REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
18.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Nicoleta Vrabie, fost primar la Peștera: Așteptam să primesc sprijin de la oamenii deștepți din PNL

Nicoleta Vrabie, fost primar la Peștera: Așteptam să primesc sprijin de la oamenii deștepți din PNL

Georgiana BOGLEA 11 iunie 2024 | 00:00 4154

Ziua de 9 iunie a.c. a fost o zi importantă pentru toată România. Au fost organizate alegeri locale, alegeri pentru Consiliul Județean și președintele acestuia, dar și alegeri europarlamentare. A fost vâlvă mare în toată țara, iar candidații și membri partidelor au stat într-un stres continuu până la aflarea rezultatelor. În unele localități din județul Constanța au fost surprize la care nu se aștepta nimeni. În acest caz este și localitatea Peștera, unde la alegerile locale a câștigat Paraschiva Bobe Demirel, candidat din partea partidului PSD, în detrimentul actualului primar, Nicoleta Vrabie, candidat din partea partidului PNL.

Nicoleta Vrabie, fost primar la Pestera: Asteptam sa primesc sprijin de la oamenii destepti din PNLNicoleta Vrabie

Nicoleta Vrabie: Mulți se grăbesc să vadă rezultatul. Noi avem 14 proiecte depuse

Dezamăgită că a pierdut funcția de primar al localității Peștera, Nicoleta Vrabie se declară mândră de faptul că măcar a reușit să lase o moștenire bogată de proiecte pentru localnici. Motivul principal pentru care aceasta crede că a pierdut alegerile este faptul că oamenii nu știu ce presupune de fapt munca din spatele unui proiect și cât timp durează pentru implementare, oamenii dorind să vadă rezultate imediate, deși acest lucru este imposibil.

În general în implementarea proiectelor sau în obținerea avizelor ne luptăm cu instituțiile statului. Pentru un proiect maturizat obținerea avizelor durează până la un an jumate, cu cele de la mediu, cu tot ce ține. Cele mai mari proiecte pe care le-am făcut și care urma să le implementez, le-au expirat avizele chiar când am obținut finanțarea și atunci vreau să vă zic că a durat încă un an jumate. Adică pe 15 mai a fost ședința de la mediu pentru a primi decizia finală de exemplu și de pe 15 mai încă nu am primit avizul. Bănuții sunt alocați de Anghel Saligny ca să pot finaliza proiectul să îl punem în practică și încă nu am semnat contractul din cauza acestor avize. Oamenii își pierd răbdarea, neștiind prin ce hățiș al documentelor alergăm ca să finalizăm un proiect și să le ducem la bun sfârșit. Cred că se întâmplă ca în gospodăria proprie, unde decizi ce să faci și poți să te răzgândești oricând, să renunți la un proiect, chiar dacă ai ajuns cu el la jumătate. Aici nu este așa.  Mulți se grăbesc să vadă rezultatul“, a declarat Nicoleta Vrabie

Totodată, aceasta a zis că lasă „moștenire“ localității un număr de 14 proiecte

Noi avem 14 proiecte depuse. Am lucrat intens la ele. Colegii mei din primărie m-au sprijinit cât au putut, sunt profesioniști. Avem în implementare proiectul de dotare cu mobilier la școală, cu aparatură TIC, modernizare și dotare sală de sport. Avem digitalizarea în implementare, pentru acestea avem și finanțarea. Procedurile de achiziție sunt greoaie. De exemplu la mobilier nu s-a înscris nimeni, deși am scos la licitație. Vom desface pe pachete separate ca să putem să obținem un posibil ofertant. Lucrurile merg greoi, dar mergem înainte. Am lăsat localității moștenire mai multe proiecte. De exemplu, proiectul de apă potabilă pe Peștera. Sper ca într-o săptămână  două să reușim să semnăm contractul de finanțare și doar să îl punem în aplicare, să scoatem la licitație. Proiectul tehnic este gata. O altă finanțare legată de modernizare rețea de apă potabilă în localitatea Ivrinezu, la fel. Avizele au expirat pe 10 mai și noi am pierdut finanțarea la sfârșitul lui aprilie. A trebuit atunci să obținem din nou certificatul de urbanism și tot ce ține de reautorizare ca să putem să obținem contractul de finanțare și mă aștept ca să mai așteptăm încă un an și jumătate ca să obținem avizul de la mediu. Sunt greoaie. Avem proiecte de canalizare depuse și pentru Ivrinezu și pentru Izvoru, avem panoul fotovoltaic care este în analiză economico- financiară și așteptăm să vedem dacă suntem admiși la finanțare că am primit chiar și avizul de amplasament, urma să obținem ACR-ul. Lucrurile sunt pe făgașul normal. Asta e. Oamenii nu au răbdare. Ăsta cred că a fost motivul pentru care am pierdut alegerile“, a spus Nicoleta Vrabie.

Întrebată dacă mai are de gând să candideze la următoarele alegeri, aceasta pare să nu fi luat încă o decizie.

Abia am încheiat acest mandat, trebuie să îl termin, nu știu cât o să mai dureze, o lună, două, trei, patru. Depinde cum se decide până la urmă când se termină mandatul ca să pot preda noului primar. Mai e cale lungă până atunci. . Eu mă înscrisesem abia acum în Partidul Național Liberal de unde speram să primesc sprijin de la cel mai mare partid politic din județul Constanța și de la oamenii deștepți care activează în partid. Îmi pare rău că nu am apucat să lucrez cu ei dar asta e. Viața merge înainte. Se spune că dacă există viață după moarte, există și viață după alegeri“, a zis Nicoleta Vrabie.

Nicoleta Vrabie: Valentin Vrabie este un brand

Nicoleta Vrabie susține că nu a avut dubii de faptul că fostul soț, Valentin Vrabie, va câștiga un nou mandat pentru scaunul de primar al municipiului Medgidia.

Domnul Vrabie este un brand. El a fost dintotdeauna omul faptelor. A știut și a avut la îndemână toate hârtiile necesare să își ducă la bun sfârșit proiectele. Deși și la el multe dintre ele s-au întârziat, au avut termenele prelungite, dar fiind un oraș mare cu multe nevoi, o parte din oameni sunt nemulțumiți, că așa este de când lumea, nu pot fi toți la fel . Dar era de așteptat. Nici nu aveam emoții că nu va mai lua încă un mandat”, a declarat Nicoleta Vrabie.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa e, vrabie e un brand. brandul alibaba si cei 40 de hoti !
1
0
bine ca a-ti scapat de 2vrabii. o mai fi loc la palazu mare?
6
1
Beldis trăiește în concubinaj cu mamica
6
1
Toti prostii lasa proiecte , doar pe hirtie , un teanc de hirtii , f.utuva in gurita ! chiar nu va este rusine nemernicilor !
16
2
O ,p.anarama ,un munte de prostie! Lasă că te ia vrabioiul la Medgidia!femeie de serviciu !
16
2
Oare femeia asta ,nicoleta vrabie ,nu isi da seama cit de p.roasta este , nu isi da seama ca in satul asta nu s a miscat nimic 4 ani de zile ?nu isi da seama ca a fost numita primar de barbata su l a expulzat pe pacaliciul dinaintea ei ?Du te acasa fata si lasa ne in pace , dispari din viata noastra !
20
6

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515