REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
33.4° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Nicușor Constantinescu se PLÂNGE de NIVELUL INTELECTUAL al COLEGILOR de CELULĂ

Nicușor Constantinescu se PLÂNGE de NIVELUL INTELECTUAL al COLEGILOR de CELULĂ

Replica API 28 mai 2021 | 00:41 9146

Încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, este nemulțumit de condițiile în care este ”cazat”. Acesta a sesizat judecătorul de supraveghere, printr-o plângere, cu privire la încălcarea drepturilor prevăzute de Legea nr. 254/2013 de către administrația Penitenciarului Poarta Albă, fostul politician având o seamă de nemulțumiri în privința tratamentului din închisoare. După ce plângerea a fost respinsă ca nefondată, Nicușor Constantinescu a depus contestație la această hotărâre.

Ce nemulțumiri are Nicușor Constantinescu

Audiat în cauză, Nicușor Constantinescu a sesizat următoarele nereguli: faptul că a fost supus la rele tratamente, tortură și cercetare abuzivă prin faptul că a fost sancționat disciplinar și a fost astfel împiedicat să participe la activități cultural educative deoarece în luna noiembrie 2020 a solicitat judecătorului de supraveghere să se efectueze mențiunile corecte în aplicația informatică la rubrica privind descrierea faptei; faptul că la data de 29.10.2020 nu i s-a permis primirea unui tort prin sectorul vizită; faptul că i s-a comunicat cu întârziere în data de 07.01.2021 încheierea judecătorului de supraveghere prin care s-a soluționat plângerea sa referitoare la interdicția de a lua legătura cu presa; faptul că a fost transportat fizic în loc să fie audiat prin videoconferință; faptul că pe data de 22.12.2020 când a fost prezentat din nou la sediul D.N.A. nu i s-a permis să ia legătura cu presa deoarece escorta penitenciarului l-a introdus direct în curtea instituției; faptul că nu i se permite primirea prin sectorul vizită sau asigurarea de către penitenciar a unui dispozitiv de încălzire a hranei și nici a unui frigider pentru păstrarea alimentelor și a medicamentelor; faptul că a fost cazat împreună cu persoane care nu se află la același nivel intelectual și nici nu sunt persoane vulnerabile, fiind pusă în pericol siguranța sa iar în cameră se ascultă doar Taraf TV; faptul că deși are dreptul la 75 minute/zi, respectiv 15 apeluri telefonice, i se asigură doar 60 min/zi și 10 apeluri. Pe lângă acestea, fostul președinte a reclamat și faptul că nu a avut voie să primească tort de ziua lui.

Ce a spus Penitenciarul Poarta Albă

Referitor la afirmațiile persoanei private de libertate, precum că nu a primit un tort cu ocazia vizitei din data de 29.10.2020, reprezentanții penitenciarului au precizat următoarele: ”torturile sunt asimilate în categoria alimentelor, drept urmare primirea acestora se efectuează conform art. 148 din Hotărârea Guvernului nr. 157/2016 – privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013. La alin. 4 din articolul mai sus menționat este specificat că deținuții au dreptul de a primi, lunar, un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe și legume”. Deoarece Nicușor Constantinescu beneficiase deja 3 ori de pachet primit de acasă, i s-a comunicat că poate să își achiziționeze tortul dorit de la magazinului unității, lucru care s-a și întâmplat. În privința faptului că a fost transportat fizic în loc să fie audiat prin videoconferință, aceasta a fost făcută la solicitarea DNA Constanța. În privința celorlalte cereri, reprezentanții penitenciarului au reiterat că: ”persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu mass-media”, normele în vigoare privind condițiile minime de cazare nu prevăd dotarea camerelor de deținere cu aparate tip frigider, camera de deținere are ca destinație cazarea persoanelor private de libertate clasificate drept vulnerabile și a deținuților pentru care au fost asigurate garanții de către statul român, cu privire la spațiul minim individual de care urmează să beneficieze cetățenii români extrădați în baza mandatelor europene de executare, iar spațiul camerei nu permite reorganizarea acestora în funcție de criteriul privind compatibilitatea intelectuală.

