REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
10.4° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Nicușor Constantinescu, din nou în fața judecătorilor! Ce spune av Mocanu despre starea de sănătate a fostului șef CJ

Nicușor Constantinescu, din nou în fața judecătorilor! Ce spune av Mocanu despre starea de sănătate a fostului șef CJ

Georgiana BOGLEA 11 iulie 2024 | 00:00 5960

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost trimis în judecată, într-un dosar înregistrat în ianuarie 2021, care a fost instrumentat de procurorii DNA Constanța. Acesta a fost acuzat de procurori că ar fi efectuat lucrări ilegale la Herghelia Mangalia și pe malul Lacului Corbu, două obiective care nu aparțin Consiliului Județean Constanța. În același dosar, i-a fost admisă cererea de schimbare a încadrării din infracțiune de abuz în serviciu din forma simplă în forma continuată.

Nicusor Constantinescu, din nou in fata judecatorilor! Ce spune av Mocanu despre starea de sanatate a fostului sef CJNicușor Constantinescu și avocatul Marius Mocanu

Ultima ședință în dosarul de corupție ce îl vizează pe Nicușor Constantinescu privind lucrările ilegale la Herghelia Mangalia și pe malul Lacului Corbu, două obiective care nu aparțin Consiliului Județean Constanța, a fost pe 9 iulie a.c.

Potrivit procurorilor, lucrările au fost efectuate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța și care era condusă de Adrian Gâmbuțeanu, un apropiat al lui Nicușor Constantinescu. RAJDP ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată.

Nicusor Constantinescu, din nou in fata judecatorilor! Ce spune av Mocanu despre starea de sanatate a fostului sef CJNicușor Constantinescu

Totodată, o parte din lucrări ar fi fost cedată de RAJDP către o societate condusă de fiul unuia dintre angajații instituției, care superviza lucrările. Procurorii DNA Constanța au calculat un prejudiciu de peste 1 milion de euro, iar CJC a transmis magistraților că se va constitui parte civilă în dosar. Magistrații au admis cererea  de schimbare a încadrării de infracțiune de abuz în serviciu din forma simplă în forma continuată. „Am formulat o solicitare de schimbare de încadrare juridică în sensul în care am solicitat să i se constate forma continuată a infracțiunii de abuz în serviciu pentru ambele situații în care s-a dispus trimiterea în judecată pentru că era în forma simplă, iar judecătorul a admis cererea de schimbare de încadrare juridică și a constatat că într-adevăr se aplică dispoziția Articolului 35 Alineatul 1 din Codul Penal cu privire la forma continuată a infracțiunii“, a declarat avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu.

Care mai este starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu?

Nicușor Constantinescu s-a confruntat cu probleme grave de sănătate în ultimii ani. Totuși, se pare că reușește să le țină sub control. „Știu că a fost internat în spital acum o lună jumate – două. A stat vreo 10 zile pentru tratament, analize. La câteva luni de zile trece prin proceduri de genul ăsta“, a zis avocatul Marius Mocanu.

Nicusor Constantinescu, din nou in fata judecatorilor! Ce spune av Mocanu despre starea de sanatate a fostului sef CJ

Nicușor Constantinescu

Mai rezistă din punct de vedere mental Nicușor Constantinescu în închisoare?

Având în vedere că se află de ceva timp în închisoare și problemele de sănătate pe care le are, se pare că Nicușor Constantinescu încă mai are moralul ridicat. „Domnul Constantinescu este încă cu moralul ridicat pentru o persoană care are 8 ani jumătate executați zi de zi și în total are 10-11 ani considerați ca executați. Nu știu cum rezistă, dacă mă întrebați pe mine. Omenește vorbind. Nu cred că a omorât pe nimeni până la urmă. Orice ar fi făcut cred că și-a plătit cu vârf și îndesat față de alții“, a spus Marius Mocanu.

Este posibil ca Nicușor Constantinescu să iasă mai devreme din închisoare?

Totuși, atunci când vine vorba de eliberare, se pare că Nicușor Constantinescu va trebui să execute pedeapsa integral, fără posibilitatea de a fi eliberat mai devreme prea curând. „Momentan, nu întrevăd o posibilitate să fie eliberat mai repede în viitorul foarte apropiat“, a declarat avocatul Marius Mocanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515