REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° ConstanÈ›a Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° ConstanÈ›a Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Noi alerte de raiduri aeriene în întreaga Ucraină, după ce atacul rus de luni a făcut 19 morţi şi 105 răniţi

Noi alerte de raiduri aeriene în întreaga Ucraină, după ce atacul rus de luni a făcut 19 morţi şi 105 răniţi

A.F. 12 octombrie 2022 | 00:00 256

Serviciile de urgenţă au pus marÅ£i în alertă de raiduri aeriene întregul teritoriu al Ucrainei, la o zi după ce Rusia a lansat masiv rachete asupra teritoriului ţării vecine, atacul soldându-se cu cel puÅ£in 19 morÅ£i ÅŸi 105 răniÅ£i, potrivit celui mai recent bilanÅ£ transmis de Serviciul pentru SituaÅ£ii de Urgenţă ucrainean, transmite EFE.

''Avertisment. În timpul zilei există o mare probabilitate de atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Vă rugăm să rămâneÅ£i în adăposturi pentru siguranÅ£a dumneavoastră, nu ignoraÅ£i alertele de raiduri aeriene'', au transmis serviciile de urgenţă pe aplicaÅ£ia Telegram, citează Agerpres.

Cel puÅ£in 19 oameni au murit ÅŸi 105 au fost răniÅ£i în bombardamentele ruse de luni asupra mai multor oraÅŸe ucrainene, potrivit ultimului bilanÅ£ dat publicităţii de serviciile de urgenţă ucrainene, citat de agenÅ£ia de ÅŸtiri Ukrinform.

Potrivit sursei citate, ''ieri (luni - n.r.), drept rezultat al bombardamentelor, au fost lovite infrastructuri critice ÅŸi civile în 12 regiuni ÅŸi în Kiev, unde s-au înregistrat peste 30 de incendii care au fost stinse de Serviciul pentru SituaÅ£ii de Urgenţă''.

Nu mai puÅ£in de 301 de localităţi în regiunile Kiev, Liov, Sumî, Ternopil ÅŸi HmelniÅ£ki nu au curent electric. În schimb, în întreaga regiune Liov a fost restabilită alimentarea cu curent electric, care fusese întreruptă complet după atacurile de luni.

Serviciul pentru SituaÅ£ii de Urgenţă a pus în funcÅ£iune 22 de centrale electrice pentru a garanta alimentarea cu electricitate, din care 15 centrale deservesc centrele de sănătate din regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie, Sumî, Harkov ÅŸi Cernigău.

Peste o mie de persoane şi circa 120 de echipe ale serviciilor de urgenţă au participat la operaţiunile de stingere a incendiilor şi la cele de salvare.

Comandamentul militar al regiunii Zaporojie a mai informat că, în noaptea de luni spre marÅ£i, forÅ£ele ruse au lansat 12 rachete împotriva infrastructurii civile din oraÅŸul cu acelaÅŸi nume, atacurile soldându-se cu un mort.

''DuÅŸmanul continuă să terorizeze civilii din Zaporojie. Un atac cu 12 rachete S-300 a lovit instalaÅ£ii publice'', a transmis într-un mesaj pe Telegram administraÅ£ia militară din Zaporojie.

Două rachete au vizat un centru de vânzări de maÅŸini, unde un om a murit. Alte rachete au lovit o ÅŸcoală ÅŸi un dispensar.

Începând din 2 octombrie, bombardamentele ruse asupra oraÅŸului Zaporojie s-au soldat cu cel puÅ£in 43 de morÅ£i ÅŸi 70 de răniÅ£i.

Zaporojie este una dintre regiunile ucrainene ocupate parÅ£ial de forÅ£ele ruse, împreună cu Herson (tot în sud), Lugansk ÅŸi DoneÅ£k, pe care Moscova le-a anexat ilegal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677