REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Noi informații în dosarul incendiului de la „Ferma Dacilor”. Complexul era racordat ilegal la curent

Noi informații în dosarul incendiului de la „Ferma Dacilor”. Complexul era racordat ilegal la curent

Victor ROTARU 6 ianuarie 2024 | 12:43 1746

Patronii de la Ferma Dacilor ar putea fi vizați de mai multe acuzații. Asta după ce Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a confirmat că pensiunea era branșată ilegal la sistemul de electricitate, iar experții spun că improvizația făcută pentru curentul electric era un adevărat pericol.

Noi informatii in dosarul incendiului de la „Ferma Dacilor”. Complexul era racordat ilegal la curentFerma Dacilor

„Ferma Dacilor” primea curent electric de la o stație care fusese avizată pentru alimentarea unei singure locuințe. Patronii ar fi racordat întreaga pensiune la această stație în mod ilegal. Un punct care trebuia să alimenteze o singură locuință alimenta întreaga pensiune care avea foarte multe surse de curent. Această improvizație nu ar fi putut niciodată să facă față la consumul real pe care îl avea Ferma Dacilor. Este un răspuns oficial dat de Autoritatea Națională pentru Reglementare în Energie. Patronii ar fi folosit un cablu electric pe o distanță de aproape 650 de metri între stația respectivă și pensiune. Este o infracțiune, conform Codului Penal, și ne-am putea aștepta ca în perioada următoare procurorii să extindă acuzațiile.

Din rechizitoriul procurorilor aflăm că în 2016 a fost făcută o plângere penală pe numele patronilor de la Ferma Dacilor. Atunci, Consiliul Județean a trimis o plângere către procurori, anunțau reprezentanții CJ că la Ferma Dacilor se construiește în mod ilegal.

Cornel Dinicu, arestat preventiv, a contestat măsura și peste 3 zile va afla verdictul final al judecătorilor, având în vedere că procurorii vor ca el să rămână în spatele gratiilor, deoarece îl consideră un pericol public. El vrea să fie cercetat în stare de libertate, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
totul se pare ca era ilegal cu acest complex...dar functiona in continuare De ce???
4
0
nu inteleg cum mama dracului functionau astia cu atatea nereguli. toti reprezentatii institutiilor statului, ce trebuiau sa puna lacat pe spelunca, se duceau doar sa bage in ei si sa culeaga spaga? politie, ISU, DSP, primarie, CJ, OPC. toate institutiile astea sunt putred de corupte, colcaie mafia politica in ele.
10
1
Pana sa raspunda autorutarzle statului primul care trebuie sa raspunda este autorul faptei de recordare ilegala si furt de energie electrica adica inca o infractziune de care Dinicu se face vinovat pe langa cele anterioare,nu pot sa spun decat ca la pensiunea aia totul era illegal lucru care nu a foat posibil fara protectzie de la nivel politic innalt ori se stie ca in judetzul Prahova am mai avut un sef de consiliu judetzean despre PSDistul Cozma este vorba care a fost acuzat de fapte de coruptzie impreuna cu fiul si fica lui dar pana la urma a scapat tot ca si altzi infractori afiliatzi politic cu prescrierea faptei sau cu condamnare cu suspendare,se pare ca zicala de pe timpul lui Ceausescu cu numarul de inmatriculare de la mashini PH care inainte inseamna patria hotzilor este valabila si astazi.
5
0
Ce-au făcut autoritățile statului până acum? Ce-au făcut până acum???
11
0
Cu cata emfaza spun ăștia ca nu avea una sau alta, de parca altcineva ar fi fost obligat sa autorizeze, nu tot instituțiile statului.
8
0
Îmi este scârbă de ce se întâmplă în r*mânia lui 2024,pana la momentul incendiului unde erau autoritățile statului, procurori, judecători, acum cautam responsabil. Singurul responsabil este statul ca a avut puterea sa acționeze și nu a făcut o!!
9
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166