REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Nicu Matei a rămas fără permis, după ce a fost prins cu peste 200 km/h pe autostradă

Nicu Matei a rămas fără permis, după ce a fost prins cu peste 200 km/h pe autostradă

Virgil STOIAN 19 octombrie 2023 | 00:00 6316

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, este un personaj destul de controversat în peisajul politic dobrogean, atât prin prisma funcției pe care a ocupat-o în administrația publică locală, cât și prin prisma problemelor penale. Adevărat, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, deoarece a intervenit prescripția răspunderii penale. Însă nu a scăpat în totalitate de problemele cu legea, viteza excesivă aducându-l din nou în prim plan. Acesta a fost prins pe A2, conducând cu viteza de 201 km/h. Fostul primar a contestat această amendă încercând să obțină o micșorare a perioadei de suspendare a permisului, de la 4 la 3 luni.

Nicu Matei a ramas fara permis, dupa ce a fost prins cu peste 200 km/h pe autostrada Matei Nicolae

Matei Nicolae a fost prins de radar, pe A2, în zona km 152, având o viteză de 201 km/h, de către un agent de poliție, cu un aparat radar portabil. Acesta a comunicat colegilor săi aflaţi în avans la Staţia de Taxare Feteşti, km. 144, pentru ca șoferul să fie oprit în condiţii de siguranţă şi a dispune măsurile legale. Adică, a rămas fără permis. Asta se întâmpla în vara anului trecut. Fostul primar a contestat suspendarea permisului motivând că agentul constatator, fără să deţină echipamentul corespunzător complet prevăzut de legea circulaţiei rutiere, respectiv nu avea cască rutieră si nici echipament reflectorizant, si fără să opereze aparatul radar corect, efectiv a sărit de pe sensul opus de mers al autostrăzii, peste balustradele ce despart cele două sensuri de circulaţie, pe banda de circulaţie de lângă axul autostrăzii, pentru a se apropia de autoturismul pe care îl conducea. Mai mult decât atât, Nicolae Matei a încercat să obțină micșorarea perioadei pe care i-a fost suspendat permisul de conduce bazându-se pe marja de eroare a aparatului, de 4%, asta însemnând că viteza avută ar putea scădea sub 200 de km la oră, și suspendare de la 4 luni la 3 luni.

Nicu Matei a ramas fara permis, dupa ce a fost prins cu peste 200 km/h pe autostrada

Ce spune Nicolae Matei

Contactat pentru un punct de vedere, fostul edil a declarat: „Este vorba despre un proces în care am depășit viteza legală pe autostradă. Acțiunea mea în instanță a constat în faptul că poliția rutieră a procedat neregulamentar. Nu neg faptul că am depășit viteza legală, dar nu cred că aveam chiar 201 km/h, dar ca să îmi probeze o contravenție, poliția a făcut practic o infracțiune, pentru că polițistul cu pistolul radar era lângă axul autostrăzii. Nu s-au luat în considerare toate probele. Pe lângă amendă am primit și suspendarea permisului pentru 4 luni, pentru depășirea vitezei legale cu 70 de km. Aparatul de măsurare a vitezei are o abatere de măsurare, de 4% astfel, că din această perspectivă nu luam 4 luni de suspendare ci 3. Dar vedem ce spune instanța, la recurs.

Nicolae Matei așteaptă acum judecarea recursului în această speță, după ce magistrații din cadrul Tribunalului Constanța i-au respins acțiunea ca neîntemeiată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jegule..i ai distrus tineretea fetei mele,Tabitha..mi ai lasat o gravida si ai pus o sa avorteze...ordinarule..trebuia sa iti cresti copilul..
1
2
Nicule indiferent ce ai face te iubesc mai mult ca pe nevasta mea Laura...tu stii asta!
3
0
Il iubesc pe Surdu...tu Nicule esti un pitic cu ea mica
1
1
Bine ca i a luat permisul si a ramas cu terenurile taberei si cu 100mil de euro stivuiti in paleti la Legmas din ce a apucat sa i vanda lui alezzi,Pocora,Stefan building,cristian popescu
2
0
Ce pretenții mai ai de la niste zdruncinati mintali de pe șosele?
6
0
Un mare Hoz,a corupt toata justitia si sefi de la politie.Cautati voi jurnalisti,daca aveti sange in instalatie.Sau sunteti speriati de justitie
3
0
Dificultatea de a accepta propriile greșeli nu este doar rezultatul unei iubiri de sine excesive, ci al unei mari nesiguranțe. Oricum nu aveam asteptari mari de la acest personaj odios, fizionomia fetei oricum il da de gol.
4
1
Un i*******r dovedit. Chiar daca a scapat cu prescriptia, inseamna ca infractiunea a savarsit-o totusi. Si probabil problemele penale nu s-au terminat pentru el.
3
0
Este stripper hotul asta ieftin de il numiti nicu ? Ce nu-l si alintati nicusor, nicutu . Jurnalisti pe bani sunteti.
3
0
Plateste amenda si scapa
4
0
4% inseamna si in plus adica inca 8 km adaugati deci meregea cu 209km/h . Cum se gandesc ei numai in favoarea lor...
5
1
Acest specimen scarbos, doar in romania si intr-o tara babaniera ar putea fi primar. Mi-e scarba de el. Ar fi trebuit si lui sa ii fie de el. Dar acesti oligofreni care au distrus romania, merita sa fie pusi pe scaunul electric. Nu scapa el asa usor cand se va schimba puterea ca nu vor fi comunistii astia pe viata. Mai imbatranesc, mai mor, mai vin dusmanii la putere. Nastase, dragnea, mqzare, nicusor, etc. Terminati politic. Urmeaza confiscarea averilor
10
2
Era cu BMW X 5 pe care il inzestrase pe Haplea de Chelaru timp de 2 ani de zile sa isi plimbe familia ?
5
1
Priemschi, stai cuminte cu comentariile, plutonier jeg ce esti.
5
2
Probabil ca într.o tara civilizata îi confiscau masina, amenda era de 10 % din venituri și îl lăsau fără permis vreo 3 ani.
10
3
Un puscarias cu masina scumpa, asta este
13
3
un hot ordinar.auzi pokitia a facut o infractiune ca nu avea casca si veste.da tu cu 200 km pe ora?ai noroc cu legile date de amicii tai.intr o tara normala putrezeai in puscarie ordinarule
15
2

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677