REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Noi ACUZAȚII la adresa CONDUCERII Centrului pentru Persoane Vârstnice Constanța

Noi ACUZAȚII la adresa CONDUCERII Centrului pentru Persoane Vârstnice Constanța

Replica API 27 decembrie 2020 | 18:36 5301

Angajații de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța revin cu acuzații grave la adresa directoarei Maria Roșu dar și a liderului de sindicat, de această dată. Aceștia spun că sunt persecutați, hărțuiți și intimidați de către cei doi. Acum, aceștia au trimis o nouă sesizare către Primăria Municipiului Constanța dar și către președintele Sanitas.

Noi acuzații grave vin de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială (DGASC) Constanța. „Un grup al salariaților Căminul pentru Persoane Vârstnice”, căci așa s-au semnat la finele fiecărei sesizări, cer ajutorul Primăriei Constanța, Federației SANITAS, Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES). De ce? Pentru că, spun ei, directoarea, Maria Roșu, dar și liderul de sindicat sunt „mână-n mână” și tratează angajații ca pe niște sclavi.

Textul integral al sesizării

"Domnule Primar,

Domnule Președinte SANITAS,

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP),

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES),

Revenim la sesizarea despre persecuția, hărțuirea, intimidarea salariaților de la CPV (Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța):

Liderul de sindicat „exploatează” salariații

Cine este în “spatele”/de cine este protejat liderul de sindicat și conducerea de la CPV?

De circa 3-4 ani de zile reprezentantul de nucleu/filiala de sindicat din cadrul CPV contrar statutului său de sindicalist, continuă acțiunile sale de intimidare-presiune asupra salariaților la indicația conducerii unității astfel: a ajutat conducerea CPV, să “exploateze” și să nu respecte drepturile și libertățile legale ale salariaților (“scalavii”/dulceață cum sunt răsfățați salariații favorizați); să manipuleze cu ușurință/insistență salariații în defavoarea asigurării unor condiții de securitate și siguranță de muncă și sănătate, odihnă,”ture libere/ture pană”, specifice unor condiții normale de muncă; a exercitat presiune pentru semnarea de către salariați a unui tabel pentru “reabilitarea” conducerii cu amenințarea: ‘cine nu semnează este dat afară din serviciu… în loc să îndrume/ceară salariaților să nu se semneze astfel de tabele, hârtii. NU a solicitat conducerii unității să angajeze personal de specialitate (de cel puțin 3-4 luni) pentru asigurarea și acoperirea sarcinilor de muncă în condiții normale/de siguranță, de odihnă prin asigurarea concediilor, liberelor cuvenite. Momentan numărul insuficient de salariați duce la epuizarea și îmbolnăvirea celor care reușesc să se mențină “în stare de funcționare” munca pentru condițiile grele - specifice și în situația de carantină - pandemie COVID de la centru CPV. (…)

Angajații sunt supravegheați non-stop

NU a cerut desființarea pentru folosirea abuzivă a sitemului de supraveghere audio-video (contrar normelor și procedurilor GDPR), respectiv Legea 190/2018, privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr.679/2016, față de persoanele fizice aflate la locul de muncă, în folosirea camerelor de luat vederi în spațiile unității pentru “ urmărirea, hărțuirea și umilirea“ salariaților (caz “penal” și de competență autorităților în domeniu). (…) Salariații sunt urmăriți permanent (zi și noapte) pe camerele de supraveghere și sunt mustrați fără motiv.

Lipsa echipamentelor de protecție, a aprecierii și a bonificațiilor

Lipsa echipamentului de protecție COVID de unică folosință și folosirea unor combinezoane “plastifiate”/cauciucate crează condiții improprii de muncă și de protecție (scumpe și care pot deveni toxice după spălarea cu detergent pe baza de clor, afectând pielea și respirația și așa afectate din cauza calității acestora, a lipsei de aer și purtării a cel puțin 12 ore/zi)

Salariații NU primesc apreciere, respect, bonificații, în schimb primesc amenințări verbale cu darea afară din serviciu din partea conducerii și a liderului de sindicat. (…) Se iau decizii fără a se ține cont de fișa postului salariaților și de starea de epuizare a acestora.

