REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
24.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Noi detalii șocante în dosarul Azilul Groazei: „E neagră toată, a bătut-o de a rupt-o“

Noi detalii șocante în dosarul Azilul Groazei: „E neagră toată, a bătut-o de a rupt-o“

A.F. 8 iulie 2023 | 10:01 4391

Noi detalii șocante ies la iveală din ancheta procurorilor privind Azilul Groazei. Stenogramele din dosarul Azilul Groazei arată că bătrânii erau bătuți de angajați, iar mâncarea sau uneori chiar și hainele le erau furate de personal.

Noi detalii socante in dosarul Azilul Groazei: „E neagra toata, a batut-o de a rupt-o“

Premierul Marcel Ciolacu a cerut destituirea mai multor șefi din instituțiile cu atribuții de control, iar ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că în viitor, la aceste centre, vor fi montate camere de filmat.

Oficialul s-a declarat șocat de acest caz și a prezentat fotografiile fictive depuse de suspecți atunci când și-au acreditat azilurile la stat.

Între timp noi detalii șocante ies la iveală din ancheta procurorilor.

Stenogramele din dosarul Azilul Groazei arată că bătrânii erau bătuți de angajați, iar mâncarea sau uneori chiar și hainele le erau furate de personal.

Nicolae Emilia: Am ridicat-o pe Eva să-i fac baie, am chemat-o pe Ani să-i arăt altceva la Eva, că era cu spatele la Ani, și când se uită Ani, zice: "vai, dar ce e pe ea" și eu m-am speriat și când am întors-o, tu știi ce e pe ea, uită-te poza că o să vezi!

Silvia: Bine, o să mă uit. Știu că i-a dat, știu că i-a dat numai la fund cu țeava aia, cotorul ăla de mătură.

Nicolae Emilia: Băi, ești nebună, mă Silvia, mânca-ți-aș gura ta, că e neagră toată. Fi atentă, Silvia, că a fost pe tura ta și-ți bagă în cârcă, ascultă-mă ce-ți spun!

Silvia: Da, dragă, da, păi, a bătut-o de a rupt-o, jos!

Eva, una din victimele din dosarul DIICOT ar fi fost închisă două nopți în camera de izolare.

Asistenta medicală Trifu Gheorghița a folosit un spațiu de la demisolul centrului "Sf. Gabriel cel Viteaz" drept izolator, o încăpere aproape goală, cu iluminat natural deficitar, în care a dispus membrilor cu rol de execuție ai grupării să închidă o beneficiară timp de două nopți la rând, pentru a o izola, măsura având un caracter punitiv și nimic în comun cu terapia.

Înregistrările arată însă că bătaia pentru bătrânii asistați erau la ordinea zilei.

Costescu Claudia: "Dar i-a dat SANDU, zdravăn!

Alina: Lu' MIHAELA?

Costescu Claudia: Daaa, i-am zis, dă-i Sandule că asta nu, asta ne ia de proști!", potrivit stenogramelor.

Procurorii susțin că unii bătrâni erau schimbați o dată la nouă zile și puși să muncească în curte.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi demiteri în lanț în ședința de guvern de la Palatul Victoria.

"Îi solicit domnului ministru al Muncii ca astăzi, conducerea ANPIS să fie destituită și conducerea AGEPIS Ilfov.

Vreau să fac un apel la conducerea CJ IF și conducerea primăriei Sector 3 să destituie de urgență conducătorii DGASP", a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Muncii a anunțat că guvernul vrea să schimbe legislația pentru a monta camere de luat vederi în toate centrele de bătrâni sau persoane cu dizabilități.

Mai mult, a prezentat dosarele de acreditare ale azilelor care prezentau fotografii nereale.

Sunt într-o discrepanță majoră cu ceea ce au prezentat procurorii DIICOT când o să ne uităm la aceste fotografii vom vedea că sunt parcă poze dintr-un hotel de lux. Se vor face controale la toate azilele de bătrâni din ţară", a declarat Marius Budăi.

Procurorii DIICOT continuă ancheta.

Patru persoane au fost deja arestate în timp ce 11 au primit arest la domiciliu, iar șase inculpați se află sub control judiciar, scrie antena3.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pacate cei care ar trebuii sa dispară din viata politica sunt păstrați în funcții de miniștri ' secretari de stat ' sefi de agenții datorită sistemului plin de complicități si a faptului că toți se au la mana intre ei cu ilegalități si furaciuni.
4
0
dispus controale. Cui ai dispus tolomacule, alora de le-au facut si pana acum? Demisioneaza pana nu intrii si tu la puscarie, bai amantul puliticienelor! Auzi, budai, amant!
4
1
pe alta line acelasi comportament la caterinici de la directia ce ati gasit la perchezitiics/ ț turism cultura cu sbalternii de la cutura agresati psihic de aceasta director caterinici dna speneti
3
0
II ASTEPTAM CU DRAG , O SA LE FACEM CALEASCA PANA CAND SI OR TAIA SINGURI VINISOARELE
7
1
În atenția deținuților care vor fi colegi de celulă cu aceste mizerii umane , băieți , să-i primiți cum se "cuvine" și să le faceți șederea cât mai "plăcută"pe întreaga perioadă de detenție acestor bestii cu chip uman .
18
1
Adica tot Voluntariul stia si primarul nu! Prea ne ia de p****i! In loc sa-l doara de ce se facea acolo, pe el il freaca grija ca e făcătură politica!!!
15
0
la pandele in curte ,administrator soferul lui Firea ,sora lu Firea la primarie si ea sirma in kur nu stie nimic .ar trebui impuscat tot clanul de excroci firea-pandele
16
1
Moldoveacul ala betiv de la ministerul muncii ar fugarit cu suturi in cwr pana la Jilava.
8
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513