REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 14 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6882
12.4° Constanța Luni, 14 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6882
 

Nicușor Dan s-a dus cu buldozerele în Piața Unirii, ca să dărâme gardurile puse de Băluță. Video

Nicușor Dan s-a dus cu buldozerele în Piața Unirii, ca să dărâme gardurile puse de Băluță. Video

Virgil STOIAN 14 octombrie 2024 | 13:02 1079

Este scandal între Nicușor Dan, primarul Capitalei și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. Totul a plecat, după ce Daniel Băluță a început lucrările de refacere a Planșeului Unirii, montând garduri în zona Parcului Unirii. În replică, primarul general a anunțat că aceste garduri vor fi demontate, deoarece sunt ilegale și că va participa alături de Poliția Locală București la această acțiune. Edilul Capitalei face, în acest moment, primele declarații despre acest scandal, acuzând nerespectarea legii de către Daniel Băluță.

Nicusor Dan s-a dus cu buldozerele in Piata Unirii, ca sa darame gardurile puse de Baluta. Video

 „Așteptăm ca Primăria Sectorului 4 să vină cu toate avizele”, a declarat Nicușor Dan, ajuns la locul care a provocat sămânța de scandal între el și Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat luni dimineață că a început „lucrările de refacere din temelii” a planșeului de la Piața Unirii, distribuind imagini cu muncitori care montează noaptea garduri de protecție în zonă.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, Băluță spunea că se retrage din acest proiect, care urma să se întoarcă la Primăria Capitalei, acuzând că este blocat de Nicușor Dan.

„Sunt convins că domnul primar general este un om înțelept”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a explicat, luni, într-o conferință de presă, că Planșeul Unirii nu a fost niciodată în administrarea Primăriei Capitalei, ci a Administrației Naționale Apele Române.

„Întreaga zonă nu aparține PMB, ci Ministerului Mediului, prin Apele Române, cu care Sectorul 4 are un protocol, ca atare am putut intra în acea zonă. Municipalitatea nu are competență în acea zonă”, a spus Daniel Băluță. „Autorizația de construire este luată strict pe Planșeu”, a completat edilul Sectorului 4.

„Important este că astăzi am început consolidarea Planșeului. Sunt convins că domnul primar general este un om înțelept, aici nu este o dispută între Daniel Băluță și Nicușor Dan, este o problemă de siguranță a orașului, de infrastructură critică, aceste tipuri de discuții nu ne fac bine nici dânsului, nici mie”, a mai spus Daniel Băluță.

Video:

„Avem situația aceasta din cauză că Poliția Națională nu și-a făcut treaba. România e stat de drept, aceste garduri vor dispărea. Dacă nu demontați gardurile, le desființez eu. Este o dispoziție de desființare. Poliția locala a Municipiului București e împiedicată și solicit Jandarmeriei să intervină”, a declarat Nicușor Dan.

„Am emis o dispoziție de primar în care am dispus ca Poliția Locală A Primăriei Generale și ALPAB să desființeze aceste garduri. Am înaintat legal această dispoziție către constructor și nu vor să demonteze amplasamentul. Chiar acum demarăm distrugerea acestei lucrări ilegale, din punctul nostru de vedere. Ei stau ilegal pe acest perimetru. Primăria Capitalei administrează locul, iar ei nu respectă legislația. Nu poate o autoritate publică să intre pe teritoriul unei alte autorități publice. În prezent, vorbim de niște oameni care stau ilegal pe un teren care se află în administrația Primăriei Generale”, a mai spus Nicușor Dan.

Update:

Scandalul de la planșeul Unirii a ajuns la alt nivel. În această seară, la locație, sunt muncitori, polițiști locali de la Primăria Sectorului 4, dar și de la Poliția locală a Primăriei Capitalei. Știm foarte bine că la acel planșeu sunt probleme de ani buni. În prezent, perimetrul a fost îngrădit, fiind reprezentanți ai primăriilor care încă se află acolo, iar la aceasta oră s-au adus buldozere care dărâmară gardul. Constructorii au pus mașini pentru ca buldozerele să nu poată să treacă. Nu exista mediere, iar scandalul continuă și în această seară, acolo unde este așteptat Nicușor Dan. Atât buldozere de la Primăria Sectorului 4 cât și cele de la Primăria Generală sunt față în față.

Buldozerele trimise de Nicușor Dan au accidentat 3 persoane. Unul dintre oameni are capul spart din cauză că s-a pus în fața utilajului.

 „Dacă nu va dispărea în seara aceasta această împrejmuire, va dispărea mâine dimineață. Am considerat că este de normal că Primăria Sectorului 4 să demonteze singură șantierul. Sunt 2 hotărâri care enumeră cele două domenii ce aparțin Primăriei Naționale”, a mai spus primarul.

 

Poziția oficială a Poliției Capitalei

„Având în vedere situația din zona Unirii a Municipiului București, facem următoarele precizări:

Poliția Capitalei și Jandarmeria Capitalei asigură măsuri de ordine și siguranță publică, în vederea prevenirii escaladării conflictului.

De asemenea, vă comunicăm faptul că, după studierea documentelor depuse, a reieșit faptul că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanța de judecată este competentă a soluționa situația.

Totodată, dacă vor fi sesizate fapte de natură penală sau contravențională, se vor dispune măsuri în consecință.”

Ce spune poliția despre persoana rănită de buldozer

„Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la vătămarea unor persoane, în zona Unirii din municipiul București, Serviciul de Informare și Relații Publice, din cadrul Poliției Capitalei, este abilitat să comunice următoarele:

Având în vedere sesizarea, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au condus conducătorul vehiculului la sediu și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe, în cadrul căruia se vor efectua cercetări, sub coordonarea unității de parchet.

La fața locului au intervenit și echipaje de prim-ajutor, care au acordat celor două victime îngrijiri medicale de specialitate.

În continuare, la fața locului, rămân echipaje de polițiștii și jandarmi, pentru dispunerea măsurilor din competență”, scrie realitatea.net.

Update 2:

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, anunţă, luni seară, retragerea angajaţilor instituţiei şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa, pentru a asigura integritatea corporală a tuturor. „Violenţa nu are ce căuta într-o administraţie de capitală europeană”, a transmis Băluţă.

„Sunt şocat de efectele generate de demersul legal de a pune în siguranţă centrul Capitalei, care au condus, astă seară, la rănirea celor doi colegi de la Primăria Sectorului 4, loviţi în timpul intervenţiei brutale, cu excavatoarele Primăriei Generale. Suntem alături de colegii răniţi şi de familiile lor”, a scris, luni seară, pe Facebook, Daniel Băluţă.

Primarul Sectorului 4 anunţă retragerea din zonă a tuturor echipelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce lucrare bună de făcut câteva milioane de euro (pentru bunăstarea poporului cum zic uni) dar e lumea rea(usr) și nu ne lasă să inpartim milioane
1
3
vreo 2 saptamani se plangea ca intarzie avizele iar acum a atacat noaptea ca hotii scandal de campanie orice numai sa ne tina ocupati si sa nu se vorbeasca despre covrigarul revolutionar de buzau
4
5
E vorba de incredintarea directa, fara licitatie, a lucrarilor de reabilitare. Fara proiect, fara autorizatie, fara documente, dar cu bani dati pe lucrari fictive. Asta vrea Baluta, sa mai construiasca ceva vile in Grecia. Ca scandalul de acum cativa ani cand toate resursele primariei de sector lucrau la vilele din Grecia, a fost ingropat.
8
7
ca baluta e un iiinfractor !
9
7

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445