REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
25.3° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Nicușor Constantinescu, două termene în dosarul Geotop și Herghelia Mangalia

Nicușor Constantinescu, două termene în dosarul Geotop și Herghelia Mangalia

Virgil STOIAN 27 septembrie 2024 | 09:54 843

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJ Constanța, este citat vineri, 27 septembrie, în două dosare. Este vorba despre dosarul Geotop și despre Herghelia Mangalia. În primul este vorba despre abuz în serviciu iar în al doilea Constantinescu este acuzat de fapte de corupție.

Nicusor Constantinescu, doua termene in dosarul Geotop si Herghelia MangaliaNicușor Constantinescu

Amintim că la începutul anului 2010, fostul vicepreședinte a fost inculpat alături de Titi Cenuşă, fostul arhitect-şef din cadrul CJ Constanţa, şi de omul de afaceri Ioan Ichim, din Bucureşti, fost administrator al societăţii comerciale Geotop 2001, pentru așa-zisele lucrări de cadastrare a drumurilor judeţene şi comunale din Constanţa, producând o fraudă în dauna bugetului județean, în valoare totală de 11.621.345,49 de lei.

Cel de-al doilea dosar, care urmează să aibă termen tot pe 27 septembrie a fost înregistrat în ianuarie 2021. Acesta a fost instrumentat de procurorii DNA Constanța, Constantinescu fiind acuzat de procurori că ar fi efectuat lucrări ilegale la Herghelia Mangalia și pe malul Lacului Corbu, două obiective care nu aparțin Consiliului Județean Constanța. Potrivit procurorilor, lucrările au fost efectuate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța și care era condusă de Adrian Gâmbuțeanu, un apropiat al lui Nicușor Constantinescu. Mai mult decât atât, fosta RAJDP ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată, firmă care la acea vreme, ar fi cedat o parte din lucrări către o societate condusă de fiul unuia dintre angajații instituției, care superviza lucrările. Procurorii DNA Constanța au calculat un prejudiciu de peste 1 milion de euro, iar CJC a transmis magistraților că se va constitui parte civilă în dosar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest i*******r, impreuna cu frații mazăre, alți infractori, au confiscat psd cta si de atunci s-a ales praful și pulberea de aceasta organizație, pana la ce ați văzut ca a ajuns acum; perdanți si familii de interese financiare. Nimic despre politica și binele zonei; totul pentru ei și atât! Fără valori, fără personalități, fără rost! Ca atare, Ciolacu sa facă bine și sa dizolve organizația si sa construiasca una noua, de folos acestui oraș și tarii.
5
1
Abuz în serviciu și fapte de corupție.Ori una,ori alta.Cum să poată cineva să abuzeze de postul lăsat moștenire de mama lui și în același timp să fie și corupt?Legea psdnl zice clar că astea sunt doar aberații, deci așa e.Un bun avocat ar zice că sunt chiar trei antagonisme:hoț,corupt,psdnl.
4
1
Asta e electrician... Bai porcule cum e la parnaie cu T*****I? :)))
4
1

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364