Față de cele arate, solicităm sprijin în rezolvarea lucrurilor menționate și asigurarea unei ambianțe de muncă normale, în siguranță, fără hărțuirea, amenințarea, intimidarea salariaților.

Va rugăm să luați în considerare această sesizare pe care nu am avut îndrăzneala să o semnăm olograf, datorită presiunilor și intimidarilor conducerii unității și a liderului de sindicat”, semnat un grup al salariaților de la Căminul pentru Persoane Vârstnice (redactată prin grijă avocat).”.

Directoarea: Nu înțeleg de unde a apărut așa ceva

Vă reamintim faptul că după prima sesizare transmisă către Primărie de acest misterios grup de salariați, directoarea, Maria Roșu, ne-a declarat că nu crede că cineva din cămin ar face așa ceva și că ar fi doar acuzații nefondate aduse în prim-plan de cineva care ar vrea să-i facă rău. „Eu am încercat să fiu aproape de oamenii mei, de fetele mele, de toată lumea. Nu înțeleg de unde a apărut așa ceva. Eu am încercat să sprijin și să ajut pe toată lumea.” a declarat Maria Roșu.

Citește și:

La Căminul de bătrâni, „MORŢII de COVID stau în camere cu bătrânii sănătoși“

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am auzit de la ingrijitoare ca isi bate directoarea joc de ele.Le ameninta tor timpul.
0
0
Trec zilnic pe acolo. Paznici poarta masca la misto sau nu poarta deloc
0
0
e timpul sa zboare si rosu! a scapat de puscarie cand a falimentat vectra impreuna cu barbasu si au inselat sute de constanteni, dar roata se intoarce! o sa plece in huiduieli de la camin, zdreanta dracului
4
1
De ce faceti atatea mizerii, de ce nu vorbesc apatinatorii celor imobilizate ca asistenele nu sunt profesionisti ca in urca pastilele, ca infirmierele tipa la beneficiari, de ce aspectele astea nu apar in presa, dai bani multi sa fie ingriit bine, acum cu pandemie nu mai poti intra la el, sunt vai mama lor, de ce nu spun a refuza sa spele beneficiarii ca au frica de infectare? Stiu sa tipe ca au drepturi, obligatii nu au?
6
0
Ce articol de rahat la fel ca aia de la 9:29.
2
7
asa este BADESCU LAURENTIU este un psdist nenorocit DORCEA AJEXANDRU CATELUL LUI IDIOT un analfabet o latura un hot ordinar care fura pieseke si aduce facturi de sute de milioane IACOB MONICA lepra care la aangajat pe barbasu pensionar la ambulanta sa impinga aerul prin curte. LEPRELE ASTEA TREB SA DISPARA DIN AMBULANTA A venit vremea jigodiilor sa dati socoteala pt hotiile facute si sigur osa fiti dati afara mai akes sifonul de DORCEA ALEXANDRU pupincuristul lui badescu . O sa avem grija sa dati socoteala pt ce ati facut in astia 3 ani
2
1
E fumata stirea. Ati intrat in pana de idei?
2
4
O sapa naiba sa ii ia locul. Zbiara ca descreierata la toata lumea si abuzeaza de functia pe care o are. Are impresia ca e pe tarlaua lu ma-sa rapandula asta.
13
6
simplu...o sapa cineva sa-i ia locul.....
10
12
Chiar nu vedeti cat sunteti de penibili
8
7
Spune-ti numele ciuma galbena!
7
13
Si noi trimitem am anuntat ministerul de BADESCU LAURENTIU si DORCEA ALEXANDRU slugile PSD iste care au furat si distrus ambulanta Lucram cu masini defecte pt ca DORCEA ALEXANDRU acest pupincurist nu vrea sa le repare dar facturile sunt de sute de milioane. Angajatii sunt amenintati ca daca vorbesc de hotiile lor vor fi dati afara.ca ei se pisa pe PNL atita timp cit sunt sustinuti de BUMBAC GEORGETA ca vor da spagi grase penteu scaunele lor. Dati afara aceste doua ciume rosi hoti si lepre PSD ISTE
13
6

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620