REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
23.3° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Noi metode de diagnostic și tratament, la Neurology Clinic din Constanța

Noi metode de diagnostic și tratament, la Neurology Clinic din Constanța

Replica API 15 septembrie 2022 | 17:37 5031

Neurology Clinic situată pe bulevardul Tomis, nr. 234, din Constanța a apărut datorită nevoii de recuperare a invalidității pacienților care au suferit un accident vascular cerebral sau alte boli neurologice.

Pacienții tratați în secțiile de neurologie ale spitalelor de urgență, după depășirea fazei acute, rămân adesea cu paralizii și deficiențe de vorbire și de gândire, de memorie, anxietate, depresie și urmează un tratament îndelungat de recuperare medicală.

După o experiență medicală de peste 30 de ani, dr. Popi Silvia, medic primar neurolog, promoția 1989 a Universității Carol Davilla din București, care a tratat mii de pacienți neurologici în Spitalul județean Constanța până în anul 2020 și în ambulatoriul de specialitate, a înființat și consolidat această clinică de diagnostic și tratament a bolilor neurologice.

Ne trec pragul pacienți care nu pot mișca mâna paralizată după AVC, cu serioase deficiențe neurologice de memorie, de vorbire, anxietate a relatat dr. Popi Silvia, pentru Replica.

Tratăm pacienți cu AVC, boala Parkinson, demențe, epilepsie, pareze nervi cranieni, periferici, anxietate, migrene, boli ale coloanei vertebrale, scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică, miastenia gravis.

Tehnologia de ultimă generație care stă la baza tratamentului de recuperare dar și pentru diagnostic este în permanentă înnoită și aplicată de personal înalt calificat și dedicat.

Pacienții revin cu mare drag la următoarele serii de tratament și ne adresează numai cuvinte de apreciere pentru care le mulțumim frumos.

Baza de fiziokinetoterapie cuprinde curenți de toate tipurile, laser de mare putere, aparate Tecar, Hivamat, Deeposcillation, unde șoc, cryoback terapie, ultrasunet cu modul pentru durerea feței.

Pentru kinetoterapie amintim robotul Reo-Go pentru recuperarea mâinii paralizate, unic în Dobrogea și zonele limitrofe, masa Manuthera 242 pentru tratarea coloanei vertebrale, alte tehnologii pentru recuperarea mișcării piciorului kinetec.

Rezultate frumoase în recuperarea funcțiilor creierului se obțin cu Stimularea magnetică transcraniană TMS și de lungă durată.

Aceasta este folosită de mult la nivel mondial și am adus și noi această tehnologie în 2018, la Neurology Clinic.

La noi este efectuată strict personal de către medic specialist neurolog cu studii în Olanda, în acest sens, nu folosim tehnicieni.

Doar vorbim de tratarea bolilor creierului și este necesară o deplină responsabilitate. Este o terapie complementară, nu singulară. Folosim 10-20 ședințe apoi recomandăm să se repete după șase luni, în funcție de afecțiune.

Fără reacții adverse, neinvazivă, funcționează pe principiul RMN-ului.

Ca metode de diagnostic o să trecem în revistă electroencefalograma computerizată cu focare patologice și harta cerebrală, echografia Doppler pentru artere carotide și transcranian.

Neurology Clinic are de peste 15 ani aceste metode de diagnostic dar anul acesta a achiziționat noul Echograf P 50 Elite care investighează arterele creierului la un nivel de acuratețe extraordinar.

Acesta va fi utilizat cu o mare precizie în diagnostic și de către medicii cardiologi din clinica noastră, a căror specialitate este strâns înrudită cu neurologia.

Echografia musculoscheletală pentru țesuturi moi, articulații, oase este acum prezența la Neurology Clinic datorită acestui nou echograf de ultimă generație.

Încă din luna ianuarie a acestui an, facem electromiografii EMG în clinică noastră, investigație utilă în diagnosticul bolilor sistemului nervos periferic și neuromusculare

Potențialele evocate vizuale pentru care pacienții erau nevoiți să meargă la București sunt acum prezente și la Constanța, în cadrul Neurology Clinic, echipa noastră de medici neurologi având competențe în aceste investigații prețioase.

Avem un colectiv frumos, armonios, foarte bine pregătit, care lucrează într-o atmosferă plăcută, oamenii vin cu drag la locul de muncă.

Pacienții ne trec pragul cu drag și își îmbunătățesc starea de sănătate.

„Ne iubim meseria și suntem bucuroși că am făcut pași importanți spre atingerea obiectivului pe care ni l-am stabilit la fondarea Neurology Clinic - noi nu vrem sănătate ca afară, la noi se poate și mai bine”, a transmis dr. Popi Silvia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513