REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Noi detalii în cazul incendiului la mansarda blocului din Faleză Nord. Video

Noi detalii în cazul incendiului la mansarda blocului din Faleză Nord. Video

Ana Maria LIPAN 25 februarie 2023 | 00:00 7757

Apar noi detalii în cazul incendiului care a avut loc joi seară, pe 24 februarie a.c., la blocul BM17, situat pe Strada Pescarilor. Flăcările au ars circa 300 mp din terasa blocului unde, potrivit surselor noastre, exista o construcție de vară improvizată de câțiva proprietari ce dețineau apartamente la ultimul etaj al imobilului, pentru care nu s-a emis o autorizație de construire. Conform declarațiilor unor locatari, accesul era permis doar anumitor persoane ce dețineau cheia, zona fiind supravegheată video. Ba mai mult, aceștia susțin că nu li s-a cerut acordul pentru respectivele amenajări. Reporterii Replica s-au întâlnit la fața locului cu unul dintre membrii acestui cerc exclusivist, care a manifestat un comportament agresiv și nu a dorit să menționeze nimic în legătură cu daunele produse.

Noi detalii in cazul incendiului la mansarda blocului din Faleza Nord. Video

Joi, 23 februarie, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Constanța, pe strada Pescarilor, la blocul BM17, de la numărul 42, acolo unde a izbucnit un incendiu. Flăcările s-au extins pe acoperișul acestuia, afectând o suprafață de aproximativ 300 mp.

Noi detalii in cazul incendiului la mansarda blocului din Faleza Nord. Video

La fața locului au intervenit Detașamentul Fripis cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospeciala de intervenție la înălțime și un echipaj SMURD B2,  Detașamentul Port cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, ATPVM și un echipaj SMURD B2, Detașamentul Palas cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, autoplatformă și un echipaj SMURD B2. Det. Medgidia cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și autoscara, stația Tuzla cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și secția Mangalia cu ATPVM.

Noi detalii in cazul incendiului la mansarda blocului din Faleza Nord. Video
Promptitudinea, disciplina și seriozitatea acestora a condus la o soluționare rapidă, în jurul orei 20:00 incendiul fiind lichidat. La misiune au participat 53 de subofițeri și 2 ofițeri, față de care locatarii blocului și-au exprimat aprecierea și recunoștința. Mai multe persoane s-au autoevacuat, iar 37 au fost evacuate de pompieri, incidentul fiind, din fericire, unul fără victime. În aceste circumstanțe rămâne o singură întrebare, pentru care încă nu am primit un răspuns oficial, anume ce a cauzat acest incendiu.

Vecinii de la ultimul etaj aveau monopol pe... terasă, unde au amenajat inclusiv o piscină

Vecinii sunt de părere că presupusa cauză a incendiului ar fi un scurt circuit al instalațiilor electrice amplasate pe acoperișul blocului, flacăra extinzându-se apoi și mistuind terasa amenajată de unii dintre locatari. Aceștia au amplasat pe acoperișul blocului pardoseală de exterior, mochetă, și chiar o piscină, fără acordul vecinilor și fără autorizație, potrivit unor surse.

Noi detalii in cazul incendiului la mansarda blocului din Faleza Nord. Video

Ce spun locatarii

Reporterii Replica au discutat cu câteva persoane din blocul cu pricina, iar din declarațiile acestora reiese un element comun, mai exact problema acelei terase amenajate de unii proprietari ai apartamentelor de la etajul 10, care s-ar fi făcut stăpâni pe o parte din suprafața acoperișului, fără a cere însă acordul vecinilor. Ba chiar mai mult, acestora nu li s-ar fi emis o autorizație de construire. “A ars ceva sus, nu știu ce a ars. Au venit pompierii și ne-au spus să ieșim. Nu știu dacă era ceva amenajat. Nu urcăm acolo. A ieșit toată lumea. Nu s-a creat panică. Am stat ceva afară, până s-a stins. Oameni drăguți care și-au făcut treaba.”, a menționat una dintre proprietare.