Ce a spus instanța

Potrivit art. 104 alin.13 din Legea nr.254/2013, privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, hotărârea judecătoriei dată asupra contestației formulate împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate este definitivă. În atare situație, contestația formulată împotriva unei hotărâri judecătorești definitive, cu privire la care legea a prevăzut o cale de atac specială, cum este contestația la instanța în a cărei circumscripție se află penitenciarul este inadmisibilă.

Instanța a decis respingerea contestației formulată de Nicușor Constantinescu. Decizia din data de 14 mai 2021 este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are tot ce vrea muschiu lui in puscarie da sa inteles cu conducerea sa mai faca putzina bascalie
0
0
Te iubesc porcusorul meu!
1
0
porcule instalatia de irigatie din INDEPENDENTA pina la Dumbraveni 14 km ai scoso acum ar trebuie sa te DUK LA LOPATA ACOLO SA NIVELEZI LOCU LA CONDUCTA HOITULE ce esti
9
1
Carsiumu nu e retard e bou. Se cearta cu Barcaru care sai dea limbi la Nusa. Hahaha
3
0
E un retardat ca tine si la aeroportul din kogalniceanu. Asa i zice Harsova sau Carsium.
4
1
Tortuletz la porcusor,groh groh.
12
0
Sa dea Dumnezeu sa iesi din inchisoare cand o sa castige Faru liga campionilor
17
0
Asa este cand tu sti numai a guita
20
0
nicusoare vezi comentariile de mai jos? iti dai seama cat esti de iubit? daca te prinde lumea in grivitei la cartofi ala esti
27
0
Ai scapat de cancerul in faza termilala,deci ar trebui sa-i fii recunoscator conditiile din puscarie pt.ca ti-au salvat viata.
29
0
In cocina javrelor, in wcul uman hahahahah
22
0
Porcul vrea tort,unde te trezesti unflatule la intersectia adormirea de la capitol Poate vrei sa-ti faca si statue pentru ce ai facut tu Constantei, ai adus-o in evu mediu
29
1
Al dracu porc vrea sa doarma iar beat ca in masina.....la multi ani animalule !!!
26
1
Mai Porcule,Tu inca esti prea bine tratat Nenorocitule.Ca Tu,Mazare cu gasca voastra ati nenorocit judetul Constanta.Il mai auzem aseara si pe marele politician Gelu Visan la Tv ca ai devenit mare sarac Escrocule.
33
0
A naibii scroafa, acum ii put manelele. Cand grohaia mort de beat la Flora, pe aceleasi ritmuri, ii pria animalului.
28
0
Dar copacii aia de 50 de ani, de pe marginea soselelor din judet, pe care i-a taiat fara discernamant, cand o sa-i planteze la loc?
24
0
Parca nici nu au fost membri de frunte ai PSD-ului.PSD s-a spalat pe mana ca si cum derbedeii astia doi ,Mazare si Constantinescu,nici nu ar fi existat.
21
0
Pppoky Pig saliva la tort. fmm de PORC
16
0
Poate achizitioa tortul de la magazinul penitenciarului care este al colegului sau Mitroi insa s-a suparat ca i l-a adus la un pret mai mare cam de 3 ori pretul pietii ca asa sunt preturile la acel magazin.
26
0
Porcu asta balos mai are si pretentii. Niste mici si bere rece nu vrei tu ? S-a vindecat operatia aia facuta in America ? Nenorocitule. Ai distrus un judet.
34
2
dar de parul vopsit al lu Husein Ozghen nu se plange?pe numele astuia este toata averea porcului in sutele de ha care le detine noghaiul Husein Ozghen
26
2
Nu i rusine ca are pe constiinta toti mortii din spital .Din cauza lui si a lui mazare ca nu se mai saturau spitalul era un dezastru fara mediamente mizerie treaba facuta de mantuiala iar ei jumuleau tot .mai are si pretentii parlitul ???
37
7
Porc nenorocit hot etc. Pe langa acestea, fostul preSEdinte a reclamat si faptul ca nu a avut voie sa primeasca tort de ziua lui.Ce naiba sa mai zici. zaci in pujkarie, apoi marj inapoi in dealurile tale argesene, pacoste penala. Apoi MORI.
46
6
Cum dormeai in intersectie, porc nenorocit
55
8

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016