REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Noi carduri de la Guvern pentru mii de români

Noi carduri de la Guvern pentru mii de români

Virgil STOIAN 26 februarie 2024 | 16:14 1439

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pregătit noi carduri pentru o anumită categorie de români. Pe baza cardurilor, aceștia vor avea parte de mai multe beneficii de la stat.

Noi carduri de la Guvern pentru mii de romani

Guvernul a venit, anul acesta, cu numeroase măsuri de sprijin pentru românii aflați în anumite situații vulnerabile. Printre acestea, cardurile sociale, cardurile de energie sau venitul minim de incluziune. Toate acestea sunt destinate românilor care se confruntă zi de zi cu dificultăți financiare.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță însă noi carduri pentru o anumită categorie de români. Este vorba despre Cardul European pentru Dizabilitate care vine cu diferite măsuri de sprijin pentru beneficiari. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, pe o rețea socială.

Cum se emite Cardul European pentru Dizabilitate și ce beneficii aduce

”Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD), emite la cerere Cardul European pentru Dizabilitate.

În acest an au fost emise 1.196 de carduri. Alte aproximativ 4.100 de cereri sunt în curs de procesare.
Beneficii

    transport gratuit cu mijloacele de transport în comun
    parcare gratuită
    acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber (în funcție de pachetele de beneficii stabilite de fiecare dintre Statele Membre participante).

Cardul european vine în completarea cardurilor naționale pentru persoanele cu dizabilități și va fi acordat de către autoritățile naționale pe baza propriilor criterii. Pentru moment, cardul poate fi utilizat în statele membre ale Uniunii Europene: Italia, Belgia, Slovenia, Cipru, Estonia, Finlanda, Malta și România.

„Accesibilitatea, drepturile cetățenilor, calitatea vieții, accesul egal și nediscriminarea și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități sunt importante pentru România și Uniunea Europeană.

Recunoașterea reciprocă între Statele Membre a statutului de persoană cu dizabilități, prin Cardul European pentru Dizabilitate, este un pas absolut necesar pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor oameni”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.
Care sunt pașii pentru a obține Cardul European pentru Dizabilitate

Pentru a obține Cardul European pentru Dizabilitate, persoanele interesate au nevoie de: cererea de înscriere este disponibilă la link-ul: http://dizab.eurocard.gov.ro; o fotografie recentă (tip buletin), potrivit antena3.ro.

                                                                                                                                        

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania nu va prospera cu carduri sociale. Guvernul sa creeze locuri de munca productive,nu vanzatori la multinationale!!!!!
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016