Video:

Terasa amenajată fără autorizație de construire

Am reușit să obținem mai multe informații de la o altă locatară a imobilului, care și-a exprimat îngrijorarea față de lipsa de responsabilitate a unor proprietari. “Cu siguranță, cred că a fost vorba de un scurt-circuit. Toată terasa este amenajată de cei de la etajul 10. Este o platformă, un podium din lemn, care a luat foc. Dar n-avea cum să ia foc decât dacă a avut loc un scurt-circuit. S-a intervenit la timp, s-a rezolvat. Dar acum trebuie luate măsuri ca așa ceva să nu se mai întâmple. Acolo nu are voie nimeni să facă ce dorește. Era utilizat doar de cei de la etajul 10. Acum o să se vadă dacă au avut autorizație să se construiască acolo, dacă au avut atunci cei care au emis-o i-au obligat să ia semnăturile tuturor. Eu personal nu am dat nicio semnătură. Nu știu dacă este valabilă. Vom vedea. Nu e de glumit. Ce este alarmat este că e vorba despre un bloc turn și foarte mulți au dărmat pereți de rezistență. Când dărâmi un perete de rezistență nu cred că ai documente. Nu văd pe cineva care se emită așa ceva. E o mare problemă. Atât aici, în acest bloc, cât și peste tot. Trebuie încetat cu așa ceva”, declară aceasta.  “Am fost anunțați de pompieri că este un incendiu în bloc. Ce am văzut a fost profesionism și rapiditate.”, a continuat locatara.

Video:

“E o terasă amenajată de peste 15 ani. Era o podea de lemn pe un sfert din suprafață, iar peste ea - o mochetă. Nu cred decât părerea specialiștilor. Eu nu am acces. Erau camere de luat vederi, alarmă. Normal ar fi să întrebe etajul 10 și etajul 8, de fapt tot imobilul. Spațiul de lângă bloc revine tuturor proprietarilor”, ne-a dezvăluit un vecin.  

Noi detalii in cazul incendiului la mansarda blocului din Faleza Nord. Video

Unul din vecinii care au pus stăpânire pe terasa blocului a devenit agresiv

În final, am întâlnit la ieșirea către acea terasă un personaj violent, însoțit de o echipă de muncitori, care dădea telefoane de zor. Din atitudinea sa, acțiuni și preocuparea pe care o manifesta în a nu lăsa acea zonă vizibilă camerei, am înțeles că este unul dintre cei care utilizau acel spațiu. Acest fapt ne-a fost confirmat apoi de către un alt vecin. Mai mult, reporterii Replica au fost ușor îmbrânciți pe scări de către vecinul nervos.

Menționăm că, din dorința de a nu crea un conflict, sau poate din teamă, mai mulți locuitori ai blocului nu au vrut să se pronunțe cu privire la acest incident. Unii dintre proprietarii apartamentelor de la etajul 10 aleg să își închirieze locuințele, în timp ce alții au domicilii diferite, vizitând rar imobilul.

În imaginile surprinse din satelit se vede terasa amenajată

Noi detalii in cazul incendiului la mansarda blocului din Faleza Nord. Videoimagini din satelit cu terasa blocului, înainte de incendiu

În imaginile surprinse din satelit se poate observa clar că pe acoperiș erau organizate mai multe structuri, una dintre ele părând a fi chiar o piscină, chiar și șezlonguri, dar și grătare.

