REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
23.3° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Nicușor Dan l-a lăsat fără atribuții pe viceprimarul liberal Stelian Bujduveanu

Nicușor Dan l-a lăsat fără atribuții pe viceprimarul liberal Stelian Bujduveanu

Victor ROTARU 20 martie 2024 | 12:36 549

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan i-a retras, miercuri, atribuțiile viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu, potrivit unor surse. Decizia vine în contextul scandalului pe bugetul Capitalei.

Nicusor Dan l-a lasat fara atributii pe viceprimarul liberal Stelian BujduveanuNicușor Dan

Stelian Bujduveanu avea în subordine activități care țineau de patrimoniu, străzi, transport public. Prin decizia de azi, Nicușor Dan va avea drept de semnătură pentru toate deciziile din primărie. Decizia vine la scurt timp după ce PSD și PNL au dat un comunicat comun că vor convoca o ședință extraordinară pentru buget, au venit cu amendamente la comun și vor să se întâlnească vineri cu toți consilierii și primarul general. Comunicatul era semnat de Gabriela Firea și Sebastian Burduja, liderii celor două filiale locale PSD și PNL.

E un semnal al coabitării celor două partide înainte de începerea campaniei electorale. Bugetul Capitalei nu a trecut nici după trei încercări. La ședința din 1 martie, viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) a reproşat că STB nu a beneficiat în 2023 de bani pentru reparaţii, dar că au fost subvenţionate o serie de "companii politice", pentru a nu intra în insolvenţă. În acest sens, Bujduveanu a declarat că Trustul de Clădiri Metropolitane nu a demonstrat faptul "că poate să fie o companie profitabilă". Viceprimarul a criticat şi starea generală a parcurilor, adăugând că acestea "sunt în dezastru" şi că reabilitările au început abia în al treilea an de mandat. "Nu s-a întâmplat până în prezent ca STB să fie capitalizată, pentru a putea să îşi repare propria flotă, pentru a putea să îmbunătăţească calitatea transportului public, acolo, pe vehiculele vechi. Da, s-a avansat în achiziţia de autovehicule, dar cele vechi au rămas în continuare în stare de degradare. În schimb ce am văzut? Majorări de capital social la compania de casă a USR. Majorări de capital social la companii care dau să intre în faliment. Le subvenţionăm, ca să nu falimenteze, în detrimentul operatorilor de transport", a spus el, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iinfractorul il da pe nicusor in judecata si cu judecatorii spagari si mmmwisti castiga !!!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620