REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
26.3° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor

Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor

Georgiana BOGLEA 21 iulie 2024 | 09:00 587

Continuă protestele în orașul Leeds, din nordul Angliei. Alte 5 persoane au fost reținute, printre care și un român de 37 de ani. Bărbatul ar fi apărut într-o filmare, când încerca să dea foc unui autobuz.

Noi proteste in Leeds, dupa revolta violenta a romanilor

Scandalul din orașul britanic a pornit după ce autoritățile locale au luat 5 copii dintr-o familie de conaționali. Oamenii au ieșit supărați în stradă.

În imaginile care circulă pe rețelele de socializare, un bărbat este surprins când dă foc unui autocar.

La un moment dat, pe fundal, se aude cineva care vorbește în limba română și-l îndeamnă pe individ să plece de acolo.

Între timp, poliția din Leeds a transmis -  sâmbătă seară - că alte 5 persoane au fost reținute după violențele care au avut loc joi noapte în orașul din regiunea Yorkshire. Printre acestea se numără și un român.

Iustin Dobre, în vârstă de 37 de ani, este acuzat de acte de violență, incendiere și comportament care a pus în pericol viața oamenilor. Suspectul va fi dus în fața unui judecător, care va hotărî dacă bărbatul rămâne în arest, a precizat, printr-un comunicat, poliția din Leeds.

Mai mulți oameni au ieșit, ieri, din nou în stradă în cartierul Harehills din Leeds, ca să ceară autorităților să îi aducă înapoi acasă pe cei cinci copii luați de serviciile sociale.

De această dată, oamenii și-au păstrat calmul. Presa britanică scrie că părinții copiilor amenință că vor intra în greva foamei, dacă nu le sunt aduși acasă cei mici.

Vă reamintim că protestele au început după ce un bebeluș de șapte luni, din familia de români, a ajuns la spital cu o rană la cap. Serviciile sociale britanice l-au luat de langă părinți. La fel si pe cei 4 frați ai săi.

În timpul violențelor, unii au încercat să-i potolească pe vandali.

Autoritățile locale din Leeds au transmis că vor căuta soluții împreună cu localnicii.

Discuții cu autoritățile locale

„Comunitatea română și cea romă au jucat un rol fantastic în comunitate și au contribuit la diversitatea și bogăția cartierului Harehills. Dorim ca această muncă să continue și să dezvoltăm proiecte care să facă din Harehills un loc și mai bun pentru a trăi și a lucra, au transmis autoritatile locale”, a precizat Consiliul Local din Leeds.

Yvette Cooper, ministrul britanic de Interne: „Am stat de vorbă cu ofițeri de poliție din West Yorkshire, dar și cu lideri ai comunității locale, despre acțiunile pe care le iau ca răspuns la acele scene de dezordine și criminalitate, de neacceptat, pe care le-am văzut. Comunitatea lucrează îndeaproape ca răspuns la ceea ce a fost un incident legat de protecția copiilor.”

Inclusiv premierul Marii Britanii, Keir Starmer, a condamnat revoltele, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Așa Arată Trenurile În America
0
0
Vorbim de umanoizi sau de gandaci negri cu origini INDIENE?
4
0
"reclama" gratuita a romaniei! ce partid se asociaza? care pune botul?
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436