A fost deschis dosar penal după incendiul de pe strada Pescarilor

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța, după incendiul care ar fi putut provoca o adevărată tragedie? La data de 23 februarie, în jurul orei 18.45 polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la mansarda unui bloc de pe strada Pescarilor din municipiul Constanța. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în sprijinul pompierilor constănțeni. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasand la o parte incendiul, poate locatarii blocului ar putea fi intrebati si cand au participat ultima data la reparatia acoperisului si daca stiau ca terasa a fost amenajata de alti locatari, de ce n-au adus faptul la cunostinta asociatiei de locatari. Daca-i pui sa plateasca pentru reparatia acoperisului, toti spun ca ei n-au acoperis, este doar treaba celor de la ultimul etaj, in schimb toti au pretentia sa utilizeze dotarile blocului, oricare ar fi ele. Pentru incendiu, intreb si eu ca prostul: cand au facut pompierii ultima (sau vreo) vizita in blocurile constantene, sa vada ce ar putea constitui risc de incendiu? Nu sa dea amenzi, nu sa ia spaga, doar sa vada si sa sfatuiasca si apoi sa verifice implementarea? Tot timpul discutam de incendii, din diverse motive, dar nu facem nimic preventiv, nici macar ca reactie la ceva ce s-a intamplat. Si daca tot discutam despre pozele din satelit, ce alte blocuri au fost verificate in urma incendiului de fata si descoperirii (ulterioare, bineinteles) ca terasa era amenajata? Cate alte terase sunt amenajate si prezinta risc de incendiu, sau de cadere a persoanelor de la inaltime?
0
0
De ce nu dati nume? In alte situatii n-ati avut nicio jena sa distrugeti vieti dand nume in presa si facand acuzatii fara acoperire.
7
1
Pakistan Residence .In tqrile civilizate din Europa nu ai voie sa montezi o antena sau aer conditionat fara acordul asociatie de locatari si fara sa respecti reglementările primariei.
6
0
Autoritățile sa ia pas orasul și unde vede construcții provizorii / parter amenajate în magazine sa întrebe de autorizatii și procese verbale de recepție, când sa intamplat asta în ultima perioada? Din acest motiv se întâmplă asta, proprietarii din imobile sunt legați de maini
11
0
toti kretinii de la parter si ultimul etaj isi fac case fara autorizatie,pe spaga.primaria nu vede dar galagia si pericolul surparii blocurilor le platesc locatarii.In mangalia,bl C5,ap3,un ttigan si.a extins parterul peste cablul electric care alimenteaza cartierul.primaria nu vede,ttiganul arif muyan bucianan ghiotinam e in franta dar vine vara sa terorizeze vecinii.petreceri de dimineata pina seara iar la 3 noaptea,in fiecare zi,vin alti ttigani cu masini,claxoane sa colectezebanii din tigari vindute.e bine in roamanika.
15
0
Poate sunt un simplu proost ce locuiește in văgăuna asta numita Constanta.cum se face ca ai marea la 100 de metrii de bloc si iti faci băltoaca pe bloc.asa avea si neamurile lor in munții Pindu inainte sa ajunga pe la noi.va-n gura de natie îngâmfată.numai niste cracanati cu nasul mare si urechile clapauge putea sa gândească atat.
23
0
Ce va mai place sa comentați și sa debitati tot felul de p****i dar nu știu câți dintre voi au sunat la autorități ca anume persoane se fac proprietari pe parter și acoperișul blocului dar răspunsul este clar ,, doar in r*mânia se poate ‘’
11
0
Sunt locatarul blocului BM17 si va pot confirma ca persoanele care si-au amenajat acel cotet sunt de cea mai joasa speta, niste dejectii care nu au pic de respect pentru semenii lor, in acel bloc nu se poate trai pe timpul verii, deranjează tot cartierul, dau manele la maxim si fac orgii sexuale in vazul si auzul tuturor!!! Pe aceasta cale rugam autoritatile competente sa ne ajute sa scapam de aceste GUNOAIE!!!
30
1
A luat foc aracetul din branza cipanzeilor.
21
2
Sa ai cotetz cu piscina pe acoperis cu marea la 2 pasi....asta da realizare..
26
0
Interesant o sa fie cand asociatia de proprietari o sa primeasca amenda pentru tot ce este construit acolo ilegal .Este singura responsabila pentru ilegalitățile acceptate acolo.
26
0
Acolo se turnau filme porno. Titus Steel s-a futut cu una acolo...vedeti pe pornub.com, este videom
10
4
ilegalitatile sunt vazute de toti dar nu se iau masuri decat dupa ce se intampla ceva rau! atunci toti isi dau cu parerea, toti sunt specialisti, legisti etc.
12
1
Bai nu era mansarda lui teoDositul? Doar el e mai presus de lege!
11
5
Viceprimarul pe la ce etaj sta ? Cum un viceprimar al orasului, chiar si fost ,accepta ca vecinii lui sa construiasca ilegal terase pe bloc fara sa cheme polita locala . Sau in blocul ala nu se aplica regulile din tot orasul ?
26
0
Terasa blocului ,casa scarilor , subsolul,uscatoarele , pereții exteriori sunt proprietatea indiviza a locatarilor.
24
1
La toți de la et 10..câte 50000 RON amenda cine a facut-o,..3 ani cu suspendare și dezafectata complet...și gata...asa trebuie...
25
5
Acolo c*r vele blocului si-au amenajat o futelnita și se ardeau între ei,nimic mai mult.
21
2
Doar eu si vecinii de la ultimul nivel stim cu ce ne confruntam , cand sunt probleme cu hidroizolatia toti vecinii se fac ca nu aud si nu vad, nu-ti bate unul la usa ca sa contribuie cu ceva ! Asa ca , nu calca nimeni acolo...
17
24
ce va mai f**e grija ca le dabija! va roade invidia...f**u-va'n git!si locatara cu masca pe muian,luav-as masca'n pla!ce ne place sa ne doara'n c*r de pla vecinor...parvenitilor!
6
48
Cu o drona se vedea dezastrul. Bine că nu a fost mai rău..
21
1
,,Deasupra", retarzilor
17
1
Ce rusine sa faci gratar pe Bloc. Ardeau ca sobolanii... hahaha Pe Bloc v-ati gasit sa faceti gratar . Nr,al ca iei foc, cablurile de curent dupa ploaie scurt-circuiteaza.
22
6
Terasă amenajată de c****i ca să nu stea cu mucanii pe plajă. Poate li s-au ars și paratzii ce bine ar fi.
20
8

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510