REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
11.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Nicu Ștefănuță, vicepreședintele Parlamentului European: România e cu un picior în autobuzul de Schengen

Nicu Ștefănuță, vicepreședintele Parlamentului European: România e cu un picior în autobuzul de Schengen

Virgil STOIAN 2 octombrie 2024 | 00:00 223

Partidul Austriac al Libertății (FPÖ) a obținut un rezultat peste așteptări în Austria, lucru care ar putea să afecteze România, în vederea aderării la Schengen. Reporterii Replica au vorbit cu Nicu Ștefănuță, vicepreședintele Parlamentului European, despre cum va afecta aderarea la spațiul Schengen această schimbare de regim dar și despre prezența Dianei Șoșoacă în Parlamentul European.

Nicu stefanuta, vicepresedintele Parlamentului European: Romania e cu un picior in autobuzul de Schengen Nicu Ștefănuță

Nicu Ștefănuță crede că România are șanse să intre în spațiul Schengen, dar cel mai probabil la anul: „Partidul care a câștigat acum alegerile în Austria nu va fi la guvernare pentru că toate celelalte partide au spus că nu fac alianța la guvernare și atunci va fi în opoziție. După mine, proiectul Schengen al României va merge mai departe. Suntem cu un picior în autobuz, adică suntem deja în maritim și aerian. Asta nu înseamnă că șansele noastre au crescut, dar cred că într-un moment de liniște, anul viitor, se va întâmpla și vom fi în Schengen.

Nicu stefanuta, vicepresedintele Parlamentului European: Romania e cu un picior in autobuzul de Schengen Diana Șoșoacă

În privința Dianei Șoșoacă, Ștefănuță consideră că toate ieșirile acesteia din Parlamentul European sunt doar pentru campania prezidențială: „Totul este de a respecta regulile Parlamentul European. Și eu am prezidat ședințe, sunt vicepreședinte al Parlamentul și am fost foarte atent să nu las extrema dreaptă să își facă de cap. I-am transmis foarte clar Dianei Șoșoacă să nu ia cuvântul intempestiv, i-am spus foarte clar că nu a fost în sală de la început și am dat cuvântul celor care chiar au urmărit dezbaterea, deci cred că se poate găsi o soluție civilizată și să nu facem spectacol. Cred că Diana Șoșoacă face tot circul acesta pentru cei din țară, lumea să creadă că se luptă cu Uniunea Europeană, că le zice adevăruri în față și pentru campania prezidențială pe care o duce. Ea nu a reușit să facă nici o alianță, este complet izolată, pentru că nici chiar partidele de extremă dreapta nu au vrut alianță cu ei și ea și-a asigura antipatia tuturor. Aici, nimănui nu îi place circul, chiar dacă în Senatul României i s-au acceptat aceste lucruri. În Parlamentul European se respectă niște reguli și nimeni nu poate vorbi peste altcineva.

Eu mă bat pentru tot ceea ce am discutat, și știu că și la Constanța este o problemă, și anume spațiile verzi. Mă lupt pentru finanțare, pentru apartamente să le facem eficiente energetic, să nu mai cheltuim atâția bani, pentru locuințe sociale pentru tineri și multe altele“, a încheiat Nicu Ștefănuță.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515