REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Noi date în dosarul Monicăi Macovei. Fosta ministră a Justiției, prinsă cu minciuna

Noi date în dosarul Monicăi Macovei. Fosta ministră a Justiției, prinsă cu minciuna

A.F. 28 septembrie 2023 | 20:14 1346

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a mințit autoritățile după ce a lovit cu mașina un motociclist, în apropiere de Mangalia. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Macovei circula cu o viteză aproape dublă față de cea declarată și a intrat pe contrasens, deși aceasta a susținut în permanență că și-a păstrat sensul de mers.

Noi date in dosarul Monicai Macovei. Fosta ministra a Justitiei, prinsa cu minciuna

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în legătură cu accidentul în care a fost implicată în octombrie 2022, la intrarea în Mangalia, unde a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit un motociclist, acesta fiind grav rănit. 

Cu cinci secunde înainte de producerea accidentului, viteza cu care circula Monica Macovei, au stabilit anchetatorii, era de 115 km/h, accelerația era la 47%, frânele nu era activate, iar în momentul în care a avut loc impactul, viteza era de 73 km/h.

Anchetatorii au concluzionat faptul că starea de pericol a fost declanșată de către Monica Macovei în momentul în care a pătruns pe contrasens, iar aceasta putea fi evitată dacă nu pătrundea pe culoarul de deplasare al motocicletei.

Pe de altă parte, în fața anchetatorilor, Monica Mcovei a declarat că a coborât de pe podul de la șantierul naval de la Mangalia cu aproximativ 50-60 km/k, după care ar fi ridicat piciorul de pe accelerație și a ajuns chiar la 40-50 km/h.

Monica Macovei, trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă

Potrivit rechizitoriului, Monica Macovei a declarat: ”Am observat faptul că existau indicatoare rutiere de curba deosebit de periculoasă, nu îmi amintesc exact de când circulam pe banda a doua a sensului de deplasare dinspre 2 Mai către Mangalia, dar când am intrat în curbă eram sigur a doua”:

În plus, aceasta spune că a observat motocicleta în momentul în care ea lua deja curba, apoi a urmat impactul.

De cealaltă parte însă, victima susține că viteza lui de deplasare era de aproximativ 80-90 km/h, iar atunci când a ajuns la jumătatea curbei, într-o fracțiune de secundă a simțit o durere foarte mare pe partea stângă, dar nu poate preciza în momentul acela dacă i s-a întâmplat un accident sau nu.

Interesant este faptul că victima a mai declarat în fața anchetatorilor că din momentul accidentului și până în prezent nu a fost contactat niciodată de către Monica Macovei, în mod direct sau indirect, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unde-s vremurile cind ea si basescu judecau toata tara? de acolo au salariile si pensiile mari in justitie.
0
0
cum si-au dat seama militienii cu cat a mers masina. Au simtit probabil in urina. Mwie militienilor manipulati !!!
2
6
O betiva, sclava străinilor ! Minte și când respira!
4
4
FMM DE JIGODIE PENALA
5
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016