REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Noi detalii în filmul jafului de 1 miliard de euro din pandemie

Noi detalii în filmul jafului de 1 miliard de euro din pandemie

A.F. 3 decembrie 2023 | 22:42 1111

Apar noi detalii în cazul jafului de 1 miliard de euro din pandemie, când au fost cumpărate de două ori și jumătate mai multe vaccinuri anti COVID decât România avea nevoie. Curtea de Conturi a făcut public un raport în care este implicat Ministerul Sănătății.

Noi detalii in filmul jafului de 1 miliard de euro din pandemiefoto cu rol ilustrativ

DNA a cerut încuviințare pentru începerea urmării penale atât în cazul fostului premier, Florin Cîțu, dar și în cazul celor doi foști miniștri de la Sănătate, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Direcția Națională Anticorupție a făcut asta pentru a-i putea pune sub acuzare, prin urmare, în zilele următoare, cei trei vor fi chemați la DNA și vor fi făcuți suspecți de către procurorii din cadrul DNA.

În acele documente mai apar și alte nume. Un raport al Curții de Conturi a României a scos la iveală niște probleme în contabilitatea celor de la Ministerul Sănătății. Așadar nu este vorba în acest dosar doar despre necesitatea cumpărării unui număr mult mai mare de vaccinuri decât avea populația României nevoie.

Este vorba despre mai multe prejudicii aduse de către cei din Ministerul Sănătății, precum sumele de bani de zeci de mii de lei care nu corespund în contabilitate. Așadar, cei doi miniștri ai Sănătății din acea vreme au mult mai multe probleme decât s-a vehiculat zilele acestea, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu trebuie iertat niciunul,sa raspunda pentru faptele lor si sa se recupereze prejudiciul ( unde se mai poate).Au facut jaf din banul public,iar acum tot noi suferim ca si in pandemie!RUSINE SI SA NU FIE IERTATI PT.CEEA CE AU FACUT!
0
1
un buff dat la nivel mondial. Au mancat prea multi de aici...
2
1
nu stiu ce este adevarat si ce este minciuna in acest dosar. precizati daca iohanis a stiut si aprobat cumpararea, chiar si verbal. nu sunt simpatizant USR, dar astia i-au facut zile fripte lui iohanis si i- a exmatriculat din guvern. sa fie razbunare, adinca?
1
0
cand sa facut comanda si sa incheiat contractele de livrare a vaccinului nu sa stiut cate ne trebue acum dupa atata timp aruncam cu dozele la gunoi vaide noi bani cheltuiti sai puna la loc cei ce au castigat salarii si prime colosale in planificare si achiziti guvernu, senatul parlamentul seful statului serviciile de specialitate toti factorii impicati 0oarta vina de la astia trei ce sa mai ea praful de pe toba
1
0
continuare -Contractele încheiate succesiv din ianuarie 2021 ar fi fost inutile, conform acuzațiilor din dosar, pentru că statul r*mân avea deja suficiente doze pentru a vaccina mult peste populația eligibilă, adică 10,7 milioane de oameni. În condițiile în care în țara noastră s-au vaccinat anti-Covid ceva mai bine de 8 milioane de oameni. r*mânia a distrus deja 10 milioane de doze de vaccin, au expirat în depozite. Mai sunt 2 milioane de doze în stoc. Sursa Digi24
2
0
Cele patru companii care au avut contracte încheiate cu statele europene, prin intermediul Comisiei, au livrat în r*mânia 35 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid. Pentru aceste vaccinuri livrate deja, statul a plătit suma invocată de ministrul Rafila, cele două miliarde și jumăt**e de lei. Numai că statul a contractat în total 80 de milioane de doze. DNA spune că a făcut asta abuziv, pentru că nu avea nevoie în realitate de ele. Acestea trebuie livrate până la final de 2023. Apoi trebuie să fie și plătite. Practic, de aici a reieșit prejudiciul total estimat de DNA la un miliard de euro.
2
0
stai sa vezi cand apare si ok-ul de la cotroceni pe achizitia de vaccinuri.Sa vezi cum se mermeleste totul.
2
0
ca pana acum s-au cumparat in total 35 de milioane de doze pe care s-au platit 2,5 miliarde lei din cele 80 de milioane de doze contractate ptr o populatie eligibila atunci de 10 milioane; deci nu s-au cumparat nici de 2,5 ori mai multe avand in vedere ca prima vaccinare s-a facut cu 2 doze de persoana si nici de un miliard de euro; rafila a trimis o scrisoare comisiei europene in care spune ca romania nu vrea sa mai cumpere restul de 45 de milioane de doze dar a spus si ca sunt probleme juridice
1
0
Eu nu mam vacinat pentru că am citit pe grupurile de cretini de pe feisbuc că nu e bine să te vacinezi
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510