REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Noi miracole în Turcia: Oameni scoși de sub ruine, la peste 7 zile de la cutremure

Noi miracole în Turcia: Oameni scoși de sub ruine, la peste 7 zile de la cutremure

A.F. 13 februarie 2023 | 20:36 307

Un băiat de 12 ani a fost scos luni în viaţă de sub ruinele unui bloc de locuinţe din sudul Turciei la mai bine de o săptămână de la cutremurul devastator care a lovit ţara, deşi se consideră că sunt slabe şanse să mai fie găsiţi supravieţuitori după atâta timp, iar echipele de căutare şi salvare trimise de unele ţări, între care Germania, îşi încheie activităţile şi se întorc acasă, potrivit news.ro.

Noi miracole in Turcia: Oameni scosi de sub ruine, la peste 7 zile de la cutremure

Miracolele din Turcia

Un băiat de 12 ani a fost salvat la Antakya după ce a stat blocat sub dărâmături 182 de ore, relatează agenţia de presă turcă Anadolu.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă în provincia Hatay în urma cutremurelor care au avut loc pe 6 februarie, cu epicentrul în Kahramanmaraş. Echipele de salvatori au stabilit că între dărâmăturile unui bloc de locuinţe care s-a prăbuşit în urma cutremurului se afla o persoană. Astfel, un băiat în vârstă de 12 ani, al cărui nume s-a aflat că este Kaan, a fost salvat dintre dărâmăturile clădirii la 182 de ore de la producerea cutremurului. Copilul a fost transportat la spital, relatează agenţia Anadolu.

De asemenea, o fetiţă, Miray, a stat îngropată în ruine timp de 178 de ore, adică şapte zile şi jumătate, relatează BBC. Un filmuleţ îi arată pe oameni aplaudând şi strigând "Dumnezeu este mare" în timp ce ea este scoasă la suprafaţă. Miray - tânăra salvată luni în oraşul Adiyaman - a fost pusă pe o targă şi transportată de către salvatori. Presa locală a relatat că salvatorii erau aproape de a o găsi şi pe sora ei mai mare.

Tot în Hatay, o femeie a fost salvată după 175 de ore petrecute sub o clădire prăbuşită, însă operaţiunile de salvare sunt din ce în ce mai rar încununate de succes.

Stadiul operțiunilor de salvare

Mii de echipe din întreaga regiune - inclusiv mineri şi experţi care folosesc camere termice şi câini special dresaţi - au cercetat rămăşiţele clădirilor prăbuşite pentru a găsi supravieţuitorii rămaşi.

Dar speranţele de a găsi oameni în viaţă se diminuează şi există sentimentul că misiunea de salvare se va încheia în curând.

Şansele de supravieţuire a oamenilor prinşi între dărâmături sunt tot mai diminuate, întrucât corpul uman nu poate supravieţui în general fără apă mai mult de trei-patru zile. În plus, în regiune se înregistrează temperaturi foarte scăzute.

Bilanțul victimelor

Numărul morţilor confirmaţi în seismul care a zguduit regiunea în zorii zilei de 6 februarie trece de 37.000. Bilanţul final al victimelor din Turcia şi din Siria vecină este însă probabil mult mai mare, şeful ONU pentru ajutor umanitar avertizând că acesta ar putea fi chiar mai mult decât dublu.

Acum, accentul se mută pe recuperare, iar oficialii se ocupă de adăposturi, hrană şi asistenţă medicală, a precizat reprezentantul ONU.

Între timp, oficialii turci spun că au emis 113 mandate de arestare pentru construcţia deficientă a clădirilor care s-au prăbuşit, fiind vizaţi inclusiv antreprenori, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513