, s-au dus la ministrul lor. Dacă liberalii voiau să rezolve această problemă, directoarea SC Mamaia SA nu trebuia să facă apel, este clar că a primit ordin. Ea era o săgeată și a fost trimisă să facă asta. Parlamentarii liberali se puteau deplasa la SC Mamaia SA, dar nu-i interesează. Mai mult decât atât, în programul de guvernare locală, primarul Vergil Chițac a trecut că va continua reabilitarea castelului. Nu are cum să continue acest proces de reabilitare, când nici măcar nu a început. Cum să reabilitezi, iar o minciună, ceva pe ce nu ești proprietar? Încă nu știm cine este proprietarul. Am făcut diverse analize, am comparat Constanța cu Balcic. Bulgarii s-au îmbogățit de pe urma castelului, ei au știut să-l exploateze. Și la noi, cu Castelul Reginei Maria, restaurat, introdus în circuitul turistic și cultural, am putea face bani frumoși. Legat de Cazino, de Palatul Regal din Constanța, unde funcționează Tribunalul, am o temă pentru Stelian Ion. Văd că nu-l mai doare de Constanța. Vreau să-l întreb ce face el cu banii pentru investiții de la Ministerul Justiției”, a mai spus Ploscaru.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016