REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
29.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Noi măsuri propuse de CNAS pentru tratarea pacienților cu arsuri

Noi măsuri propuse de CNAS pentru tratarea pacienților cu arsuri

A.F. 31 octombrie 2023 | 00:00 117

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a propus mai multe măsuri pentru a ameliora asistența medicală acordată pacienților cu arsuri, printre care se numără și simplificarea accesului acestor pacienți cu arsuri la servicii de psihoterapie și kinetoterapie. Andrei Baciu, președintele CNAS, a explicat că „pacienții cu arsuri au nevoie de măsuri concrete, care să îi ajute în lungul drum al recuperării lor”.

Noi masuri propuse de CNAS pentru tratarea pacientilor cu arsuri

Măsuri inițiate de CNAS pentru tratarea pacienților cu arsuri:

  • simplificarea accesului acestor pacienți cu arsuri la servicii de psihoterapie și kinetoterapie, prin eliminarea necesității de a obține mai multe recomandări de la medici de familie și psihiatrii și permițând medicilor chirurgi plasticieni care sunt medicii curanți ai pacienților cu arsuri să recomande direct aceste servicii.
  • pacienții cu arsuri să poată beneficia gratuit de dispozitive medicale esențiale pentru recuperarea lor, cum ar fi manșoane, veste compresive, etc.
  • pacienții cu arsuri să poată merge direct la consult în ambulatoriu fără să mai aibă nevoie de trimitere de la medicii de familie.

Măsurile propuse de CNAS se vor afla pe masa Guvernului, la următoarele ședințe ale Executivului, după ce vor fi avizate de Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu, președintele CNAS: „Pacienții cu arsuri au nevoie de măsuri concrete, care să îi ajute în lungul drum al recuperării lor. De aceea, am propus simplificarea accesului acestor pacienți la servicii de psihoterapie și kinetoterapie. De asemenea, este necesar ca ei să beneficieze gratuit de dispozitive medicale esențiale pentru recuperarea lor, cum ar fi manșoanele sau vestele compresive. Reglăm inclusiv lucruri mărunte, birocratice, care nu fac altceva decât să apese și mai mult pe umerii acestor pacienți. Ei vor putea merge direct la consult în ambulatoriu fără să mai aibă nevoie de trimitere de la medicii de familie. Cu alte cuvinte, dacă lupta cu boala este inevitabilă, măcar să eliminăm lupta cu sistemul.”, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513